Lactate cu condimente

Elena Josan
- Ca să avem o siluetă perfectă este nevoie să ne activăm metabolismul. În ajutor ne vin produse lactate cu condimente -

* Pentru floră intestinală să­nă­toasă - 500 ml de iaurt se ames­tecă cu o linguriță de ghimbir dat pe răzătoarea mică sau cu pulbere de ghimbir, cu o jumătate de linguriță de scorți­șoa­ră și o lingură de miere de albine. Se bate ames­tecul în mixer, apoi se lasă să stea 10 minute. Dacă se consumă câte un pahar din această bău­tură de 3 ori pe zi, re­nunțându-se total la con­sumul de alimente grase și bogate în calorii și se fac exerciții fizice, într-o săptămână puteți să pierdeți de la 2, până la 4 kg.
* Pentru arderea grăsimilor - timp de 10 zile se bea pe stomacul gol, dimineața și seara, câte un pahar de iaurt, amestecat cu o lingură de pătrunjel tocat mărunt și o linguriță rasă de pulbere din semințe de mărar sau fenicul. Cocktail-ul se lasă să stea timp de o oră, înainte de consum.
* Pentru reducerea apetitu­lui - se poate înlocui micul dejun sau cina, cu o băutură miraculoasă. De­cojiți 5 mere acre, de mări­me medie, dați-le pe răzătoare sau pasați-le cu ajutorul robo­tu­lui de bucătărie. Ter­ciul se amestecă cu 300 ml iaurt de­gre­sat. Se adaugă scorțișoară după gust și se amestecă din nou.
* Pentru grăbirea arde­rilor - capsaicina din ardeiul iute, pe lângă alte beneficii pentru sănătate, învior­ează metabolismul. Se diluează în 2 linguri de apă minerală un sfert de linguriță de piper roșu, câte un praf de pulbere de nucșoara și curcuma. Compoziția se amestecă cu 250 ml de chefir sau iaurt și se con­sumă cu o oră înainte de culcare.