Friptură cu antibiotice
După decenii de tăcere suspectă, oficialii americani și europeni au "descoperit" sursa apariției super-bacteriilor cărora niciun medicament nu le vine de hac. Și nu, nu este vorba de administrarea după ureche a antibioticelor de către pacienți (deși această auto-medicație a avut și ea consecințe extrem de grave), ci de industria alimentară. Da, aceeași industrie alimentară care ne-a procopsit cu pesticide, organisme modificate genetic sau E-uri toxice, mai are un secret: antibioticele. Practic, nu există produs de origine animală care să iasă de pe porțile fermelor de tip industrial care să nu conțină cantități impresionante din aceste medicamente. De exemplu, un biet pui, înainte să ajungă în farfurie, este tratat, în scurta sa viață, de șase ori cu antibiotice, deși nu suferă de nicio boală. Tone și tone de antibiotice sunt injectate doar pentru ca producătorii să fie siguri că nu vor avea pierderi prin îmbolnăvirea animalelor. Așa s-a ajuns ca fiecare european să ingereze zeci de grame de antibiotice în fiecare an, fără să știe, doar consumând carne și lapte cumpărate din comerț.
Trei efecte ale consumului involuntar de antibiotice
După decenii de consum al acestor medicamente, acum, în al douăsprezecelea ceas, specialiștii fac publice relele pe care această inconștiență le-a adus tuturor. Cele mai evidente consecințe negative sunt următoarele:
1. Antibioticele au determinat un proces de selecție sever printre bacterii, supraviețuind doar cele puternice, care cunosc mutații ce le fac rezistente la medicamente.
2. Imunitatea imensei majorități a oamenilor a fost slăbită, pentru că organismul s-a obișnuit să lupte împotriva infecțiilor doar ajutat de antibioticele introduse mereu și mereu în corp.
3. Flora microbiană normală din organismul nostru a fost profund afectată, bacteriile prietenoase (care ajută digestia, imunitatea etc.) fiind distruse și proliferând, în schimb, fungii de tip Candida. Din aceste motive, s-a ajuns la apariția infecțiilor urinare cu E. coli care nu se mai vindecă, la recidiva lunară a infecțiilor respiratorii, la apariția infecțiilor pe piele care nu cedează cu niciun tratament etc. Cei mai expuși sunt bebelușii și copiii mici, persoanele în vârstă sau cele care au probleme de imunitate din cauza tratamentelor medicamentoase sau a oboselii cronice. Dar cu toții ar trebui să cunoaștem câteva remedii simple, care să ne ajute să luptăm eficient cu aceste nou formate super-bacterii.
Astragalusul
Extractul din această plantă este, în momentul de față, considerat cel mai eficient remediu pentru restabilirea imunității afectate de consumul de antibiotice. Este o plantă puternică, dar foarte bine tolerată de organism, ce poate fi administrată deopotrivă adulților și copiilor. Se iau câte 0,6-1,2 g de extract pe zi, iar efectele imunostimulatoare se văd chiar din primele zile de administrare. Astragalus este atât de eficient, încât este folosit în spitalele din China (țară care "excelează" în rezistența la antibiotice), în cazurile disperate de pneumonie sau de tuberculoză pulmonară rezistentă la medicație.
Iaurturile naturale
Ne referim la cele obținute casnic, din lapte curat, provenit din agricultura țărănească, pentru că altfel riscăm să ingerăm alte antibiotice, până când se va reglementa, în mod real, folosirea acestora în fermele de tip industrial. Iaurtul natural, nepasteurizat, conține așa-numitele "bacterii prietenoase", care ajută la recăpătarea echilibrului microbiologic al organismului, stimulează imunitatea, distruge fungii aflați în exces în tubul digestiv și pe mucoase. O cură de 3-4 săptămâni, în care se consumă zilnic 300-400 g de iaurt natural, ajută la refacerea capacității de apărare a organismului nu doar în fața bacteriilor, ci și a virușilor, fungilor și a altor microorganisme patogene.
Semințele de grepfruit
Din cunoștințele actuale, complexul de substanțe extras din semințele acestui fruct este antibioticul cu spectrul cel mai larg din lume, pentru că distruge nu mai puțin de 800 (!) de tulpini de bacterii, inclusiv din cele rezistente la antibioticele de sinteză. În cazul infecțiilor urinare, pulmonare, ORL sau intestinale cu bacterii rezistente la tratament, se va face o cură cu extract glicerinat de semințe de grepfruit. Durează 3-6 săptămâni, timp în care se iau câte 15 picături, de 3-4 ori pe zi. Pe timpul tratamentului, se renunță la alimentele care conțin zahăr și amidon rău, dar vor fi consumate cât mai multe alimente bogate în clorofilă.
Uleiul esențial de oregano sălbatic
Acest ulei este obținut prin procesul de distilare din planta proaspătă, care mai este numită și sovârf, și are calitatea că distruge toate tulpinile de E. coli cunoscute, putând fi atât de variat în ce privește compoziția lui chimică, încât bacteria nu poate deveni rezistentă la el. Se administrează câte 3-4 picături din acest ulei, de patru ori pe zi, în cure de minimum două săptămâni. Fiecare doză se administrează amestecată în miere sau picurată pe o bucățică de pâine, întrucât preparatul este extrem de puternic, putând afecta mucoasa digestivă sau bucală. De asemenea, uleiul de oregano sălbatic se folosește extern, în băile de șezut, pentru tratarea infecțiilor intestinale sau urinare.
Uleiul esențial de Tea Tree
Îl găsim în magazinele naturiste și cu numele de ulei de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia). Este obținut prin distilarea frunzelor unui copac ce crește spontan în Australia și concurează cu semințele de grepfruit la titlul de antibioticul natural cu spectrul cel mai larg. Intern, se iau câte 3-5 picături, de trei-patru ori pe zi. Este folosit mai ales contra infecțiilor respiratorii rezistente la antibiotice, inclusiv a celor cu Mycobacterium tuberculosis (bacteria care produce tuberculoza pulmonară). Dar utilizările sale nu sunt limitate la atât: este administrat intern cu succes în infecțiile reno-urinare. Sub formă de inhalații, tratează rinitele și sinuzitele cronice, iar aplicat pe piele, distruge stafilococul auriu, tratează coșurile și acneea.