Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Programul pentru vindecarea cancerului mamar și ovarian

Dragă "Formula AS",
Vă trimit alăturat un tratament pe bază de ceaiuri, folosit de mine și de alte persoane, care s-au făcut bine de cancer mamar și ovarian. Tratamentul pe care l-am urmat, în marea lui majoritate, mi-a fost reco­man­dat de un preot ierodiacon. Diagnosticul meu a fost, în urma mamografiei, tumoră canceroasă la sân. Încă un lucru pe care cred că e necesar să îl spun: au trecut mai mult de 15 ani de când m-am vindecat.
Deoarece nu am nicio contribuție la stabilirea tra­ta­mentului, vă rog să nu-mi dați numele real în ziar. Sin­gura mea contribuție este doar că l-am respectat cu sfințenie. L-am luat cu precizie de secundă, aș zice. Toa­te persoanele pe care le-am cunoscut și l-au urmat trăiesc și azi. Cele care l-au încercat, dar nu au res­pec­tat orele, nu mai trăiesc, în cazul lor, a învins boala.
Vă doresc toate cele bune, mult succes în activita­tea dumneavoastră profesională și în cea familială.
Cu tot respectul,
MIOARA

Prepararea ceaiurilor și a sucului de sfeclă

* Ceaiul I se compune din zece plante, și anume:
soc, mătase de porumb, Ceai Diuretic 3, rădăcină de osul-iepurelui, rădăci­nă de brusture, flori de albăs­trele, coajă de cru­șin, pă­pădie - rădăcină și frunze, coada-calului, frun­ze de mestea­căn.
Se procură ceaiurile de la Plafar, în pungulițe de 100 g. Cele 10 plicuri se răs­toarnă într-un lighean, de exemplu, și se amestecă, apoi se depozitează în pungi de hârtie. Dacă nu se gă­sește una din cele zece plante componente, se poate în­ce­pe totuși tratamentul cu cele­lalte, până la procu­rarea celei de-a zecea.
Mod de preparare: Se fierbe o cană de apă în clo­cot, se răstoarnă peste o lingură din acest amestec. Se acoperă, se infuzează timp de 15 minute, apoi se stre­coară.
Atenție! Ceaiul I scade tensiunea! În compensație, se va bea un pahar de vin roșu, natural, sau se va mânca mai sărat. Cafeaua este interzisă!
* Ceaiul II se compune din două plante, și anume: coajă de stejar și tătăneasă.
Mod de preparare: Se fierbe o cană de apă cu două linguri de tătăneasă și două linguri de coajă de stejar, timp de 5 minute, apoi se strecoară.
Ceaiurile se vor administra la ore fixe: 7, 12, 16, 21.
* Sucul de sfeclă roșie se prepară dintr-o sfeclă spălată, tăiată felii cu coajă cu tot, peste care se adaugă apă cât să o acopere și se fierbe până scade la jumă­tate. Din acest suc se măsoară o lingură, adăugându-se un gălbenuș proaspăt de ou (sau două, în funcție de luna de tratament) și o lingură de smântână. Sub aceas­tă denumire de suc de sfeclă se va înțelege tot acest amestec. Sucul de sfeclă se prepară pentru maxi­mum 2-3 zile (se păstrează la frigider). Este important să precizăm că se folosește același tip de sfeclă în perioada celor 12 zile de la începutul fiecărei luni: în caz că nu se găsește sfeclă roșie (cea recomandată pentru tratament), se poate folosi sfeclă albă.
Timp de trei săptămâni, la începutul tratamentului de ceaiuri, este interzisă consumarea cafelei, a zahă­rului (este permisă consumarea a două lingurițe de zahăr, dar numai fierte în apă) și a oțetului.
Este permisă consumarea gemului, dar în limita celor două lingurițe. De precizat că acestea trebuie consumate cu restricție.
Tratamentul durează trei ani și jumătate!

