Săptămâna 14-20 octombrie

Tana Rosca
Ne așteaptă un weekend temperamental și aven­turos, cu o Lună plină în Berbec, în conjuncție cu Uranus. Somnul nu se apropie de gene, emoțiile sunt puternice și, în unele cazuri, se poate isca o pa­siu­ne bruscă față de cineva care până atunci nu era per­ceput decât în rol de prieten. În acest caz, auto­con­tro­lul e cea mai bună soluție, căci Uranus nu aduce sta­bilitate și e păcat să ris­căm relația de prietenie. Dacă e vorba însă de o per­soană pe care o cunoaștem în îm­prejurări neo­bișnuite, chiar dacă aventura nu se trans­for­mă în­tr-una stabilă, cu siguranță va fi una me­mo­rabilă. Cei cu înclinații tehnice pot face o invenție, firile artistice pot crea ceva surprinzător de original. Du­minică avem nevoie de mult discernământ în dis­­cu­țiile privitoare la bani sau la raportul de pu­tere între oameni implicați în afaceri comune. În­cepând de miercuri, micul benefic Venus se ocupă de bunăstarea Săgetătorilor și a celorlalte semne de foc (Berbec și Leu), dar nu neglijează nici sem­nele de aer (Gemeni, Balanță și Vărsător). Marte și Pluton, în conjuncție în Capricorn, ne dau o ex­traor­­dinară capacitate de muncă și de pătrundere men­­tală în subiecte oculte. Nu toată lumea va fi de acord cu obiectivele pe care le urmărim cu maximă determinare, dar ar trebui să evităm pe cât posibil conflictele.

Semnele cardinale:

BERBECII
își concentrează mai toate e­ner­giile în atingerea unor țeluri profesionale sau sociale. Pentru că stresul este enorm, aveți nevoie de o destindere, care poate veni sub forma unei aventuri pasionale în weekend. De marți încolo, puteți să vă puneți în valoare cunoștințele.
RACILOR le merge destul de greu la sfâr­șitul săptămânii, deoarece sunt două do­me­nii care le solicită urgent atenția. De exem­plu, șefii vă pot convoca pe ne­aș­tep­tate la serviciu în weekend, în timp ce partenerul de cuplu poate reacționa intens dacă se simte neglijat.
BALANȚELE au de profitat dacă dau curs unor propuneri excentrice din partea parte­ne­rului de cuplu, pe final de săptămână. Pu­teți descoperi noi dimensiuni de comunicare sau noi modalități de afaceri, alături de asociat. Re­lațiile de familie pot fi însă tot mai ten­sionate.
CAPRICORNII care s-au simțit frustrați în nevoia lor de afirmare personală se con­cen­trează asupra dezvoltării propriei puteri. Aveți grijă să nu exagerați. Luna nouă de duminică poate aduce un eveniment surprinzător în familie. Nu comentați acțiunile șefilor.

Semnele fixe:

TAURII
care își propun să se odih­neas­că în weekend ar trebui să aibă la îndemână un sedativ, pentru că energia Lunii pline în combinație cu Uranus acționează ca un energizant. Dacă nu puteți dormi, e bine să vă faceți ordine în ideile de afaceri.
LEII se pot face remarcați în urma unor circumstanțe imprevizibile, mai ales dacă sunt în străinătate sau urmează niște cursuri. Pentru a vă menține statutul de vedetă, trebuie să munciți ulterior. Sfaturile amicior dvs. sunt excelente, dar nu cele pe care le primiți duminică.
SCORPIONII se simt ca și când ar fi Ca­pricorni, pentru că în această zodie se află ambele planete care îi guvernează. Vă faceți planurile cu un simț strategic deosebit și le executați cu o voință de fier. Atenție, însă, nu căl­cați pe cadavre, căci altfel succesul dvs. va fi vremelnic.
VĂRSĂTORII pun la cale năstrușnicii împreună cu cei din anturaj, deci sfârșitul de săptămână poate fi cu totul aparte. Ideile care rezultă în urma conversațiilor pot fi inspirate - notați-le. Mare atenție, duminică și miercuri, să nu cădeți în capcane urzite de inamici din umbră.

Semnele mutabile:

GEMENII
nu trebuie să rateze sub nicio formă ocaziile sociale la care sunt invitați la finele săptămânii. Viața dvs. emoțională câștigă mult în calitate sub influența lui Venus. În afaceri, e nevoie de atenție și cumpătare.
FECIOARELE au de gestionat, mai ales duminică și luni, fie o poveste de amor ex­plozivă, fie raporturi de putere față de copii. Discuțiile despre bani pot fi un motiv pentru aceste tensiuni.
SĂGETĂTORII se pot îndrăgosti ful­ge­rător de o per­soană ieșită din comun. Sau dvs. înșivă puteți trezi o pasiune nebună. Eforturile dvs. de a vă spori veniturile pot reuși, dar rămâneți modești. Venus vă înveselește, de miercuri, existența.
PEȘTII fac bine dacă dau curs ideii năs­truș­nice a unui prieten, legată de un mod ori­gi­nal de câștig, mai ales dacă ideea apare la final de săptămână. Punerea în practică ar trebui să mai aștepte puțin.