RUSALIN TODOR - "Orice tip de cancer are leac, dacă bolnavul vrea, într-adevăr, să trăiască!"

Florentin Popa
RECAPITULĂRI NECESARE

L-am cunoscut cu peste 25 de ani în urmă. Când i-am luat primul interviu, locuia în aceeași garsonieră modestă, din cartierul Dristor, însă părul nu-i era atât de alb. Cum a deschis ușa, m-a luat în brațe și m-a strâns la piept ca un bunic care nu și-a văzut de multă vreme nepotul. Masa lui de lucru e ocupată de colecția "Formulei AS" din 2016 și de un caiet plin cu însemnări. Îmi aduce o ceașcă de ceai cu aromă îmbietoare și discuția alunecă pe făga­șul dorit.

- D-le Rusalin, nu trece săptămână fără să pri­mim de la cititori scrisori de mulțumire la adresa tra­tamentelor dvs., iar paleta afecțiunilor vindecate e foarte diversă. La început de drum foloseați mărul-lupului. Când ați trecut la rețete complexe, capabile să trateze atâtea boli?

- După ce a apărut în "Formula AS" primul inter­viu pe care mi l-ați luat, am fost nevoit să-mi trans­form pasiunea în "carieră"! (râde) Multă lume mi-a cerut atunci ajutorul și n-am putut să refuz pe nimeni, cu toate că nu eram pregătit pentru așa un val de soli­ci­tări. Eu cunoșteam doar câteva tratamente simple, în special pe bază de mărul-lupului, moștenite de la bunica Iconia, mare doftoroaie în zona Ca­ranse­be­șului. După ce a apărut articolul, m-am pomenit deo­dată cu coadă de bolnavi la ușă, ca pe vremuri, la Alimentara! Mulți erau disperați, sufereau de boli grele, așa că am fost nevoit să studiez, să caut formule tot mai eficiente, pen­tru că afecțiunile astea "mo­derne" sunt din ce în ce mai păcătoase și parcă mai greu de vindecat ca niciodată.
Țin minte că am început cu enterocolitele hemo­ragice - mulți oameni sufereau de această boală! Am realizat o combinație din plante cu proprietăți antipa­razitare, am dat-o la câțiva bolnavi și toți s-au făcut bine în circa două luni, dar au ținut cu strictețe și regi­mul alimentar recomandat, fără pic de carne! Acest succes m-a făcut să am mai multă încredere în mine, să caut formule de plante și pentru alte boli. Așa, am găsit rețete din plante pentru polipi intestinali și diver­ticuloze, probleme care se pot trata destul de ușor. În cazul fibroamelor uterine, o cură durează circa 9 luni, dar rezultatele sunt spectaculoase. Chis­turile ovariene dispar după două cure de tratament. Deci, e clar că tot în natură ne găsim soluții de vin­decare a suferințelor trupești...

- Mai ales în tratarea cancerelor aveți rezultate de invidiat. Ați descoperit vreo "formulă magică"?

- Nu există formule magice! Doar mult studiu și, de ce nu, puțin noroc! Știți și dvs. că tot mai mulți oameni tineri se îmbolnăvesc de cancer. Într-o zi, m-am trezit la ușă cu o tânără de 17-18 ani, plină de lacrimi, cu o hârtie în mână. Nici nu înțelegeam ce zice, așa de tare plângea. Am citit diagnosticul - neo­plasm de col uterin și recomandarea de operație: his­terectomie totală. Mi-am dat seama atunci ce înseam­nă boala asta pentru un om tânăr, care nici n-a apucat să guste din viață... Așa că m-am apucat să caut soluții naturale pentru această afecțiune groaznică. Am citit multe cărți despre posibilele cauze ale apariției cance­rului, am stat de vorbă cu câțiva culegători de plante medicinale de pe meleagurile obârșiei mele, am ela­borat câteva rețete pentru mai multe tipuri de cancer și am început să le testez. Am folosit combinații de până la 20 de plante medicinale, unele foarte rare, pe care le aflasem de la bătrânii culegători din Banat. Știam că rău n-au cum să facă, așa că le dădeam câte-o doză celor care aveau tumori maligne, cu pretenția să mă țină la curent cu rezultatele obținute. Așa am făcut și cu fata aceea, nici nu-mi mai amintesc cum o chea­mă... Am elaborat o rețetă naturistă foarte bună, cu care a scăpat de cancerul uterin, dar știu că a urmat tratamentul o perioadă mai lungă. În majoritatea ca­zu­rilor, mai ales la bolnavii care n-au apucat să se ope­reze ori să facă biopsii, rezultatele sunt de-a drep­tul extraordinare. Tumorile se reduc puțin câte puțin, apoi dispar. Din păcate, mai sunt și cazuri în care nu se mai poate face nimic - oameni foarte fragili și slă­biți, cu cancere în stadiul IV de evoluție, cu multiple metastaze. Ți se rupe sufletul când îi vezi... Știi că n-au șanse, dar tot îți vine să încerci... Eu nu promit minuni nimănui, dar încerc prin toate mijloacele să aduc alinare, acolo unde pot și cât pot, pentru că bunul Dumnezeu îmi dă înapoi înzecit.

