Un concert de zile mari:"MAROON 5" la București

Dana Ene
- Pe 5 iunie, în Piața Constituției, fanii muzicii pop-rock sunt așteptați cu mic cu mare pentru un concert de excepție: trupa Maroon 5, una dintre formațiile de forță ale anilor 2000 aterizează la București -

Creată în Los Angeles de niște elevi de liceu, la finele anilor '90, trupa Kara's Flowers (numele de debut) a ajuns cunoscută în întreaga lume abia după ce s-a redenumit și redefinit în 2001, devenind Maroon 5. Alcătuită la începuturi din: Adam Levine (solist), Jesse Carmichael (clape, chitară ritmică și voce), Mickey Madden (chitară bas), James Valentine (chitară principală și voce) și Ryan Dusick (percuție) - trupa a luat cu asalt topurile americane, apoi și pe cele mondiale, chiar de la primul lor album - Songs About Jane (2002). Membrii ei au devenit cunoscuți în scurt timp, iar solistul trupei - Adam Levine - a ajuns un adevărat star. Azi, la 14 ani de la lansarea primului disc, trupa Maroon 5 se poate mândri cu trei premii Grammy, trei American Music Awards, patru premii Billboard și patru Teen Choice Awards. În 2004, la World Music Awards, Maroon 5 a fost declarată "Cea mai bună nouă trupă din lume", iar în 2012, fanii lor americani și-au arătat dragostea votându-i la Pre­miile People's Choice drept "Trupa favorită". Până azi, cei cinci mu­zicieni au lansat cinci discuri, dintre care cel mai recent, intitulat simplu "V" (2014), se bucură de un mare succes. ?n cei 15 ani de carieră, bă­ie­ții de la Maroon 5 au vândut peste 20 de milioane de albume.

Adam

Deși toți membrii formației au participat la succesul ei, când ne referim la Maroon 5, toți ochii se îndreaptă spre solistul acesteia, Adam Levine. El este catalizatorul tru­pei și cel mai iubit dintre mem­brii acesteia. La 37 de ani, repre­zintă întruparea visului american.

Inimă de copil

Adam Noah Levine s-a născut în Los Angeles, pe 18 martie 1979, într-o familie din pătura de mijloc americană. Acasă nu i-a lipsit mai nimic, nici chiar atenția părinților, care i-au acordat mai multă grijă decât celorlalți doi frați, după ce a făcut o mini criză de isterie la 7 ani, când a aflat că părinții vor divorța. "Am plâns până n-am mai avut lacrimi, și am țipat «De ce?» minute în șir. Cred că e o reacție normală la un copil, însă ei mi-au angajat pentru asta un psiholog, deși eu m-am liniștit și împăcat cu ideea câteva zile mai târziu", se confesa artistul într-un interviu. Ca urmare a reacției lui, atât mama, alături de care își petrecea cea mai mare parte din timp, cât și tatăl, la care stătea în weekend, și-au sporit dra­gostea și atenția față de el. În copilărie n-a prea dat semne c-ar fi pasionat de muzică, poate și pentru că nimeni din familia lui nu cânta. În liceu, însă, a descoperit că fetele se uitau mai insistent după mem­brii formațiilor rock și, în curând, muzica a început să-l intereseze și pe el, mai mult decât cartea. "Azi regret că nu am fost mai atent la studii. Ar fi trebuit să învăț ceva mai mult. Dacă aș putea să dau timpul înapoi și să schimb ceva în viața mea, asta aș face - aș învăța mai mult. N-am învățat atunci când trebuia, așa încât abia am ab­sol­vit liceul. E drept că am reușit în viață, dar eu cred că asta s-a întâmplat pentru că am fost noro­cos". ?n liceul Brent­wood School, i-a întâlnit și pe Jesse Carmichael și Mickey Madden, care îi sunt și azi colegi de trupă. Cu ei doi și mai apoi cu Ryan Dusick, a în­ființat formația Ka­ra's Flowers, în 1995, într-un garaj. La început, și-au for­mat mâna prin clu­buri de noapte și au reușit chiar să lanseze un album, intitulat "The Fourth World". Discul s-a vândut în doar 5000 de exemplare.

Muzică și afaceri

Succesul aveau să-l cunoască abia cinci ani mai târziu, după ce li se ală­tura și chitaristul James Valentine, moment în care au și rebotezat trupa, care a devenit Maroon 5. Și-au mai schimbat puțin și stilul și au adoptat o combinație de R&B și rock. Iar dacă primul album "Kara's Flowers" se vân­duse în doar 5000 de exem­plare, primul disc Maroon 5 - Songs About Jane (2002), s-a vândut în peste 10 milioane de exem­plare! De-acum înainte Adam și trupa lui înregistrează practic succes după succes și sunt răsplătiți cu o ploaie de premii.
Profitând de succes și dovedind un bun instinct de afacerist, Adam s-a apucat și de comerț. ?n 2008, în colaborare cu firma "First Act", lansează pe piață un instrument - o chitară - First Act 222 Guitar, care se vinde ca pâinea caldă. Doi ani mai târziu, alături de tatăl lui, Fred Levine, proprietarul unui lanț de buticuri, avea să-și lanseze și propria linie vestimentară "222", axată în special pe jeanși, tricouri și geci din piele. ?n 2012, își înființează propria casă de discuri - 222 Records, iar un an mai târziu, în 2013, își lansează propria linie de parfumuri, dedicată atât domnilor, cât și doamnelor. ?ntr-un singur an, 2013, potrivit "The Hollywood Re­porter", Adam Levine încasase 35 milioane de dolari din afacerile lui extramuzicale.
Pentru că America îl iubește și-l apreciază, din 2011, Adam este ju­rat și antrenor la emisiunea NBC "The Voice" (Vocea), alături de Christina Aguilera, Pharrell Wil­liams și Blake Shelton, iar până acum, trei dintre elevii lui au ieșit câștigători. Bineînțeles că efortul lui este remunerat corespunzător, cam cu 10-12 milioane de dolari per sezon.
Și pentru că devenise, în sfârșit, un adevărat star rock, așa cum vi­sase în adolescență, iată că și fetele i-au căzut la picioare, iar Adam și-a ales una și una. După o relație de amor toridă, ce a durat doi ani de zile, cu rusoaica Anne Vyalitsyna (30 de ani), un cunoscut model de lenjerie la Victoria's Secret, Adam pare să-și fi găsit fericirea în brațele unei colege de breaslă de-a rusoai­cei, model și ea la aceeași agenție celebră: namibiana Behati Prinsloo (26 ani). S-a și căsătorit cu ea, în 2014, iar anul acesta, în martie, cei doi au anunțat că vor deveni părinți. Și în timp ce soția așteaptă cumin­țică acasă, să i se împlinească soro­cul, Adam și trupa lui își continuă turneul de pro­movare al celui mai recent disc al lor - "V", lansat în august 2014. Anul acesta, Maroon 5 are programate doar în SUA, 26 de spectacole.
(Pentru concertul Maroon 5 de la București, mai puteți găsi bilete în rețeaua Eventim. Au prețuri cuprinse între 195 și 573 lei.)