Săptămâna 6-12 mai

Tana Rosca
Luna nouă din Taur se împlinește pe cerul din seara de vineri. Taurii, Fecioarele, Ca­pri­cornii, Racii și Peștii au toate motivele să se bucure de efectele acestei Luni noi, care anunță o perioadă de confirmare a justeții unor decizii, asupra cărora au avut unele îndoieli. Călătoriile și studiile rămân grevate de cei doi malefici, Marte și Saturn, care ne pot face să plătim pentru pre­gătirea insuficientă, în cazul studiilor, sau graba, ce ne poate face să uităm acasă documente de care mai apoi avem nevoie în cazul călătoriilor. Marele benefic Jupiter își reia traiectoria directă marți, ceea ce e bine, cu condiția să nu ne lăsăm antrenați de un entuziasm prematur, să luăm decizii prea în­drăz­nețe sau nefondate. Cel mai bine ar fi să aș­teptăm ca energia aceasta să se liniștească puțin, căci atunci putem începe cu succes proiecte noi, care să ne ajute să ne exprimăm creativ și care ar putea fi finalizate în circa două luni și jumătate.

Semnele cardinale:

BERBECII
ar trebui să aibă mai multă răbdare și prudență în trafic, în mod special duminică. Ar fi de asemenea indicat să vă țineți departe de discuțiile în contradictoriu. În pri­vința câștigurilor bănești, însă, totul merge bine, în măsura în care vă reglați afacerile aflate deja în curs.
RACII care-și propun să se vadă cu rude sau prieteni cu care nu s-au mai văzut de mult fac o alegere bună. S-ar putea să re­luați și niște colaborări lucrative. În ge­ne­ral, activitățile de grup vă reușesc și vă sporesc presti­giul în cercurile care vă interesează.
BALANȚELE care schimbă anumiți ter­meni contractuali, pot începe o afacere no­uă promițătoare, pe scheletul uneia mai vechi. De marți încolo vă mai reveniți cu sănă­tatea, în sensul că nu vă mai simțiți îngreunați, ficatul și bila încep să se dea pe brazdă.
CAPRICORNII își recapătă treptat în­cre­derea într-o poveste de dragoste, în pri­vința căreia nu prea mai erau siguri. În ur­ma Lunii noi de vineri puteți primi sufi­cien­te dovezi că e bine. Iar de marți, vi se redeschid perspective privitoare la călătorii, studii sau ambele.

Semnele fixe:

TAURII, gazdele Lunii noi de vineri, se simt, de sâmbătă, revigorați și puși pe trea­bă. Nici măcar Mercur retrograd în semnul dvs. nu vă poate ține în loc dacă nu neglijați pro­blemele trecutului. Dovezile de afecțiune primite de marți încolo sunt grăitoare.
LEII mai au într-adevăr de pus la punct unele probleme neterminate cu șe­fii. Dis­cuțiile pe marginea evoluției dvs. de până acum pot sta la baza unei schimbări de di­rec­ție în bine, care începe după Luna nouă de vineri. O ocazie de câștig bănesc se reactivează de marți încolo.
SCORPIONII au ocazia de-a lămuri pașnic probleme din trecut cu partenerul de cuplu ori de afaceri, după Luna nouă de vineri. Soluțiile creative se ivesc de la sine. Unele proiecte în care v-ați implicat alături de pri­e­teni și care au stagnat pot lua avânt începând de marți.
VĂRSĂTORII se simt mult mai legați de familie, în weekend, când Luna nouă îi îndeamnă să facă pace și cu rudele mai an­ti­patice. O investiție blocată de la începu­tul anului redevine productivă de marți încolo sau un par­tener de afaceri cu bani reapare.

Semnele mutabile:

GEMENII fac bine dacă petrec sfârșitul de săptămână în liniște, examinând infor­ma­țiile primite în ultima vreme. Încercați să le triați, căci unele pot fi date cu intenția de-a vă în­curca. Planurile făcute de marți încolo împreună cu familia sunt de bun augur.
FECIOARELE reușesc să descâlcească cu succes, după Luna nouă de vineri, niște pla­nuri de călătorie mai încurcate sau un pro­gram de studiu complicat. Altă veste bună e că, în­cepând de marți, încrederea dvs. în forțele proprii se reactivează și vă apucați cu succes de treabă.
SĂGETĂTORII, deși sunt încă ținuți pe loc de Marte și Saturn retrograd în semnul lor, reușesc totuși să facă ordine în anumite chestiuni de serviciu. Acesta este doar un prim pas în deblocarea ascensiunii dvs. profesionale.
PEȘTII care petrec finalul de săptămână alături de rude sau vecini se pot lămuri de care dintre ei e cazul să se apropie mai mult și cu care ar fi mai bine s-o mai rărească. Partenerul de cuplu ori de afaceri vă ajută să faceți această triere.