Săptămâna 12-18 august

Tana Rosca
Două evenimente astrologice semnificative marchează acest interval. Primul îl re­pre­zintă revenirea la mișcarea directă a marelui ma­lefic Saturn, ce traversează zodia Săgetătorului. Aceasta se petrece în weekend, în condițiile în care energia micului malefic Marte este prinsă și ea în această schimbare de direcție. Ar fi de dorit să ne programăm un sfârșit de săptămână cât mai li­niștit. Excursiile au un factor de risc, deci ar fi pre­fe­rabil să stăm acasă. Joi ne așteaptă prima eclip­să a acestei toamne. Este vorba despre o eclipsă parțială de Lună. Energia lunară este subliniată de faptul că se petrece în Vărsător, într-un decan guvernat la rândul său de Lună. Deci, relațiile cu fe­meile vor deveni deosebit de importante. Do­mi­ciliul lunar în care se petrece eclipsa promite re­lații armonioase, marcate de bunăvoință și ama­bi­litate. Eclipsa poate avea efecte po­zi­tive și asu­pra stării de sănătate. Cererile și drumurile efec­tu­ate în prima parte a zilei sunt încununate de succes.

Semnele cardinale:

BERBECII
care se află la drum ar face probabil bine să întrerupă călătoria sâmbătă și duminică. Dacă acest lucru nu este posibil, exer­citați maximă prudență, în cazul în care conduceți. Începând de joi, prieteniile dvs. cu femeile devin tot mai plăcute.
RACII n-ar trebui să muncească deloc în weekend, dat fiind că sănătatea lor lasă deja de dorit. Ar fi cazul să vă ocupați de afecțiunile osoase și de cele de la nivelul capului. De joi începând ați putea începe o afacere profitabilă, probabil alături de o prietenă.
BALANȚELE n-ar trebui să șofeze pe parcursul acestui weekend, ideal ar fi să renunțe și la ieșiri în oraș. Riscați fie să treceți printr-un incident neplăcut, fie să vă certați cu amicii. În preajma eclipsei de joi în schimb, relațiile dvs. se îmbunătățesc și vă puteți îndrăgosti.
CAPRICORNILOR le vine greu să-și stă­pânească senzația de frustrare, pri­ci­nuită de amintiri pe care le-au crezut de­pă­șite și îngropate. Încercați să vă confesați cuiva în care aveți încredere, de preferință sâmbătă. Eclipsa de joi e favorabilă în ceea ce privește banii.

Semnele fixe:

TAURII
fac bine dacă se feresc de foc deschis, de instrumente tăioase și chiar de umblat la prize, în weekend. Se poate să fiți năpădiți de emoții puternice, în urma unei pasiuni netrăite până la capăt. Profesional, vi se pot deschide, de joi, noi perspective.
LEII se confruntă la sfârșitul acestei săp­tămâni cu nevoia de a lua o decizie ra­di­cală și iremediabilă în privința unei po­vești de dragoste sau în relația cu copiii. Parte­ne­riatele stabile, de cuplu sau de afaceri, merg însă ex­celent în urma eclipsei de joi.
SCORPIONII au nevoie de și mai mul­tă prudență ca de obicei în privința ve­niturilor directe. Puteți descoperi în week­end niște prevederi contractuale care vă dezavan­tajează. Tratați problema cu diplomație. În familie, se întâmplă lucruri frumoase de joi încolo.
VĂRSĂTORII prinși la mijloc în con­flictele între doi dintre prietenii lor ar face bine să renunțe la încercări de mediere. Altfel e posibil ca ei să se împace, dar să rămână su­părați pe dvs. Chiar dacă se întâmplă așa, eclipsa de joi vă poate aduce împăcarea sau noi relații sociale.

Semnele mutabile:

GEMENII
care s-au săturat de pretențiile partenerului de cuplu sau de afaceri, de­ve­nite tot mai mari în ultimii circa doi ani, se pot decide să pună punct. Mai ales dacă evenimentul por­nește un alt scandal în weekend. Eclipsa de joi spune că vă așteaptă o nouă iubire după colț.
FECIOARELE chinuite de probleme cas­ni­ce și/sau familiale se pot decide să facă o mișcare radicală, dacă acestea se intensifică din nou pe final de săptămână. De joi, rela­țiile de muncă și sănătatea se îmbunătățesc, ca urmare a prietenoasei eclipse din Vărsător.
SĂGETĂTORII sunt cei direct vizați de exploziva combinație energetică a celor doi ma­lefici Saturn și Marte în zodia lor. În­cercați să vă abțineți de la hotărâri cu caracter definitiv, sâmbătă și duminică. Cereți sfatul prietenelor dvs., de preferință de joi încolo.
PEȘTII pot regândi întregul lor parcurs pro­fesional, la sfârșit de săptămână. Se poa­te să vă umpleți de nervi și să înțelegeți că așa nu se mai poate. Dar pentru ca urmă­to­rul pas să fie constructiv, mai așteptați o săptămână. Începând de joi, noaptea este un sfetnic bun.