Puterea rugăciunii

Cititor Formula AS
Lăcașul sfânt de la Drăgănescu

Început de săptă­mână din sep­tembrie. Nouă pelerini am pornit la drum către biserica Dră­gă­nescu, pictată de pă­rintele Arsenie Boca, spre a ne bucura su­fletele și a nădăjdui spre mai bine. Am sosit în zori de zi.
Albă, liniștită, lu­minată de soarele di­mineții, ne-a primit cu multă verdeață și cu aleile pline de flori, cu co­paci maiestuoși, pierduți în perdeaua de abur ce se ridica din lacul Mihăilești, pe malul căruia dăinuiește biserica Drăgănescu.
Știam, citisem, dar nu văzusem încă. Am intrat și am fost tulburați. Priveam cu smerenie, cu uimire, cu fascinație. Vorbeau gândurile noas­tre în liniște deplină. Pictura părintelui Arsenie este copleșitoare. Atâta credință pictată în tem­pera, exprimată în armonia culorilor, în asceza chipurilor de sfinți din Vechiul și Noul Testa­ment. O pictură care îndeamnă la înălțare, la zbor. Spiritul Sfântului Părinte Arsenie Boca ne urmărea și ne binecuvânta din fiecare pictură.
Am atins cu privirile noastre tot ceea ce ne înconjura și am adunat în inimi frumusețea, sfin­țenia, dragostea, bucuria, îndemnurile Sfintelui Părinte.
Tot ce vedeam era unic, pur, ne umplea min­țile de pace și sufletele de liniște. Am simțit aevea binecuvântarea părintelui Arsenie, atunci când ne-am închinat la icoana Domnului Iisus Hristos "Pantocratorul" zugrăvit pe tavanul din fața altarului. Mântuitorul nostru ne-a privit cu aceeași dragoste și blândețe, de fiecare dată când ne-am închinat, în numele Tatălui, Al Fiului și Al Sfântului Duh.
Sf. Părinte Arsenie Boca a sfârșit pictura bisericii în 1988, dar harul său este viu în per­manență. Lăcașul sfânt de la Drăgănescu nu are vârstă.
Să aveți zile binecuvântate!

prof. LIANA GRIGORESCU - Târgoviște