Apa minerală

Iulia Vlad
Apa minerală și apa termală sunt daruri ale naturii pentru a ne păs­tra sănătatea și frumusețea.

"Moda" lor nu a apus ni­ciodată, începând cu termele, atât de prețuite de romani, tre­când prin gloria regală a băilor de la Herculane și Karlsbad, și sfârșind cu "spa"-urile de astăzi, unde baza trata­mentelor e apa termală. Cât privește apa minerală, datorită efectelor ei deo­sebite, este exploatată și de industria cosmetică, în saloane de frumusețe, comercializată în recipiente tip "spray" sau inclusă în compoziția cremelor și loțiunilor. Dar apa mine­rală poate fi folosită cu același succes și acasă, prin rețete ușor de realizat și cu efecte uimitoare asupra pielii și pă­rului.

Rețete cu apă minerală

Tonic
Dimineața și seara, după ce vă demachiați sau vă spălați cu săpun, șter­geți-vă fața cu un tampon de vată înmuiat în apă mi­nerală. Lăsați 2-3 mi­nute să acționeze, apoi aplicați crema de zi sau de noapte, pe pie­lea încă ume­dă.
* Loționarea feței cu apă minerală, după aplica­rea unei măști, îi sporește efec­­tul.
* Apa minerală opti­mizează și loțiunile tonice. Iată cum: umeziți o bu­cată de vată cu apă minerală, apoi cu loțiunea tonică. Ștergeți-vă apoi pe față.

Spray facial
În perioada de vară, cu temperaturi ridicate, turnați apă minerală într-un recipient tip spray, pe care îl țineți la frigider. Utilizați-l pe parcursul zilei. Pul­verizată pe față, are efect de hidra­tare și înviorare. Folosită curent, are efect în potolirea tenului iri­tat și cu coșuri, pentru fața umflată, pentru calmarea zonelor proaspăt epi­late. De asemenea, face bine pielii us­cate, precum și în cazul arsurilor pro­duse de excesul de soare.

Ingredient în măști de frumusețe
Multe rețete "de frumusețe" includ apă. În locul apei de la robinet, folosiți apă minerală, iar efectele vor fi evi­dente.

Tonic facial
Ingrediente: o jumă­tate de cană oțet de mere cu miere (făcut în casă), o jumătate de cană de apă minerală.
Amestecați ingredi­en­tele și loționați tenul dimineața și seara, după demachiere. La­să pielea suplă și luminoasă, re­glează secreția de sebum, iar coșurile vor fi "pe cale de dispariție".

Mască cu argilă și apă minerală
Ingrediente: 2 linguri argilă, apă minerală.
Amestecați argila cu apa minerală, până obțineți o pastă, pe care o întin­deți pe tenul proaspăt curățat. După 20 de minute, clătiți-vă. Curăță, matifiază, calmează, închide porii - este ex­ce­lentă pentru tenul gras sau mixt.

Pentru fixarea machiajului
Imediat ce ați aplicat machiajul, pulverizați peste el, foarte fin, puțină apă minerală. Machiajul rezistă mai mult.

Spray de păr
Dacă părul dvs. arată tern și lipsit de vitalitate, după ce vă spălați pe cap, faceți ultima clătire cu apă minerală. Părul se va revitaliza.