Lecția de cosmetică - FONDUL DE TEN

Redactia
- Pielea perfectă este o raritate a naturii. Dar neplăcutele riduri, excesul lucios de grăsime, porii deschiși și vinișoarele roșii se pot estompa cu ajutorul unui machiaj corect. Bine folosit, fondul de ten vă scoate din orice încurcătură -

Susținere pentru obraz
Mai ales dacă ați trecut de 40 de ani, tenul dvs. are nevoie de un fond de ten mai dens, mai cremos, me­nit să acopere nere­gu­laritățile feței și să nu se depună în riduri. La cumpărare, fiți atente la nuanța produsului, care trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a feței. Aplicați câ­teva picături pe bărbie (ce­reți-i vân­zătoarei un tester, care se ofe­ră în mod gratuit), întindeți-le și așteptați câteva minute. Nu­mai după ce se zvântă, fon­dul de ten își arată adevărata culoare.

Acoperirea ridurilor
Fondul de ten corector con­ține parti­cule care reflec­tă lumina, atenuând adân­ci­tu­rile cutelor. Alegeți-l într-o nuanță puțin mai deschisă de­cât cu­loa­rea obrazului și apli­cați-l pe ri­duri, cute și cear­căne, uniformi­zân­du-l ușor cu vâr­ful degetelor. Lă­sa­ți-l să se usuce, apoi apli­cați dea­supra fondul de ten (același pe care îl fo­losiți pen­tru întreg obra­zul). Un fard ușor sclipitor sau un fard de pleoape lu­mi­nis­cent vor atenua, de asemenea, vizi­bi­litatea neplăcută a ridurilor de pe obraz.

Tenul fără probleme
Pentru tenul fără pro­bleme e sufi­cientă apli­carea unei creme de zi co­lorate sau a fondului de ten fluid, pen­tru zi. Ele acoperă fața cu o peli­culă ex­trem de subțire, care păstrează aspec­tul natural al obrazului, accen­tuân­du-i ușor culoarea.

Ten gras, cu pori dilatați
Pielea grasă, cu puncte negre și pori dilatați are nevoie de un fond de ten opac, care să o mascheze și să aco­­pere neregu­la­ritățile. O soluție per­fec­tă o oferă fondul de ten so­lid, comercializat în tu­buri sau cutii de pu­dră com­pactă. El conține nu doar particule care absorb excesul de sebum, ci și sub­stanțe hidra­tan­te pen­tru zonele de ten mai pu­țin gras. În contact cu pielea, pu­dra solidă se transformă într-un voal ușor și mat, care dă te­nului un aspect de per­fecțiune.

Câteva sfaturi:
* Aplicați mai întâi fondul de ten pe frunte, pomeți, bărbie și nas, apoi întin­deți-l cu vârful degetelor către exteriorul obrazului. Un jet foarte fin de spray cu apă minerală face ca machiajul să dureze mai mult.
* Pentru un efect prelungit, în care fondul de ten să acopere pielea, dar să pară transparent, aplicați-l pe fa­ță mai în­tâi cu degetele, apoi întin­deți-l cu un mic burete umezit în apă și bine stors.