Muzică pentru topit brumele: MIRCEA VINTILĂ și LOREDANA GROZA

Dana Ene
Mari răsfățați ai publicului din România, succesul lor nu e condiționat de bule­tinele meteo. Fie frig, fie soare, la con­certele lor lumea vine buluc. Cu toate astea, Mircea și Loredana s-au gândit că muzica lor va încălzi sufletele lovite de brumele lui noiembrie, împie­dicându-le să cadă în melancolii. Reverențe autum­nale de nerefuzat.

Mircea Vintilă și Brambura

Pe 18 noiembrie, de la orele 22.30, Mircea Vin­tilă își ia din nou chitara în brațe și urcă pe scena Hard Rock Cafe din Bu­cu­rești. Face lucrul acesta pentru al patrulea an consecutiv, concertul lui fiind de acum un simbol al toamnei bucureștene.
Are 67 de ani din care, mai bine de 40 de ani de experiență scenică, timp în care a încântat cu muzica lui câteva genera­ții la rând. Chiar de la debutul produs în 1974, la Electrecord, cu discul "Mielul/ Pământul deo­cam­dată", a reușit să in­tre în preferințele mu­­­zi­cale ale românilor, fiind răsplătit cu zeci de premii muzicale. A devenit un rege al scenei atât de unul singur, cât și alături de Pasărea Colibri, și a știut să rămână pe val fără să-și schimbe mesajul și tonul. Deși ultimul său disc, "Opere & operete", a fost scos în 2005, Mircea Vintilă n-a hibernat așteptând primăvara. A con­certat peste tot prin țară, și în 2011 a lansat, alături de Pasărea Colibri (compusă acum din Mircea Vintilă, Mircea Ba­niciu, Marius Bațu și Vlady Cnejevici) albumul "19 ani". Este un disc dulce-amar, pe care se poate auzi și vocea mult regre­tatului Moțu Pittiș. În 2014, Mircea Vintilă lan­sează alte două cântece noi (ambele ilustrate de clipuri) - "Ceva se în­tâm­plă cu noi" (alături de Alexandra Ușurelu) și "Mu­sette".
Dacă vă numărați printre iubitorii muzicii expri­mate așa de aparte de Mircea Vintilă, nu trebuie să ratați concertul său din Parcul Herăstrău. Veți putea asculta melodii îndrăgite, precum: "Miruna", "Po­pa Nan", "Hanul lui Manuc", "Adio, deci pe cu­rând", "Peste răbdări" sau "Musette" și multe altele.
Mircea Vintilă nu vine singur la Hard Rock Cafe, ci însoțit de Brambura, o trupă compusă din muzicieni de valoare, care îl acompaniază deja de ani buni.
(Pentru concertul Vintilă & Brambura găsiți tichete de trei categorii în rețeaua iabilet: VIP - 100 lei - presupune întâlnire cu artistul, poză și poster semnat, plus un cadou din partea Hard Rock Cafe; categoria I - 60 lei - loc la mese, în fața scenei și categoria a II-a - 40 lei - loc la mese, în sală.)

Loredana - "Sentimente"

Este regina muzicii noastre ușoare, fără a mai avea nevoie de confirmări. Vocea, stilul ei muzical, perpetua dorință de reînnoire o scot în zona unui profesionalism de excepție. Personalitate puternică și seducătoare, așa cum rezultă și din prestația ei din juriul "Vocii României", Loredana este, proba­bil, cel mai bun produs muzical românesc. Un nivel pe care îl va dovedi, cu si­guranță, și în noul ei spec­tacol anual de la Sala Pa­latului, intitulat, acum, Sen­timente. Un show ela­bo­rat, cu dansatori, costu­mații spectaculoase, jocuri de lumini și invitați-sur­priză.
Iar spectacolul de anul acesta are un plus de emo­ție: Loredana Groza a împlinit 30 de ani de ca­rieră! Da, au trecut chiar 30 de ani din vara lui 1986, când, la numai 16 ani, ar­tista născută în Onești câș­tiga Trofeul cel mare la Festivalul de la Mamaia și se lansa în cariera mu­zicală. Spectacolele autum­nale de la Sala Palatului au devenit o tradiție în cariera muzicală a Loredanei. O tradiție împletită cu mult succes, pentru că nu este chiar ușor să um­pli o sală de spectacol de peste 4000 de locuri, ani la rând și toamnă de toamnă, și nu doar pentru o reprezentație, ci la cererea publicului, chiar pentru două la rând.
În concluzie: pe 26 și 27 noiembrie, de la ora 20, Loredana Groza vă așteaptă la o împărtășire reciprocă de "Sentimente". Muzică și trăiri. "Noul meu concert va fi o experiență unică. Este ca o excursie specială în muzica pe care am făcut-o în toți acești ani, printre sentimentele din viața mea, sentimente care au însoțit și au dat naștere la sute de cântece. E poate cea mai intimă invitație pe care am făcut-o în ultimii ani, o ușă deschisă direct în sufletul și viața mea. Așa că vă aștept la Sala Pala­tului, la un show cum n-ați mai trăit, un spectacol care o să vă provoace toate simțurile. La propriu!", spunea ea.
(Pentru acest concert mai găsiți bilete în rețeaua iabilet și eventim, cu prețuri cuprinse între 75 și 250 lei - VIP.)