Puterea rugăciunii

Cititor Formula AS
Credință, Nădejde, Dragoste

Stimată redacție,
Sunt peste 20 ani de când aștept cu aceeași nerăbdare, săptămână de săptă­mână, revista dumneavoastră. Mărturi­sesc că de fiecare dată parcurg cu aceeași atenție fiecare pagină și fiecare articol. Foarte mult au însemnat pentru mine paginile de "Spiritualitate" ale re­vistei, din care pot spune că am învățat foarte multe lucruri valoroase pentru suflet. De asemenea, am urmărit și citit de fiecare dată articolele despre "Pute­rea Rugăciunii", în care mulți semeni ai noștri au mărturisit despre încercările primite de la viață și despre minunile pe care Bunul Dumnezeu, prin mijlocirea sfinților (Sf. Nectarie, Sf. Mina, Sf. Nicolae, Sf. Ioan Rusu etc.) le-a săvâr­șit cu ei. Citeam acele articole și mă gândeam că, cine știe, fiind trecută de 50 ani, ar putea veni vremea să fiu și eu într-o situație-limită și să fie nevoie să-L rog pe Bunul Dumnezeu să mă ajute. Nu m-aș fi gândit însă nicio­dată că cel care ar putea să fie într-o situație ase­mănă­toare celor care relatau despre cele mai urâte întâmplări de la limita dintre via­ță și moarte ar putea fi... uni­cul meu co­pil, toată averea vieții mele!
Da, acum mai bine de 2 ani de zile, fiica mea care abia terminase fa­cul­ta­tea a aflat, în urma unor investigații labo­rioase, că are... cancer! Prognosti­cul era cât se poate de sumbru - câteva luni! Am simțit că mă aflu în pragul nebu­niei, am uitat de tot și de toate. Am gân­­dit că acesta este de fapt și sfârșitul meu, pen­tru că o așa durere și spaimă mi se păreau de nesu­por­tat pentru mine. Totuși, într-un mo­ment de luciditate, mi-am amintit de măr­turiile celor care trecuseră prin ase­menea necazuri - din articolele citite în revistă și am început să citesc: Acatistul Sf. Nectarie Tauma­turgul - Izbăvitorul de cancer, de două ori pe zi, dimineața și seara, iar când puteam, și la prânz, plângând și implo­rându-L să-mi ducă rugăciunea Maicii Domnului și Bunului Dumnezeu, să-mi ajute copilul să tră­ias­că, să se bucure de viață și de roadele muncii lui.
De asemenea, am citit zilnic - dimi­neața, acatistul fiecărei zile, iar seara, înainte de culcare - Primul și al Doilea Paraclis al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. În același timp, am trimis pomelnice pentru iertare de păcate, să­nă­tate și ajutor în cumplita boală pentru copilul meu la mai multe sfinte mânăs­tiri și chiar am mers și m-am închinat, împreună cu soțul meu, la Mânăstirea "Radu Vodă", la moaștele Sfântului Nectarie, la Mânăstirea Ghighiu și la mânăstiri din Moldova (Mânăstirea Sihăstria, Mânăstirea Secu, Mânăstirea "Petru Vodă" etc.), unde, cu lacrimi în ochi, m-am rugat Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului și tuturor sfinților, să facă o minune cu copilul nostru.
Dintr-odată, la puțin timp după pele­rinajul nostru, în sufletul meu s-a stre­curat un licăr de speranță, dispe­rarea se mai domolise și parcă ceva îmi spunea că nu este chiar așa de rău, după cum spun rezultatele investigațiilor și me­dicii, și că Dumnezeu, în marea Sa bu­nă­tate, văzând disperarea noastră, îmi va ajuta copilul să trăiască.
De la aflarea diagnosticului, în mai puțin de o lună, fiica mea a fost operată, a trecut cu bine teste, dar... rezultatele anatomopatologice nu erau deloc îmbu­cu­rătoare. A urmat protocolul terapiei res­pective cu 3 ședințe destul de urâte și urmează în continuare tratamentul prescris de medici. Merge la control pe­riodic și urmărește evoluția bolii cu mare atenție. Se simte bine, s-a căsă­to­rit, merge la serviciu și, ce este mai im­portant... trăiește!
Nu găsesc cuvinte să-i mulțumesc Bunului Dumnezeu în fiecare zi pentru tot ce a făcut pentru noi. Sunt sigură că în marea Sa bunătate și primind rugă­ciu­nile noastre de la Sfinții cei mai dragi și grabnici ajutători mie: Sf. Nec­tarie, Sf. Mina, Sf. Nicolae, și-a făcut milă de noi - împreună cu Măi­cuța Dom­nului și a înfăptuit o minune cu copilul meu, trimi­țându-i sănătate.
Acum, după toate cele pe care le-am trecut, pot spune și eu că bunătatea și mila Bunului Dum­nezeu sunt fără mar­gini! Sunt convinsă că, văzând dispe­rarea noastră și dorința copilului meu de a trăi, nu m-a lăsat, s-a milostivit spre noi.
M-am convins acum, pe pielea mea, că rețeta prin care putem primi aju­tor de la Bunul Dum­nezeu în toate nevoile și ne­cazurile noastre se compune din: * Post (miercurea și vinerea și toate pos­turile din an). * Rugăciune (sinceră și fier­binte cu "sfărâmare de suflet", atât par­ticulară cât și prin participarea în fiecare duminică la Sfânta Liturghie). * Mi­lostenie la sfânta biserică (făcută din inimă și cu toată dragostea pentru cel în lipsuri și nevoi). De asemenea, pot spu­ne că nimic nu este imposibil, când simți că-L ai pe Bunul Dumnezeu ală­turi de tine și ai cele trei virtuți creștine: Credință, Nădejde, Dragoste!
Am scris aceste lucruri pe care fără îndoială multă lume le știe, pentru a con­­firma (a câta oară?!) puterea ru­gă­ciu­nii și să arăt că minuni se fac și în zi­lele noastre, dar nu avem ochi să le ve­dem!
Îi mulțumesc Sfântului Nectarie Tau­­ma­turgul că a primit rugăciunile mele și nu m-a lăsat, le-a dus Maicii Domnu­lui și Bunului Dumnezeu și a săvârșit o minune cu copilul meu!
Să ne rugăm sfinților cu încredere, pentru că ei nu ne părăsesc niciodată! Slavă Ție, Dumnezeul nostru!

P.S. Pentru că orașul în care trăim este unul mic, în care toată lumea se cunoaște, nu aș dori să-mi dau numele și nici amănunte despre boală - care consider că sunt mai puțin importante pentru cititori! Importantă este lucrarea Bunului Dumnezeu, care a fost făcută cu noi!
O mamă "încercată"