Dat fiind faptul că dvs. vă aflați, practic, în condiția de menopauză chirurgicală, iar osteoporoza este o urmare directă a acestei situații, următoarea schemă de tratament vă poate ajuta să aveți un control satisfăcător asupra procesului de demineralizare osoasă:
* Osteonat (pulbere) este un produs natural obținut prin asocierea unor săruri de calciu și magneziu, ușor absorbabile, provenite din surse naturale (alge marine calcaroase) cu vitamina D, plante cu conținut ridicat de fitoestrogeni și fructe de pădure bogate în vitamina C. Produsul este recomandat femeilor aflate în menopauză, cu scopul restabilirii densității osoase și al reîntineririi țesuturilor corporale (osteo-ligamentare, pielii, arterelor), printr-un aport important de siliciu organic.
Se administrează câte o linguriță dozatoare, de două ori pe zi, în cure de 2-3 luni, urmate de o lună pauză.
* L-Lysina - aminoacid esențial, important în reglarea metabolismului calciului, stimulează refacerea țesuturilor osoase, a tendoanelor și cartilajelor, prin inhibarea colagenazei (enzima proteolitică implicată în degradarea fibrelor de colagen).
Se administrează 1-3 capsule pe zi, preferabil pe stomacul gol.
* Uleiul de cânepă - crește absorbția intestinală a calciului și reface densitatea țesutului osos, fiind foarte util în combaterea durerilor, tendinței de curbare a coloanei și fragilității osoase.
Se administrează câte 1 capsulă, de 2 ori pe zi.
* Resveratrolul - este unul dintre cele mai bune remedii cu efect fitoestrogenic și joacă un rol foarte important în fixarea calciului în oase.
Se administrează zilnic o doză de 200 mg.
* Uleiul de mac - are acțiune antiinflamatorie, ajută la fixarea calciului, fiind foarte eficient în tratarea osteoporozei.
Se administrează câte o linguriță, de două ori pe zi.
Bune rezultate în managementul osteoporozei se obțin, de asemenea, prin administrarea de produse precum Osteogen sau Calcidin.
* Dieta femeilor cu osteoporoză trebuie să fie bogată în alimente care conțin calciu, vitamina D, bioflavonoizi, vitamina K și magneziu.
Pentru calciu - consumați lactate cu un conținut mic de grăsimi, nuci, susan, sardine; pentru vitamina D - consumați pește gras și ouă; pentru vitamina C și bioflavonoizi - consumați coacăze, citrice și afine; pentru vitamina K - consumați spanac, broccoli, varză, iar pentru magneziu - consumați tofu și migdale.
* Totodată, sunt utile în tratamentul osteoporozei băile cu sare de Bazna, flori de fân sau paie de ovăz, și aromaterapia cu uleiuri esențiale de fenicul, rozmarin, piper negru, levănțică și sovârv.
* În sfârșit, consumul regulat de fructe uscate (prune, caise etc.) aduce o cantitate importantă de bor în organism, element esențial în procesul de ameliorare a sănătății țesutului osos.
Să auzim numai de bine!
Centrul de Medicină Integrativă "SECOM(R)" București, str. Știrbei Vodă nr. 150, bl. 26C, tel. 021/316.43.92, 0733/35.40.00, e-mail: consultanta@secom.ro, www.secom.ro
"Vă rog, ajutați-l pe tata! Are neoplasm bucal"
(Răspuns pentru CORINA - Satu Mare, F. AS nr. 1224)
Cancerele cavității bucale (orale) fac parte din categoria cancerelor naso-faringiene și se pot dezvolta în orice zonă a cavității bucale (limbă, gingii, cerul gurii, sub limbă, mucoasa gurii sau a buzelor) și sunt, în procent de 90%, carcinoame scuamoase, restul putând fi carcinoame bazocelulare, melanoame, limfoame ale amigdalelor, carcinoame ale glandelor salivare, sarcom Kaposi. Cancerul bucal poate fi primar (are originea în țesuturile bucale) sau poate fi o metastază a unei tumori situate în alt organ.
