Ajutor pentru sărbători - Măștile

Redactia
- Dacă există, într-adevăr, o metodă rapidă de înfrumusețare a tenului, ea se obține prin măști. Avantajul lor este că pot fi ușor fabricate acasă, din produse aflate la îndemână. Un motiv să le folosiți cu succes acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou -

Măști pentru curățirea și limpezirea obrazului

Mască din făină de grâu
(pentru ten gras și cu pori dilatați)

Ingrediente: 2 linguri făină de grâu, 2 linguri iaurt.
Mod de preparare: Amestecați componentele într-un castronel, până obțineți o compoziție omogenă.
Mod de aplicare: Pe fața și decol­teul bine curățate înainte, se întinde masca în strat uniform, cu ajutorul unei pensule late sau cu vâr­ful dege­telor. După 30 de minute, se spală cu multă apă caldă.
Efect: În cazul porilor dilatați sau astupați, când tenul e plin de puncte negre, masca de făină de grâu are un efect excelent, curățând toate impu­ritățile.

Mască din floarea-soarelui
(pentru ten uscat și normal)

Ingrediente: 1 mână de semințe de floarea-soarelui, 1 linguriță de miere de albine curată, 1 linguriță de untdelemn de floarea-soarelui.
Mod de preparare: Semințele se dau prin mașina de măcinat cafea, apoi se cern printr-o sită ca să se eli­mine pleava. Separ­at, se dilu­ează mie­rea de albine în puțină apă fier­binte și se amestecă bine cu ule­iul. Produsul obținut se încorporează, ames­tecând mereu, în pulberea de se­mințe de floarea-soarelui. Dacă este prea gros, se mai adaugă câțiva stropi de apă fier­binte.
Mod de aplicare: Pasta se întinde pe obraz și pe gât, după ce au fost bine curățate înainte, și se lasă să acționeze o jumătate de oră. Se spală cu apă călduță, din belșug.
Efect: Activează circulația sân­ge­lui, curăță, nete­zește și împros­pă­tea­ză obrazul. În loc de miere, se poate pune uneori un gălbenuș de ou sau puțină smântână proaspătă.


Măști revitalizante și hrănitoare

Mască cu vitamina E
(pentru toate tipurile de piele)

Ingrediente: 1 ou, 1 linguriță de boabe de grâu încolțit, 1 linguriță de drojdie, 2 lingurițe de ulei de ger­meni de porumb.
Mod de preparare: Se picură ule­iul de germeni de porumb (se găsește în comerț) în gălbenușul de ou, amestecând până ce se obține o maioneză. Se adaugă drojdia bine mărunțită cu furculița și boa­bele de grâu încolțit, ușor zdrobite.
Mod de aplicare: Se întinde com­poziția în strat uniform, peste obrazul și gâtul bine curățite în prealabil. Când masca e bine uscată, se scoate cu răbdare, folosind multă apă caldă.
Efect: Uniformizează, împrospă­tea­ză și stimulează funcțiile pielii.