Terapii mentale - SLĂBIȚI CU AJUTORUL IMAGINAȚIEI!

Redactia
- Gândurile bine țintite duc la pierderea kilogramelor -

Masa cu alimente bune și rele

Încercați să vă imaginați că masa la care mâncați de obicei se află într-o "rezervație" de pace, un loc idi­lic, în care te simți ocrotit și în largul tău, în deplină siguranță. În partea dreaptă, pe masă, așezați în ima­ginație alimentele toxice și grase. Prăjelile uleioase, feluri care plutesc în sos, macaroane înecate în brânză, prăjituri, într-un cuvânt, toate alimentele care ne ten­tează așa de mult și ne fac să ne îngrășăm.
În partea stângă a mesei, se află alimentele bune. Fruc­tele, legumele, salatele, peștele la grătar. Imagi­nați-vă că tocmai sunteți pe cale de a le mânca cu plă­cere, în timp ce, cu un dos puternic de mână, aruncați de pe masă alimentele rele. Sunteți calmi și destinși. Bineînțeles că alegeți alimentele bogate în vitamine și minerale, simțind binefacerile pe care le aduc organis­mului prospețimea, savoarea. După masa imaginară vă simțiți ușori, în armonie cu voi și plini de energie.

Imaginează-ți că ai atins deja greutatea ideală

Exercițiul care urmează are drept scop capacitatea de a ne vizualiza silueta de vis la care vrem să ajun­gem. Inspirați imaginea ei, felul nou în care vreți să arătați. Concomitent, expirați imaginea negativă de care vreți să scăpați. Expulzați din minte experiențele negative legate de kilogramele în plus, care v-au atras ironii! După câteva respirații profunde, făcute din abdomen, te simți calm și dezinhibat.
* Imaginați-vă că vă suiți pe un cântar pentru a afla ce greutate aveți. Când puneți piciorul pe el, pro­iectați-vă în minte greutatea la care vreți să ajungeți, alungând-o pe cea veche. Priviți atent cifrele noi, în­scrise clar pe cadranul cântarului. Aceasta e noua dvs. greutate. * Întindeți-vă ușor tot corpul, de la cap la picioare, și rețineți-vă respirația 5 secunde. În tim­pul acesta, lăsați să vă pătrundă în minte noua greu­tate pe care vreți s-o atingeți. Ea va fi înregistrată de subconștient și "programată".

Ciuguliți... liniște

Când vă apucă foamea de lup, care în realitate ne calmează stresul și neliniștile adunate în timp, trebuie să spuneți pe loc "stop!" creierului. Obiectivul: să vă hră­niți corpul cu seninătate și afecțiune, nu cu grăsi­me și zahăr. Pentru a reuși, adoptați pe loc respirația abdo­minală.
La început, beți un pahar de apă, pentru a dobândi un răgaz. Respirați, începând cu expirația și imagina­ți-vă cum dați afară din dvs. pofta aceasta imperativă de a vă arunca asupra mâncării. Apoi inspirați liniște și re­la­xare. Faceți o respirație completă: inspirați în patru timpi "pozitivul" (starea de calm) și expirați "ne­ga­tivul" (stresul).

Mângâiați-vă trupul

Așezați-vă palmele pe trup, cu mult drag, mai ales pe zonele cu probleme (grăsime, celulită, vergeturi, bur­tă etc.). Exercițiul se practică mai ușor în timp ce faceți un duș. Imaginați-vă că fiecare jet de apă des­prin­de de pe trup zonele cu grăsimi și ajutați-le cu min­tea să se ducă mai repede pe apă în jos, într-un ocean de unde să nu se mai întoarcă niciodată. După duș, masați-vă pe îndelete, insistând pe zonele unde ar trebui să slăbiți, încurajându-vă în minte țesuturile să lupte contra grăsimii și să câștige.
Sfaturile pe care vi le oferim le aparțin unor spe­cialiști. După secole de ezitare și timp pierdut, medici­na începe să recunoască capacitatea extraordinară a subconștientului în atingerea țelurilor pe care ni le pro­punem. Nu e nevoie să fii neapărat inteligent pentru asta, ci doar să perseverezi în a-ți pune la treabă mintea și imaginația.