SĂPTĂMÂNA 10-16 IUNIE

Tana Rosca
Plecatul în excursii de weekend nu e o idee prea bună, dat fiind că Mercur în Taur, cel care e responsabil cu drumurile scurte și cu co­mu­nicarea, se ceartă de mama focului cu micul male­fic Marte, supranumit și planeta accidentelor, care trece în mișcare retrogradă prin Scorpion. Cei care nu au încotro și trebuie să părăsească loca­li­tatea ar trebui să se uite cu mare atenție în oglinda retrovizoare, căci pericolele pot veni mai degrabă din urmă. Și discuțiile în contradictoriu pot duce la conflicte aprige, deci - ideea e să respectăm prin­cipiul potrivit căruia cel mai deștept cedează. Venus, Soarele, iar de duminică și Mercur, schim­bă lucrurile în bine. Con­flictele se pot aplana, ie­șirile cu prietenii și jocu­rile devin amuzante, iar reflexele la volan revin. Ten­siunea dintre marele malefic Saturn, retrograd, și Neptun cel insondabil crește marți, când Neptun intră la rândul său în mișcare retrogradă și e posibil să plătim oalele sparte pentru neatenții comise în trecut, în special în domeniul carierei.

Semnele cardinale:

BERBECII
riscă decizii de afaceri ne­­inspirate pe timpul opoziției Mercur-Marte sau li se pot reactiva vechi infecții, în zona capului sau a aparatului uro-genital. Depla­sările zil­nice sunt caracterizate de întâlniri plăcute. Ar fi bine să fiți foarte atenți la detalii, marți.
RACII care își doresc un sfârșit de săptă­mâ­nă liniștit ar trebui să țină separat prie­tenii și persoana iubită. Nici copiii dvs. nu se înțeleg bine cu prietenii. Cel mai bine ar fi să vă luați zile libere sau măcar una, care ar fi bine să fie cea de marți, când șofatul poate fi periculos.
BALANȚELE ar face bine să nu discute probleme de bani sau să nu aibă inițiative în acest sens, pe final de săptămână. Vă priesc în schimb ieșirile la teatru sau la un concert. Marți s-ar putea să vă concentrați greu la muncă.
CAPRICORNILOR le vine greu să evite conflictele cu cei care vor să facă legea în grupul de prieteni, dar ar fi bine totuși să se abțină. Starea fizică se îmbunătățește, în special de luni încolo. În schimb, marți, reflexele la volan pot lăsa de dorit.

Semnele fixe:

TAURII
au nevoie de răbdare cu un partener, de cuplu ori de afaceri, ce se poate dovedi tare irascibil la sfârșit de săptămână. De duminică vă pot veni idei creative cu privire la bani, iar de luni le puteți concretiza deja prin contracte. Prietenii dvs. sunt confuzi, marți.
LEII care-și petrec weekend-ul în fa­mi­lie se pot ciondăni cu bărbații din clanul lor. Dacă aveți de lucrat pe finele săptă­mâ­nii, acest lucru v-ar putea afecta performanța. Evitați, marți, anagajamente bănești, căci puteți scăpa din vedere amănunte esențiale.
SCORPIONII au tendința de-a se re­pe­zi la partener dacă acesta face din nou ceva ce i-a supărat în trecut. Începând de luni puteți fructifica proiecte financiare. În amor, marți pot să apară situații ambigue, care să vă trezească neîn­crederea.
VĂRSĂTORII au șefi tare nervoși, vi­neri, și le poate veni greu să nu se încon­treze cu ei. Cruțați-vă nervii și deschi­deți-vă în schimb la joc și distracție, e o perioadă în care se leagă cu ușurință noi relații. Marți e o zi ne­potrivită pentru activități legate de bani.

Semnele mutabile:

GEMENII
se dovedesc sufletul petrecerii pe final de săptămână, deci n-ar trebui sub nicio formă să stea singuri. Dar se poate ca șefii să vă convoace la serviciu și să se lase cu scandal, dacă nu vă conformați. Fiți atenți ca marți să nu vă pândească greșelile.
FECIOARELE n-ar trebui să se urce la volan la sfârșitul săptămânii și ar face bine să evite locurile în care spiritele se pot încinge ușor, ca stadioanele sau sălile de joc. Luând aceste precauții, vă asigurați că ascen­siu­nea dvs. profesională continuă fără probleme.
SĂGETĂTORII, pândiți la cotitură de Marte retrograd, pot să le dea, fără să știe, apă la moară dușmanilor lor ascunși, în special în weekend. Vă bucurați însă de susținere și încurajare din partea partenerului. În familie, marți poate fi o zi a neînțelegerilor.
PEȘTII fac bine dacă stau acasă, la finalul săptămânii, căci drumurile, lungi ori scurte, pot fi cu bucluc. Momentele petrecute cu cei din familie se anunță deosebit de plă­cu­te. Marți, Neptun o ia retrograd în semnul dvs. și puteți fi confuzi, încurcând o grămadă de oameni.