Răspuns pentru MARIA - București, F. AS nr. 1228 - "Caut un tratament naturist pentru osteoporoză"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Dat fiind faptul că dvs. vă aflați, practic, în con­diția de menopauză chirurgicală, iar osteoporoza este o urmare directă a acestei situații, următoarea schemă de tratament vă poate ajuta să aveți un control satisfăcător asupra procesului de demineralizare osoasă:
* Osteonat (pulbere) este un pro­dus natural obținut prin asocierea unor săruri de calciu și magneziu, ușor absorbabile, pro­venite din surse naturale (alge marine calcaroase) cu vitamina D, plante cu conținut ridicat de fitoestrogeni și fructe de pădure bogate în vitamina C. Produsul este recomandat femeilor aflate în menopauză, cu scopul restabilirii densității osoase și al reîntineririi țesuturilor corporale (osteo-ligamentare, pielii, arte­relor), printr-un aport important de siliciu organic.
Se administrează câte o linguriță do­za­toare, de două ori pe zi, în cure de 2-3 luni, urmate de o lună pauză.
* L-Lysina - aminoacid esențial, im­portant în reglarea metabolismului calciu­lui, stimulează refacerea țesuturilor osoa­se, a tendoanelor și cartilajelor, prin inhi­barea colagenazei (enzima proteoli­tică implicată în degradarea fibrelor de co­la­gen).
Se administrează 1-3 capsule pe zi, preferabil pe stomacul gol.
* Uleiul de cânepă - crește absorbția intestinală a calciului și reface densitatea țesutului osos, fiind foarte util în comba­terea durerilor, tendinței de curbare a coloanei și fragilității osoase.
Se administrează câte 1 capsulă, de 2 ori pe zi.
* Resveratrolul - este unul dintre cele mai bune remedii cu efect fitoestrogenic și joacă un rol foarte important în fixarea calciului în oase.
Se administrează zilnic o doză de 200 mg.
* Uleiul de mac - are acțiune antiinflamatorie, ajută la fixarea calciului, fiind foarte eficient în tra­tarea osteoporozei.
Se administrează câte o linguriță, de două ori pe zi.
Bune rezultate în managementul osteoporozei se obțin, de asemenea, prin administrarea de produse precum Osteogen sau Calcidin.
* Dieta femeilor cu osteoporoză trebuie să fie bo­gată în alimente care conțin calciu, vitamina D, bio­flavonoizi, vitamina K și magneziu.
Pentru calciu - consumați lactate cu un conținut mic de grăsimi, nuci, susan, sardine; pentru vitamina D - consumați pește gras și ouă; pentru vitamina C și bioflavonoizi - consumați coacăze, citrice și afine; pentru vitamina K - consumați spanac, broccoli, varză, iar pentru magneziu - consumați tofu și mig­dale.
* Totodată, sunt utile în tratamentul osteoporozei băile cu sare de Bazna, flori de fân sau paie de ovăz, și aromaterapia cu uleiuri esențiale de fenicul, roz­marin, piper negru, levănțică și sovârv.
* În sfârșit, consumul regulat de fructe uscate (pru­ne, caise etc.) aduce o cantitate importantă de bor în ­organism, element esențial în procesul de amelio­rare a sănătății țesutului osos.
Să auzim numai de bine!


Centrul de Medicină Integrativă "SECOM(R)" București, str. Știrbei Vodă nr. 150, bl. 26C, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00, e-mail: consultanta@secom.ro, www.secom.ro

"Vă rog, ajutați-l pe tata! Are neoplasm bucal"
(Răspuns pentru CORINA - Satu Mare, F. AS nr. 1224)


