Kombu

Iulia Vlad
În ajutorul celor ce vor să dobân­dească mai ușor o siluetă de invidiat vin algele kombu: sunt comestibile și fac parte din fami­lia Laminaria, utili­zate pe scară largă în preparatele tra­di­­ționale culinare din Asia de est, cum ar fi cunoscuta supă dashi.

Asocia­te cu o dietă sănă­toasă, algele kombu au pro­prietatea - din ce în ce mai exploatată de industria farmaceutică - de a ajuta la pierderea kilogramelor în plus, prin conținutul lor ridicat de iod. Sursă im­por­tantă de fibre care reglează tranzitul intestinal și ajută la slăbit, algele kom­bu reduc coleste­ro­lul și hipertensiunea, sprijină sistemul imunitar, întârzie efec­tele îmbătrânirii și stimulează regene­ra­rea țesuturilor. De asemenea, po­ten­­țea­ză gustul mân­­cărurilor prin acidul glu­tamic pe care îl conțin.

Cum se utilizea­ză: puteți folosi al­gele kombu în stare naturală, uscate, ca parte a unei diete sănătoase, gătite în multe feluri, sau sub formă de extract de kombu, ca supliment alimentar, si­rop sau ceai.