Factorii de risc predispozanți (cu efect cancerigen) pentru acest tip de cancer sunt următorii: genetici (în 8% dintre tumori), fumatul (75% dintre cazuri), expunerea exagerată la soare, radiațiile ultraviolete, radiații ionizante, substanțele carcinogene, inflamațiile, arsurile, cicatricele cauzate de ulcere varicoase, lupusul eritematos cutaneo-mucos, lichenul plan, sclerodermia, tratamentele imunosupresoare după transplantul de organe, igiena orală necorespunzătoare. Cancerul cavității bucale este a 8-a tumoare malignă din punct de vedere al frecvenței de apariție.
Tratamentele alopate includ chirurgia, chimioterapia, radioterapia, terapia biologică, terapia fotodinamică, utilizate singure sau în asociere. Alegerea tipului de tratament se face de medicul oncolog și depinde de tipul celulei tumorale, localizarea, stadiul bolii, gradul de metastazare în ganglionii limfatici, afectarea țesuturilor sănătoase din jurul tumorii. Consecințele neplăcute ale acestor tratamente pot fi gura uscată (xerostomia), carii dentare, dificultăți de vorbire și dificultăți de înghițire a alimentelor, senzația de gură arsă, candidoză orală, ulcerații și inflamații dureroase, lipsa gustului, modificarea vocii, afectarea funcției tiroidiene, osteonecroză, greață, vomă, modificarea unor parametri sanguini.
Tratamente naturale, complementare celor alopate, pot contribui la reducerea riscului de apariție a recidivelor, a metastazelor, la îmbunătățirea calității vieții și prelungirea timpului de supraviețuire a bolnavului.
Fiecare pacient este unic, de aceea, în Centrul de Medicină Integrativă Secom(R), aplicăm principiul oncologiei integrative conform căreia pacientul este analizat holistic, iar tratamentele naturale elaborate sunt asociate eficient tratamentelor convenționale urmate.
Pe baza acestei abordări, în Centrul de Medicină Integrativă Secom(R) sunt elaborate programe personalizate de tratament natural pentru: reducerea unor mecanisme biologice și a unor factori implicați în apariția și evoluția cancerului, cum ar fi infecțiile, stresul, depresia, dezechilibrele hormonale, obezitatea, permeabilitatea intestinală, stresul oxidativ etc.; susținerea capacității de apărare imunitară a organismului; reducerea consecințelor neplăcute ale chimio și radioterapiei; îmbunătățirea calității vieții bolnavului.
În Centrul de Consultanță Naturopată SECOM(R) utilizăm, pe lângă documentele medicale, și sistemul de testare EIS (electroscanare interstițială) care furnizează informații privind starea funcțională a diferitelor organe (esofag, stomac, duoden, colon, intestin subțire, ficat, vezică biliară, splină, pancreas, rinichi, organe genitale, vertebre, trahee, bronhii, plămâni, glande suprarenale, hipotalamus, hipofiză, creier, ganglioni limfatici), compoziția corporală, activitatea hormonală, neurohormonală și a neuromediatorilor, nivelul pH-ului, nivelul stresului oxidativ și riscurile de apariție a unor afecțiuni respiratorii, cardiovasculare, endocrine, imunologice, genito-urinare, metabolice, digestive, neurologice, psihice. Testarea permite atât elaborarea unui tratament personalizat, cât și urmărirea evoluției stării de sănătate și a rezultatelor obținute în urma administrării tratamentului natural adecvat.
Având la dispoziție peste 300 de tipuri de produse naturale cu calitate superioară, importate de firma noastră de la producători internaționali de prestigiu, vă putem întocmi programe de tratament strict adecvate problemelor descrise, respectând totodată indicațiile literaturii de specialitate. De exemplu, pentru reducerea afectării mucoaselor bucale și menținerea funcțiilor acesteia recomandăm Jarro-Dophilus EPS(R), care conține 5 miliarde de bacterii probiotice. Bacteriile "prietenoase" din Jarro-Dophilus EPS(R) au capacitatea de a se reactiva în procent de peste 90% în 20-90 de minute după administrare, rezistă la peristaltismul intestinal și colonizează mucoasa intestinală, rezistă la acțiunea antibioticelor, au acțiune antagonistă asupra agenților patogeni (care produc boli).