Cancerele cavității bucale (orale) fac parte din categoria cancerelor naso-faringiene și se pot dez­volta în orice zonă a cavității bucale (limbă, gingii, cerul gurii, sub limbă, mucoasa gurii sau a buzelor) și sunt, în procent de 90%, car­cinoame scuamoase, restul pu­tând fi carcinoame bazocelu­lare, melanoame, limfoame ale amigdalelor, carcinoame ale glan­delor salivare, sarcom Ka­posi. Cancerul bucal poate fi pri­mar (are originea în țesuturile bucale) sau poate fi o metastază a unei tumori situate în alt organ.
Factorii de risc predispozanți (cu efect cance­rigen) pentru acest tip de cancer sunt următorii: genetici (în 8% dintre tumori), fumatul (75% dintre cazuri), expunerea exagerată la soare, radiațiile ultraviolete, radiații ionizante, substanțele carcino­gene, inflamațiile, arsurile, cicatricele cauzate de ulcere varicoase, lupusul eritematos cutaneo-mucos, lichenul plan, sclerodermia, tratamentele imunosu­presoare după transplantul de organe, igiena orală necorespunzătoare. Cancerul cavității bucale este a 8-a tumoare malignă din punct de vedere al frec­venței de apariție.
Tratamentele alopate includ chirurgia, chimio­te­rapia, radioterapia, terapia biologică, terapia foto­dinamică, utilizate singure sau în asociere. Alegerea tipului de tratament se face de medicul oncolog și depinde de tipul celulei tumorale, localizarea, stadiul bolii, gradul de metastazare în ganglionii lim­fatici, afectarea țesuturilor sănătoase din jurul tumo­rii. Consecințele neplăcute ale acestor tratamente pot fi gura uscată (xerostomia), carii dentare, dificultăți de vorbire și dificultăți de în­ghițire a alimentelor, sen­za­ția de gură arsă, can­didoză orală, ulcerații și inflamații dureroase, lipsa gustului, modifi­ca­rea vocii, afectarea func­ției tiroidiene, osteo­ne­croză, greață, vomă, mo­di­ficarea unor parametri san­guini.
Tratamente naturale, complementare celor alo­pate, pot contribui la re­du­cerea riscului de apa­riție a recidivelor, a me­tasta­ze­lor, la îmbună­tățirea calității vie­ții și prelungirea timpu­lui de supraviețuire a bol­na­vu­lui.
Fiecare pacient este unic, de aceea, în Centrul de Me­dicină Integrativă Secom(R), aplicăm principiul onco­logiei integrative conform căreia pacientul este ana­lizat holistic, iar tratamentele naturale elaborate sunt asociate eficient tratamentelor convenționale ur­mate.
Pe baza acestei abordări, în Centrul de Medicină Integrativă Secom(R) sunt elaborate programe persona­lizate de tratament natural pentru: reducerea unor mecanisme biologice și a unor factori implicați în apariția și evoluția cancerului, cum ar fi infecțiile, stresul, depresia, dezechilibrele hormonale, obezita­tea, permeabilitatea intestinală, stresul oxidativ etc.; susținerea capacității de apărare imunitară a organis­mului; reducerea consecințelor neplăcute ale chimio și radioterapiei; îmbunătățirea calității vieții bolna­vului.
În Centrul de Consultanță Naturopată SECOM(R) utilizăm, pe lângă documentele medicale, și sistemul de testare EIS (electroscanare interstițială) care fur­nizează in­formații privind starea funcțio­nală a dife­ritelor organe (esofag, sto­mac, duoden, colon, intes­tin subțire, ficat, vezică biliară, spli­nă, pancreas, ri­nichi, organe ge­nitale, ver­te­bre, trahee, bron­hii, plă­mâni, glande suprarenale, hi­potalamus, hipofiză, creier, gan­glioni limfatici), compoziția corporală, acti­vitatea hormonală, neuro­hor­monală și a neuro­me­dia­­torilor, nivelul pH-ului, nive­lul stresului oxi­dativ și riscurile de apariție a unor afecțiuni respi­ratorii, car­diovasculare, endocrine, imunologice, genito-uri­nare, metabolice, digestive, neurologice, psihice. Tes­tarea permite atât elaborarea unui trata­ment per­so­nalizat, cât și urmărirea evoluției stării de sănătate și a rezultatelor obținute în urma adminis­trării trata­men­tului natural adecvat.
Având la dispoziție peste 300 de tipuri de produse naturale cu calitate superioară, importate de firma noastră de la producători internaționali de prestigiu, vă putem întocmi programe de tratament strict adec­vate problemelor descrise, respectând totodată indi­cațiile literaturii de specialitate. De exemplu, pentru reducerea afectării mucoaselor bucale și menținerea funcțiilor acesteia recomandăm Jarro-Dophilus EPS(R), care conține 5 miliarde de bacterii probiotice. Bacteriile "prietenoase" din Jarro-Dophilus EPS(R) au capacitatea de a se reactiva în procent de peste 90% în 20-90 de minute după administrare, rezistă la peristal­tismul intestinal și colonizează mucoasa intes­tinală, rezistă la acțiunea antibioticelor, au acțiune antago­nistă asupra agenților patogeni (care produc boli).


Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)


"Am arterită obliterantă și nu mi se poate monta by-pass"
(Răspuns pentru IULIA - Brașov, F. AS nr. 1214)


Arterita obliterantă de care suferiți se poate ame­liora și chiar vindeca, dacă veți ține, un timp mai îndelungat, următorul regim alimentar și dacă veți aplica următoarele măsuri naturiste:
* Alimente recomandate: grâu (pâine, paste făinoase, griș), orez, orz, lapte cu apă (50% lapte + 50% apă), unt de țară, slănină crudă în cantitate foarte mică (o bucățică cât unghia), legume fierte (sfeclă, țelină, pătrunjel, gulie, ardei), morcov, ridiche, păs­târ­nac, praz, ceapă, castravete, varză, conopidă, roșie, salată, vânătă, portocală, măr, lămâie, supă de fasole, suc de fructe.
* Alimente interzise: băuturi fierbinți, inclusiv ceai, alcool, cafea, carne, pește, alimente fripte sau prăjite, oțet, mâncăruri grase, condimente iuți (muș­tar, ardei iute), fasole, soia și produse din soia, car­tofi, murături.
* Restul alimentelor. Alimentele nemenționate în grupele de mai sus sunt tot interzise pe perioada tra­ta­mentului.

Rețete naturiste contra arteritei obliterante

Tinctură de spânz

Se introduce într-o sticlă de culoare albastră rădăcină de spânz rasă, peste care se toarnă alcool de 60 grade și se lasă la macerat 30 de zile. La o parte de spânz se adaugă 6 părți alcool. Se folosește extern, în comprese sau în masaje ușoare. După folosire, spălați-vă bine mâinile, tinctura este foarte toxică.

Tinctură complexă
Se pun la macerat timp de 14 zile, în 750 ml al­cool de secară (sau alcool de 38-40 grade), urmă­toarele: 10 g aloe frunze zdrobite, 5 g rășină de brad, 2 g șofran, 10 g flori de salcâm, 10 g foi de dafin, 10 g troscot, 10 g gențiană, 10 g frunze de frasin, 5 g fenicul, 5 g rădăcină de scaiete, 10 g angelică, 10 g boabe de ienupăr pisate. Sticla se pune aproape de o sursă de căldură și se agită zilnic. După 14 zile, se stre­coa­ră și se pune în sticluțe mici, de cu­loare închisă. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, îna­in­te cu 15-20 de mi­nu­te de mesele principale. Se ține re­gim fără carne de porc, grăsimi, al­cool, cafea, tutun, oțet, zahăr, pâine albă.

Macerat de usturoi
Se curăță 4 căței de usturoi, se pun într-o ceașcă și se toarnă peste ei o lingură de ulei de măsline pre­sat la rece. Se adaugă puțin pă­trunjel verde și o frunză de da­fin. Se lasă la ma­cerat pe timpul nopții.
Se consumă preparatul di­mi­neața, pe stomacul gol, cu o felie de pâine prăjită. Procedeul durează trei luni

Cea mai importantă rețetă
Se ia zilnic o lingură de ulei de nucă (se procură de la Pla­far), produs de SOLARIS.

Pulbere de plante
Se prepară un amestec din 10 g usturoi, 20 g fructe de păducel, 20 g rădăcină de valeriană, 20 g fructe de coacăz negru și 10 g vâsc. Se macină foarte bine.
Se iau câte 5 g de amestec pe zi, ținut sublingual, timp de 5 minute, apoi se înghit cu puțin ceai. Tra­tamentul se face 21 de zile, 10 zile pauză, după care se poate relua.

Apă de usturoi
Într-un litru de apă rece se pun la macerat 8 căpă­țâni de usturoi pisat. După 2 ore, se poate consuma.
Se iau zilnic 7-10 linguri de macerat. Se strecoară cât se bea o dată.
Notă: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc însănătoșire grabnică!