Spania vede roșu!

Cristian Curte
Probabil că nu ați auzit niciodată despre Arhiepiscopul de Valencia, Antonio Canizares Llovera, deși, în viitor, acest nume ar putea intra în istorie, pentru că este primul cardinal al bisericii catolice acuzat într-un tribunal eu­ropean pentru credința sa.

Un fapt fără pre­cedent, după știința mea, de la căderea regi­mu­lui comunist. Toate acestea se întâmplă în Spa­nia, fostă creștină, patria lui Ignacio de Loyola și a lui Juan de la Cruz.
Scandalul a pornit pe 13 mai, când Emi­nența Sa a rostit o predică în capela Uni­versității Catolice din Valencia, unde a îndrăznit să afirme că Spania „are o legislație contrară familiei", atacând, indirect, căsătoriile homosexuale, legale în Peninsula Iberică.
Cu excepția câtorva biserici protestante din nordul Eu­ropei, care au acceptat mariajele între persoanele de același sex, discursul lui Llovera este general acceptat în toate con­fesiunile creștine, de la ortodocși și până la neo-protestanți. O abordare, însă, deloc corectă politic, în viziunea mili­tan­ților pentru promovarea drepturilor LGBT. În cazul Arhi­episcopului de Valencia, 55 de ONG-uri care promovează drepturile minorităților homosexuale au formulat împotriva lui o plângere penală, acuzându-l de un discurs al urii, pen­tru care acesta ar fi pasibil de, nici mai mult nici mai puțin, patru ani de închisoare! La această plângere s-a raliat și Partidul Comunist din Valencia, care conduce această pro­vincie împreună cu Podemos, altă formațiune aflată la stân­ga stângii. Spania vede roșu. În treacăt fie spus, Antonio Cani­zares Llovera nu e doar cardinal, adică un înalt prelat care poate fi ales, cel puțin teoretic, papă, ci și fost prefect al Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacra­men­telor. Așadar, unul dintre ierarhii care s-au aflat în fruntea Curiei Romane, un mare teolog, acuzat ca un infractor mă­runt.
Săptămâna trecută, Eminența Sa a fost, în cele din urmă, declarat nevinovat, de un judecător cu scaun la cap. O primă victorie împotriva stângii progresiste, care a declanșat un război contra bisericii, după tipic stalinist. Uimitor e faptul că acum ierarhii nu mai sunt cercetați în numele luptei de clasă, ci al luptei pentru iubire...