SCHEMA DE TRATAMENT

Primele 3 luni
Ora 6.30 - Se clătește gura cu apă cu bicarbonat, timp de 15 minute.
Ora 6.45 - Micul dejun (pentru a nu se începe tratamentul pe stomacul gol).
Ora 7.00 - Se ia sucul de sfeclă (1 lingură de suc de sfeclă + 2 gălbenușuri + 1 lingură smân­tână).
- Se bea o cană (250 ml) din ceaiul I + o cană din ceaiul II.
Ora 12.00 (după masă) - Se bea o cană din ceaiul I + o cană din ceaiul II.
Ora 16.00 (după gustare) - Se bea o cană din ceaiul I + o cană din ceaiul II.
Ora 19.00 (după ce se clătește gura cu apă cu bicarbonat) - Se ia sucul de sfeclă (1 lingură de suc + 2 gălbenușuri + 1 lingură smântână).
Ora 21.00 (după masă) - Se bea o cană din ceaiul I + o cană din ceaiul II.
Sucul de sfeclă se va administra numai în pri­mele 12 zile (consecutive) ale fiecărei luni. Până la sfârșitul lunii, se vor bea doar ceaiurile, după aceeași schemă.
Clătitul cu bicarbonat se face de cel puțin două ori pe zi, înainte de masă.
Orele de tratament trebuie respectate cu strictețe, ca și ordinea ceaiurilor (mai întâi ceaiul I, apoi ceaiul II).

Lunile 4-6 (inclusiv)
Sucul de sfeclă se pre­pară astfel: 1 lingură de suc de sfeclă + 1 gălbenuș + 1 lingură smântână, și se administrează doar în pri­mele două zile ale fiecărei luni (o dată la ora 7, o dată la ora 19). Ceaiurile se vor bea după schema de trata­ment indicată anterior.

Luna a 7-a până la 1 an și 3 luni (inclusiv)
Ceaiul II se va prepara acum din 1 lingură coajă de stejar și 1 lingură tătăneasă.
Sucul de sfeclă se va lua numai în prima zi a fiecărei luni, până la sfârșitul tratamentului.

1 an și 4 luni până la 1 an și 6 luni (inclusiv)
Se bea ceaiul II o singură dată pe zi, de preferință dimineața (ora 7 sau 12). Ceaiul I se va bea ca și până acum.

După 1 an și 6 luni
Se bea ceaiul I o singură dată pe zi, odată cu ceaiul II (ambele la ora 7 sau la ora 12).
În timpul tratamentului se pot face pauze în administrarea ceaiurilor, astfel:
* după un an - o zi pe săptămână
* după un an și 6 luni - două zile pe săptămână
* după un an și 8 luni - trei zile pe săptămână
* începând cu doi ani și jumătate - se va face pauză patru zile pe săptămână, până la sfârșitul tratamen­tu­lui.
Este bine ca tratamentul să se înceapă lunea, cât mai aproape de data de 1 a lunii.
Tratamentul nu se va întrerupe! Pentru aceasta, ceaiurile trebuie procurate din timp, în cantități sufi­ciente.
Mesele trebuie să fie cât mai consistente. Carnea nu se va scoate din alimentație, dar se va consuma doar de 2-3 ori pe săptămână. Este bine să se consume citrice, în special grepfruit.
Este indicat ca tratamentul să fie urmat imediat după depistarea bolii. Vindecarea se produce în timp, iar efectele se vor vedea pe parcurs.
Trebuie evitate răcelile de orice fel. Picioarele să fie în permanență calde!
Persoanele care țin post vor cere dezlegare de la preot pentru zilele de post în care sunt nevoite să consume gălbenuș de ou și smântână.

