Dacă se acceptă rezultatele acestora, s-ar părea că după alegerile din decembrie, partidul lui Dragnea și Ponta va avea majoritatea parlamentară absolută. Pretențiile partidelor care gravitează pe orbita sa sunt, încă, acceptate, pentru că "dă bine la electorat", gruparea "socialistă" având tot interesul să demonstreze că este deschisă la toate sugestiile "constructive" ce vizează eliminarea efectelor "odioasei administrații tehnocrate". ALDE vrea președinția senatului, un post de vicepremier și două-trei ministere-cheie. UDMR, deși este mai puțin luată în calcul (nedând bine prin tenta naționalistă pe care propaganda partidului a luat-o în ultima vreme) aspiră și ea la un minister sau două. ANR și PRU își vor și ele partea, în schimbul susținerii extrem de vocale pentru "linia anti-occidentală" asumată de conducerea PSD-istă, chiar dacă, probabil, nu vor intra în Parlament. Liderii PRU declară, de altfel, oricui stă să-i asculte, că îl vor pe Ponta prim-ministru. Desigur, știu ei ce știu. PSD are, așadar, toate atuurile pentru a-și vedea, după 11 decembrie, sacii în căruță. Iar dacă vor exista nemulțumiri la împărțirea prăzii (a mănoaselor poziții din administrație), se vor găsi soluții, pășunea fiind încă bogată. Doar problema postului de prim-ministru mai rămâne de rezolvat, Dragnea aspirând el însuși la această demnitate, în ciuda speranțelor lui Ponta, care crede că "experiența" și susținerea fermă a grupului de fideli, rodat în "bătălia de preluare a puterii din 2012", îl îndreptățesc să o ceară. Niciunuia dintre ei nu îi pasă de problemele pe care le are cu Justiția. Accederea la șefia administrației le va rezolva pe toate.
Doar o umbră de îndoială se strecoară în această viziune triumfalistă. Detestatul guvern Cioloș vrea să-și ducă până la capăt misiunea, iar DNA nu își relaxează activitatea, în ciuda tuturor semnalelor că va fi amendată și a zvonului, insistent lansat, că electoratul și-a pierdut interesul pentru punerile sub acuzare ale politicienilor români "patrioți". De aceea, fără să mai aștepte victoria în alegeri, PSD-ul a trecut la asedierea celor două instituții (guvernul și DNA), sperând "să curețe terenul" pentru viitoarea lui domnie. Prima lovitură a fost dată premierului Cioloș, acuzat de o proastă gestiune a economiei naționale. La inițiativa lui Dragnea, Dacian Cioloș a fost chemat în fața Parlamentului, pentru a i se imputa "băltirea" economiei, slaba absorbție a fondurilor europene, dependența de "directivele" de la Bruxelles, și multe altele, care ar demonstra că "soluția tehnocrată" a fost o soluție complet greșită. Cel care a dat "cu bâta-n baltă" a fost însă șeful PSD-ist, Liviu Dragnea, premierul Cioloș demolându-i, punct cu punct, "argumentele". Nu guvernarea PSD-istă a lui Ponta a turat motoarele economiei românești, care își revenise oricum (și) ca urmare a tratamentului de șoc administrat în perioada de criză de guvernul Boc, ci măsurile structurale propuse de tehnocrați. Nu administrația Cioloș e vinovată de slaba absorbție a fondurilor europene, ci incompetența cu care au fost elaborate cele 200 de dosare cu proiecte naționale majore, de către "echipa Ponta". Premierul a demonstrat, cu cifre și date exacte, că atacul PSD-ist a fost o penibilă încercare de "lovitură de imagine". Ceea ce nu s-ar putea spune despre altă acțiune PSD-istă, inițiată de "specialista" în blocarea reformei din învățământul românesc, Ecaterina Andronescu. Instigată de "cupola" partidului său, d-na Andronescu a vrut să blocheze depolitizarea învățământului preuniversitar, amânând - cu sprijin parlamentar - concursul pentru ocuparea celor 15.000 de posturi de directori de școală din sistemul de învățământ, propus de ministrul de resort din guvernul Cioloș. Directorii în funcțiune au fost numiți pe criterii clientelare, de inspectoratele școlare. Cum PSD-ul este un partid clientelar, un concurs desfășurat înaintea alegerilor din decembrie l-ar priva de o mulțime de "agenți electorali" obedienți și îndatorați. D-na Andronescu știe și ea ce face, chiar dacă așa dovedește, încă o dată, că, pe "linia" partidului său, plin de plagiatori, impostori intelectual și afaceriști țâfnoși, puțin îi pasă de pregătirea corectă a generațiilor viitoare, de soarta învățământului românesc. Trebuie, oricum, să ne așteptăm ca după câștigarea alegerilor să dispară și problema hoților din învățământ, a furtului intelectual, a uzurpatorilor de titluri... Guvernul PSD va avea grijă să fie "liniște" și în acest domeniu.
Succesul prezumat în alegeri va însemna și blocarea DNA, transformarea ei într-o instituție care se va ocupa doar de diverși "acari Păun". Până atunci, acțiunile ei trebuie încetinite, deturnate sau chiar anulate. Funia DNA-ului s-a apropiat prea mult de parul unor politicieni cu greutate, amenințând ca "reabilitarea" lor, după ce PSD-ul își va așeza domnia, să fie extrem de dificilă. În "lupta" cu DNA-ul, PSD-ul și-a folosit, de aceea, toate mijloacele și căile. De la încercarea de compromitere a conducerii ei, inclusiv prin implicarea serviciilor secrete (cazul Black-Cube-Tornado, care urmărea decredibilizarea Codruței Kovesi, șefa DNA, prin violarea intimității sale), la blocarea cercetărilor juridice în cazul parlamentarilor penali, nimic nu a fost lăsat deoparte, nimic nu a fost neglijat. Exemplul senatorului Gabriel Oprea, cunoscut ca reprezentant al "interesului național" (confundat de el, ca și de majoritatea absolută a confraților săi parlamentari, cu cel personal), a fost mai mult decât revoltător. Oprea este reprezentantul tip al guvernării PSD-iste, de nulitate găunoasă, drapat cu titluri și distincții fără acoperire, lipsit de scrupule în manevrarea banului public pe care este pus să-l gestioneze, dependent de mafia care l-a creat și creator de dependențe, prin asigurarea unei clientele după chipul și asemănarea lui. Să ne amintim că, în buna tradiție a formelor fără fond ceaușiste, "doctorul" Oprea și-a înființat, cu banii guvernului, propria "academie", prin care acorda doctorate, funcții și pensii viagere unor emuli fideli, necesari "carierei" sale. "Tichia cu mărgăritar" nu l-a salvat de la o "ucidere din culpă", dar i-a solidarizat în jurul său pe "colegii senatori" de același calibru, aceeași competență și același dispreț pentru electoratul pe care, în numele "interesului național", pretind că-l reprezintă. Spațiul unui articol este insuficient, fie și numai pentru enumerarea "aleșilor" care au toate motivele să oprească acum acțiunea DNA. După alegeri, cu imunitatea recâștigată, îi veți vedea "mai curați, mai uscați".
Sondajele arată că PSD-ul și sateliții săi vor câștiga "parlamentarele", pentru că electoratul lor este captiv și neinformat. Dar, tot sondajele arată că, peste 50% din electorat, dezgustat de ceea ce vede, nu se va prezenta la urne. Acest electorat va trebui convins de grupările politice normale că resemnarea nu e o soluție și că trebuie ieșit la vot.