Ing. BOGDAN VICTOR - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)
"Am arterită obliterantă și nu mi se poate monta by-pass"
(Răspuns pentru IULIA - Brașov, F. AS nr. 1214)
Arterita obliterantă de care suferiți se poate ameliora și chiar vindeca, dacă veți ține, un timp mai îndelungat, următorul regim alimentar și dacă veți aplica următoarele măsuri naturiste:
* Alimente recomandate: grâu (pâine, paste făinoase, griș), orez, orz, lapte cu apă (50% lapte + 50% apă), unt de țară, slănină crudă în cantitate foarte mică (o bucățică cât unghia), legume fierte (sfeclă, țelină, pătrunjel, gulie, ardei), morcov, ridiche, păstârnac, praz, ceapă, castravete, varză, conopidă, roșie, salată, vânătă, portocală, măr, lămâie, supă de fasole, suc de fructe.
* Alimente interzise: băuturi fierbinți, inclusiv ceai, alcool, cafea, carne, pește, alimente fripte sau prăjite, oțet, mâncăruri grase, condimente iuți (muștar, ardei iute), fasole, soia și produse din soia, cartofi, murături.
* Restul alimentelor. Alimentele nemenționate în grupele de mai sus sunt tot interzise pe perioada tratamentului.
Rețete naturiste contra arteritei obliterante
Tinctură de spânz
Se introduce într-o sticlă de culoare albastră rădăcină de spânz rasă, peste care se toarnă alcool de 60 grade și se lasă la macerat 30 de zile. La o parte de spânz se adaugă 6 părți alcool. Se folosește extern, în comprese sau în masaje ușoare. După folosire, spălați-vă bine mâinile, tinctura este foarte toxică.
Tinctură complexă
Se pun la macerat timp de 14 zile, în 750 ml alcool de secară (sau alcool de 38-40 grade), următoarele: 10 g aloe frunze zdrobite, 5 g rășină de brad, 2 g șofran, 10 g flori de salcâm, 10 g foi de dafin, 10 g troscot, 10 g gențiană, 10 g frunze de frasin, 5 g fenicul, 5 g rădăcină de scaiete, 10 g angelică, 10 g boabe de ienupăr pisate. Sticla se pune aproape de o sursă de căldură și se agită zilnic. După 14 zile, se strecoară și se pune în sticluțe mici, de culoare închisă. Se ia câte o linguriță, de 3 ori pe zi, înainte cu 15-20 de minute de mesele principale. Se ține regim fără carne de porc, grăsimi, alcool, cafea, tutun, oțet, zahăr, pâine albă.
Macerat de usturoi
Se curăță 4 căței de usturoi, se pun într-o ceașcă și se toarnă peste ei o lingură de ulei de măsline presat la rece. Se adaugă puțin pătrunjel verde și o frunză de dafin. Se lasă la macerat pe timpul nopții.
Se consumă preparatul dimineața, pe stomacul gol, cu o felie de pâine prăjită. Procedeul durează trei luni
Cea mai importantă rețetă
Se ia zilnic o lingură de ulei de nucă (se procură de la Plafar), produs de SOLARIS.
Pulbere de plante
Se prepară un amestec din 10 g usturoi, 20 g fructe de păducel, 20 g rădăcină de valeriană, 20 g fructe de coacăz negru și 10 g vâsc. Se macină foarte bine.
Se iau câte 5 g de amestec pe zi, ținut sublingual, timp de 5 minute, apoi se înghit cu puțin ceai. Tratamentul se face 21 de zile, 10 zile pauză, după care se poate relua.
Apă de usturoi
Într-un litru de apă rece se pun la macerat 8 căpățâni de usturoi pisat. După 2 ore, se poate consuma.
Se iau zilnic 7-10 linguri de macerat. Se strecoară cât se bea o dată.
Notă: Rețetele se fac pe rând, nu concomitent.
Vă doresc însănătoșire grabnică!