Rostopasca și bolile de ficat

Când suntem tineri, sfidăm sănătatea, agresând-o cu nopți pierdute, cu tutun, cu băuturi, cu abuz de mân­­­ca­re, carne, grăsimi, dulciuri, eforturi prelungite în ex­ces, abuz de medicamente și altele. Ajungem la vârsta de pensionare cu sănătatea ruinată și abia atunci înce­pem să o prețuim, fiindcă omul prețuiește ceea ce n-are. Deseori auzim pe unii spunând: "Și dacă mor, ce-o să fie?". Dar omul nu moare, se chi­nuiește un timp și chinuiește și pe alții, pe cei din jurul său. Omul bol­nav e dificil, nervos, pretențios, bănuitor, cu mora­lul la pământ, influențând negativ și pe cei din jur.
Experiența de-o viață m-a învățat multe și aș vrea să dau din această experiență și altora și totodată să învăț de la alții. Până la 64 de ani, am făcut 6 operații. La 21 de ani, operat la un picior, am rămas cu osteo­mie­lită, calciu vicios și reumatism. La 31 de ani, ope­rat de ulcer duodenal. După vârsta de 60 de ani, am făcut două operații de hernie inghinală, apoi mi s-a scos fierea și ultima operație, în 1988 - de prostată. Unul din chirurgi mi-a spus, glumind: "Nea Mihuț, hai să-ți pun un fermoar pe burtă, ca să nu mai tre­bu­iască să te tai". Când m-a deschis pentru fiere, au vă­zut la ficat și un început de ciroză, drept care mi s-a spus să nu beau alcool, să nu fumez, să nu mănânc: acru, pi­perat, sărat, gras, alimente care fermentează, să nu mă obosesc, să nu mă enervez, să nu..., să nu... Un­de am mai fost bolnav și de TBC, hemoroizi, reuma­tism și altele, trebuia să trăiesc ca un pustnic, și chiar și așa, mi se mai prevedeau doar câțiva ani. Noroc cu o mătu­șă care tratase cu bune rezultate mai multe cazuri de hepatită, ciroză, boli de bilă și ficat, și care mi-a dat și mie remediul. Îl reproduc, ca să le fie de folos și altora.
Rețeta: am cules rostopască cu rădăcină, cu flori și păstăi verzi de semințe, am spălat-o bine și am pus-o la uscat circa zece zile. Într-un litru de apă în clocot am pus o mână bună de plantă uscată - circa 20 g - care a fiert încă 15 minute. Am strecurat-o și am pus-o la frigider. Timp de 15 zile am băut câte 3 ceșcuțe pe zi (3x50 ml), cu 30 minute înainte de fiecare masă, mân­carea în acest timp constând numai din cartofi copți fără sare, pâine prăjită, la discreție, și apă. Alt­ce­va, absolut nimic. Bineînțeles, am repetat rețeta pentru a ajunge ceaiul 15 zile. Atenție! A nu se depăși doza de 20 g de rostopască la un litru de apă. Folosită în exces, această plantă e toxică!
Rezultatul: de opt ani, toate analizele pentru ficat sunt excelente. În timpul celor 15 zile am slăbit circa 7 kg. De atunci mă mențin la 75 kg (la 1,75 m înălți­me), nu mă îngraș, nu slăbesc. Mănânc și beau nor­mal, carne rar, la 2-3 săptămâni, mai mult legume, iar pâine (neagră sau albă) numai prăjită. De atunci, nu am mai luat nici un medicament. Înainte de tratament - un șpriț sau o gură de tărie mă amețeau, acum nu. Așa cu­noști un om bolnav de fi­cat: amețește la prima în­­ghi­țitură al­cooli­că. Nu obosesc, chiar la mun­că bru­tă de 10-12 ore pe zi. Cui am mai re­comandat acest pro­cedeu a avut rezul­tate foarte bune; mai ales după he­pa­tită, nu mai trebuie să ții regim toată viața. Rosto­pasca se gă­sește la Pla­far, dar e mai bine să o cule­gem noi. O găsim în toate parcurile și grădinile blo­curilor, în toată țara. E pri­ma plan­tă care înver­zește primă­va­ra și ultima care dis­pare după prima zăpadă sau îngheț.
Această plantă este mai bună în stare verde, pentru tratarea eczemelor și a negilor. Pur și simplu se freacă lo­cul bol­nav cu frunzele ei, care lasă un suc maroniu. De ficat și bilă suferă mai mult de o treime din populație.
ing. IOAN MIHUȚ - București