- În ce tipuri de cancere ați obținut rezultate nota­bile?

- Practic, orice tip de cancer are leac, dacă bolna­vul mai are resurse interne să lupte cu boala și dacă vrea, într-adevăr, să trăiască. A­ceasta este o mare pro­ble­mă. Omul trebuie să creadă în tratament, să-l urmeze con­știincios și corect. Să-și schimbe stilul de viață radi­cal. Nu se poate să suferi de cancer pulmonar și să conti­nui să fumezi, de exemplu! Ori să ai un cancer hepatic și să înfuleci numai fripturi, stropite din belșug cu alcool. Nu mer­ge așa!
De regulă, cel mai bun re­zultat îl dau tratamentele la cancerele aflate în primele faze, dar am avut succes și în cancere în faza a treia. Am fost surprins să constat câteva vindecări în cancerele pan­crea­tice, unde - știe toată lumea - nu prea merg nici tratamentele naturiste. Un român stabilit în Germania avea un neo­plasm pan­creatic, a venit fiica lui la mine cu toate analizele. I-am dat un tratament din 14 plante medici­nale și regimul alimentar pe care trebuie să-l țină toată viața, iar în trei luni, s-a vindecat complet. Și nu-i singurul caz...
Foarte bune rezultate am avut și în cancerele la vezica urinară, până la gradul III de evoluție. Mulți bolnavi au scăpat de operația de extirpare a vezicii, cu tratamentul naturist.
Nu mai spun de cancerul mamar! Multe femei au mastoze fibrochistice, însă chiar dacă nodulii aceștia nu sunt de natură malignă, medicii se grăbesc să le opereze sau măcar să ia o biopsie - caz în care se pot alege cu complicații. Și cum tratamentul medicamen­tos nu prea le ajută, ajung, săracele, la operații chi­nuitoare - până la extirparea sânului! Am o listă lungă cu doamne care s-au tratat cu succes de cancer la sân. Multe erau luate în evidență la oncologie, unele au urmat chiar și tratamentul cu citostatice, dar au refuzat operațiile mutilante. Și până la urmă, s-au vindecat cu plante! Deci, e foarte im­portant, în cazul unei tu­mori maligne, să rămână încapsulată, să nu se răs­pândească celulele pe cale sanguină în organism, pen­tru că atunci apar metastaze și nu mai ai ce să faci. Cu ani în urmă, nepoata mea din Reșița, care a studiat la Liceul "Cara­giale", a fost în aceeași situație. A venit la mine tare speriată, după un control făcut la liceu. "Mi-a spus doctorița că sunt sus­pectă de cancer la sân. Mi-a des­coperit câțiva noduli și m-a trimis să fac biopsie." A doua zi, m-am dus cu ea la Institutul Oncologic Fun­deni. Medicul a confir­mat că are noduli și mi-a zis, foarte senin, că trebuie scoși chirurgical. I-am spus: "Domnule doctor, păi nu-i păcat să mutilați o fată atât de frumoasă, la numai 18 ani? Alte soluții nu mai exis­tă?". A dat din cap. Operația era singura soluție între­văzută de el! Am luat fata acasă, i-am dat un tra­tament, am învățat-o cum să-și facă automasaj, iar într-o lună i-au dispărut toți nodulii. Acum e căsă­torită, are copii, duce o viață nor­mală.
Mai am o formulă foarte eficientă pentru fibrozele pulmonare și cancerul pulmonar. Peste 40.000 de oameni mor anual în România de cancer pulmonar, în special din cauza fumatului! Din păcate, acest cancer nu prea are simptome și se descoperă în stadii avan­sate. Însă dacă e depistat în stadii incipiente, până în gra­dul III, se poate vindeca pe cale naturală! Am mul­te cazuri tratate cu succes! Și pentru carcinomul pul­mo­nar am o rețetă care dă rezultate foarte bune, în care am inclus și o plantă mai rară, pe care o culeg de la poalele Muntelui Mic: măcrișul-păsăresc (Oxalis acetosella). Și dieta alimentară este una specială - se recomandă și proteină animală, dacă nu există și me­tastaze hepatice. Dar dacă bolnavul nu se lasă de fu­mat, degeaba face tratamentul, asta-i sigur!
Odată, a venit la mine un mare ștab din Galați. Avea trei escorte și un Mercedes care nu-ncăpea în par­carea din fața blocului... M-a luat așa, de sus: "Dom­­nule, ajută-mă să scap de boală. Vindecă-mă de cancer și te umplu de bani!". I-am spus omului cât îl costă tratamentul și că nu iau un ban în plus, dar i-am explicat și ce are de făcut ca să se trateze: să se lase de fumat, să țină regim alimentar, să facă mișcare, exerci­ții de respirație... tot ce știam eu că-l ajută. "Nu prea am eu vreme de astea, că-mi place viața și am afaceri de condus" - mi-a zis, în timp ce și-a aprins o țigară pe holul blocului. "Păi, domnule, eu văd că nu prea-ți place viața! Cum vrei să te faci bine, dacă nu m-as­culți?" I-am dat tratamentul, nici nu știu dacă l-a luat sau nu, dar am aflat că n-a ținut cont de nicio indicație. A fumat, a chefuit... M-a sunat soția lui peste vreo șase luni să-mi spună că a murit. Deci, contează foarte mult cum te ajuți singur, cum lupți cu boala! O atitu­dine delăsătoare sau capi­tularea nu-s de dorit.
Am avut și câteva cazuri de cancere cerebrale vin­decate total, în timp ce la alte­le am reușit doar reducerea în di­mensiune a formațiunii tumorale. Foarte bine merg aceste trata­mente și la cancerele rectale și cancerele de colon, unde mărul-lupului face minuni.

