Protecția tenului în anotimpul rece

Redactia
- Se apropie ninsoarea și frigul. La zero grade, obrazul trebuie protejat altfel decât în celelalte anotimpuri. O protecție a cărei eficiență e diferită, în funcție de vârstă -

* Între 14 și 20 de ani: creme cu grăsime redusă
Între 14 și 20 ani, tenul devine mai gras. Cu toate astea, pe vreme de iarnă, umiditatea poate fi insuficientă. Folo­siți creme de față, dar cu un conținut redus de grăsimi, altfel poate să apară acneea. Împotriva punctelor negre și a co­șurilor: folosiți zilnic remedii care să deschidă porii înfundați (băi de abur), apoi loțiuni astringente (suc de castra­vete, apă fiar­tă cu pătrunjel, suc de lămâie di­luat cu apă). În fi­nal, folosiți o cre­mă cu antibiotice: MIBAZON (pro­dus românesc, de cumpărat de la farmaciile veterinare). Stați la soare, dar numai dimineața și după-amiaza, zece-cincisprezece minu­te, fără să folosiți unguente.

* Între 20 și 50 de ani: băi fierbinți, apoi creme
Între 20 și 50 de ani, tenul trebuie îngrijit în funcție de structura lui. Pie­lea uscată are nevoie, mai ales toamna și iarna, de creme pu­­ternic hidra­tan­te, cu com­po­nente uleioase. Și tenul gras are ne­voie de umiditate, dar cremele să ai­bă un conținut ule­ios redus. Cre­me­le au o acțiune deo­sebită dacă înainte de a le apli­ca faceți baie în cadă sau baie de aburi doar pentru obraz. În general, obrazul începe să îmbătrânească la 21 de ani. Cremele indicate mai ales când e frig sunt cele care conțin vita­mina A. Dacă vă plimbați sau faceți sport pe soare, folosiți neapărat creme de protecție anti-UV.

* După 50 de ani: dimineața și seara, creme cu fond uleios
După 50 de ani, pielea devine mai uscată și are nevoie iarna de produse de două ori mai bogate în grăsimi ule­ioase. Ungeți-vă în fiecare di­mi­neață și seara, fără să uitați ma­sajul facial. Protecția îm­po­triva soarelui ră­mâne actuală: folosiți creme cu factori de pro­tec­ție anti-solară.