Săptămâna 8-14 aprilie

Tana Rosca
Luna nouă, care tocmai s-a produs în Ber­bec, ne împrospătează forțele și ne dă cu­rajul să ne apucăm de lucruri noi. Mercur în Taur ne im­primă o orientare practică. Afacerile se pot de­rula cu eficiență sub influența lui, cu condiția să nu ne lăsăm tulburați de Venus în Berbec. Aici, pa­troa­na banilor ne predispune către cheltuieli im­pul­sive. În viața amoroasă, Venus în Berbec e la fel de impulsivă cum e și cu banii. Emoțiile se stâr­nesc cu intensitate, dar se risipesc așa cum au ve­nit, deci n-ar trebui să acționăm sub imperiul lor. Există însă o excepție, care se referă la persoane care revin în viața noastră. Se mai poate să cu­noaș­tem, în timp ce călătorim, oameni față de care simțim mai degrabă o afinitate a sufletului, decât o pasiune. Studenții se pot face remarcați exact de profesorii cărora doresc să le facă o impresie bună. Aspectele frumoase pe semnele de pământ ne per­mit să ne ocupăm cu folos de probleme practice, îndeosebi de acelea pe care le-am neglijat până acum.

Semnele cardinale:

BERBECII
simt nevoia de ceva nou, îndrăzneț, după cum îi îndeamnă atât Luna nouă în semnul lor, cât și Marte, în plin avânt în Săgetător. Dat fiind că planetele vă ajută să vă rotunjiți veniturile, e posibil să vă permiteți măcar o mică extravaganță, în perioada imediat următoare.
RACII doresc să progreseze în carieră, iar Luna nouă în Berbec le dă energia ne­ce­sară să se lanseze într-un proiect, prin intermediul căruia să se facă remarcați. Ți­neți însă cont de faptul că nu lucrați prea bine în echipă acum - e de preferat să lucrați solo.
BALANȚELE se pot simți impulsionate de partenerul de cuplu sau cel de afaceri să facă ceva nou și îndrăzneț. Dacă este vorba despre afaceri ori investiții, e bine să știți că începe o perioadă potrivită pentru așa ceva. Și amicii vă dau ghes să vă mobilizați, urmați-le sfatul.
CAPRICORNII se mobilizează să ur­neas­că niște lucruri legate de casă sau familie. Aveți deopotrivă energie și tact, ceea ce vă permite să rezolvați inclusiv chestiuni mai spinoase. Marele benefic Jupiter și planeta co­mu­nicării Mercur vă ajută să porniți proiecte mai vechi.

Semnele fixe:

TAURII
comunică optim, atât verbal, cât și emoțional, sub influența combinată a Lunii (până duminică) și a lui Mercur. Com­portamentul dvs. îi poate determina chiar pe cei care vă dușmăneau într-ascuns să renunțe să mai uneltească împotriva dvs.
LEII se mobilizează în carieră. Dis­cu­țiile cu șefii sau mentorii dvs. devin din ce în ce mai productive. S-ar putea chiar să vi se dea noi responsabilități, urmate de o creștere sala­rială. Excursiile lungi sau studiile de plăcere vă des­tind și vă lărgesc orizontul.
SCORPIONII petrec un weekend emo­țio­nal alături de partener. E preferabil să-l petreceți doar voi doi. Intervalul este bun pentru a vă îngriji sănătatea și pentru a îmbunătăți re­lațiile cu colaboratorii dvs. Relațiile de prietenie și cele de muncă se pot combina armonios.
VĂRSĂTORII au de câștigat dacă aleg să petreacă sfârșitul de săptămână în fa­milie. În felul acesta, legăturile afective se apro­fundează, dar puteți ajunge și să re­zolvați pro­ble­me practice, cu ajutorul rudelor dvs.

Semnele mutabile:

GEMENII
se găsesc într-o situație para­do­xală în cuplu. Pe de o parte, vă simțiți ținuți la distanță de partener, pe de altă parte, aveți senzația că vă presează să faceți lucruri care vă deranjează. Puteți debloca această situație cel mai ușor luni sau marți.
FECIOARELE fac schimburi de in­for­ma­ții utile cu amici sau parteneri de afaceri din străinătate. Alternativ, puteți face o figură frumoasă la examene sau în situații în care vă adresați unui public. Ambiguitatea partenerului trezește atât nemulțumirea dvs., cât și a familiei.
SĂGETĂTORII sunt un butoi cu pulbere, cum e și firesc: ambii malefici, Marte și Sa­turn, fiind parcați în zodia lor. Senzația de stagnare pe care v-o transmite Saturn re­trograd vă determină să intrați în con­­flict cu șefii.
PEȘTII devin tot mai activi în privința procurării banilor. Venus, patroana banilor, vă ajută în acest sens, mai ales marți, când ați putea demara un proiect lucrativ cu ajutorul cuiva din familie. Dacă sunteți însă oscilanți, per­soa­na respectivă v-