- Ce alte plante mai folosiți în for­mulele dvs.?

- Am rețete diferite, pentru fiecare tip de cancer în parte. În majoritatea formule­lor am inclus plan­tele medicinale cu acțiune antitumo­rală cunos­cute, dar și câteva plante mai rare, care cresc doar în zona Banatului, cum este măcrișul-păsă­resc, despre care v-am spus. Folo­sesc în rețete și diverse plante aju­tătoare: frunze de mur, salvie, coada-calului, echi­nacea și multe altele. Cu cât rețeta e mai complexă, cu atât mai bine, pentru că întregul organism trebuie susținut să lupte cu boala.

- Cât durează un tratament pentru a obține re­zultate vizibile?

- De regulă, o cură durează trei luni. Rezultatele se văd atât în analizele de sânge, cât și în starea generală a bolnavului. Dacă omul respectă întocmai indicațiile și regimul alimentar, o cură e de ajuns. În cazurile mai grave, este necesar să se repete cura, după o săptă­mână sau două de pauză.

- Nu vă mai țin, văd că vă sună telefonul încon­tinuu... Mă bucur tare mult că v-am văzut! Mă bucur mai ales că, în ciuda vârstei la care ați ajuns, nu încetați să vă gândiți la binele atâtor oameni ne­fe­riciți.

- Mereu pe fugă, domnule Flo­rentin! Ultima dată când ne-am văzut, erați student. Aveam eu multe să vă mai spun la interviu, dar vă grăbeați la cursuri... Nu mai alergați așa, că-n viață ne mai trebuie și puțină tihnă, s-avem timp și pentru gândurile noastre, pentru micile bucurii ale lumii - o rază de soare, un ciripit, o floare... Ne grăbim să trăim, dar uităm să spunem o rugăciune, o vorbă bună sau să oferim o mângâiere... Trebuie să mai avem grijă și de suflet, nu numai de trup. V-o spune un om bătrân, care până la 83 de ani le-a trăit pe toate!

D-l RUSALIN TODOR poate fi contactat la tel. 0742.927.425