Virtuțile uleiului de argan

Redactia
- Pe lângă însușirile lui medicale, întreține și frumusețea la cote maxime. Se găsește în magazinele cu profil naturist -

Rețetă contra celulitei
Ingrediente: 10 ml ulei de argan, 10 ml ulei de parafină, 8 picături ulei esențial de lămâiță.
Mod de preparare: Amestecați uleiul de parafină și uleiul de argan și adăugați, apoi, uleiul esențial de lămâi­ță. Masați zonele afectate cu preparatul astfel obținut, neezitând să "frămân­tați" bine coapsele și șoldurile. Face să dispară aspectul de piele de portocală.
Recomandare: Repetând zilnic acest masaj - de preferință, seara - veți constata că după trei săptămâni "per­nițele" dezagreabile și aspectul de pie­le de portocală s-au estompat. Înar­mați-vă cu curaj, pentru a nu renunța la masajul cotidian. N-o să regretați!

Soluție antirid
Ingrediente: 4 linguri ulei de ar­gan, 4 picături ulei esențial de lămâie.
Mod de preparare: Amestecați cele două uleiuri și aplicați preparatul, seară de seară, pe față, mai exact pe frunte, în jurul gurii și pe ridurile de la coada ochilor. După doar 10 zile, veți con­stata cât de efi­cient este acest tra­tament. Ridurile vor fi mai puțin adânci, unele chiar complet estompate. Pe de altă parte, fața dvs. își va recăpăta con­turul armonios.
Precizare: Acest amestec s-a dovedit a fi extrem de efi­cient și pentru estomparea unor cica­trici mai "ușoare": acnee, varicelă, ver­geturi.

Autobronzant 100% natural
Bogat în betacaroten, uleiul de ar­gan, aplicat regulat, "colorează" fru­mos fața și corpul, pentru o perioadă de câteva zile. Chiar și fără expuneri la soare, "bronzul" dvs. își va conserva strălucirea.
Ingrediente: 5 linguri ulei de ar­gan, 5 picături ulei esențial de morcov.
Pentru ca bronzul dvs. să-și păs­treze prospețimea, ungeți-vă corpul cu un amestec de argan și morcov, în fiecare dimineață după ce faceți duș, pe pielea proaspăt spălată și uscată.
Precizare: Puteți păstra acest ames­tec vreme de o săptămână, ferit de lu­mină, la o temperatură care să nu de­pășească 25 de grade.

Păr "fragil"
Ingrediente: 10 ml ulei de argan, 2 gălbenușuri de ou.
Mod de preparare: Amestecați găl­benușurile cu uleiul de argan, până ce obțineți un preparat omogen, pe care-l aplicați, apoi, pe tot părul. Lăsați emul­sia formată să acționeze circa 10 minu­te și clătiți-vă, apoi, cu apă limpede. Pentru ultimul clătit, folosiți apă rece, care-i va conferi părului și mai multă strălucire.

Păr uscat (șampon)
Ingrediente: 5 ml ulei de argan, 5 ml ulei de germeni de grâu, 5 ml rom alb, 4 gălbenușuri de ou.
Mod de preparare: Adăugați la uleiul de argan gălbenușurile, ule­iul de germeni de grâu și romul și mixați-le până ce obțineți un amestec omogen. Întindeți "șamponul" peste toată pielea capului și tot părul, masați ușor și lăsați să acționeze circa 15 minute. Clătiți-vă cu apă multă. Părul dvs. își va regăsi vigoarea și stră­lucirea.
Recomandări: Puteți adăuga și în șamponul dvs. obișnuit câteva picături de ulei de argan. Trebuie să știți, însă, că acest amestec nu se poate păstra mai mult de o săptămână. Tratamentul este foarte eficient în cazul părului foarte uscat sau subțiat.