Casa din stele

Andrei Cheran
- Se pare că nu doar viața ne e scrisă în stele, ci și casa în care ar trebui să trăim. Când ea se potrivește zodiei de care aparținem, putem spune că locuim pe strada Norocului -

La țară sau la oraș, într-o casă veche sau un apartament de bloc, pentru fiecare om exis­tă un loc care se potrivește perfect cu zodia sa, un loc în care te simți în perfectă armonie cu sine și cu cei dragi. Pentru a fi fericiți, trebuie să ne găsim un loc care ni se potrivește, un loc care, în funcție de zodia noastră, va ști să ne răspundă dorințelor celor mai profunde.

BERBECUL

Născut sub influența lui Marte, zeul acțiunii, războiului și al sportului, un personaj făcut, așadar, pentru a cuceri lumea și nu pentru a sta la căldurică, acasă, Berbecul nu acordă o importanță primordială casei unde locuiește. Cu toate acestea, la fel ca toată lumea, visează și el la un spațiu al lui, chiar dacă îl va transforma în­tr-un loc pe care să-l părăsească ade­sea pentru a pleca în căutarea aventurii.
Locul visat. Pe malul mării sau la țară? Într-o metro­polă sau într-un orășel liniștit? Pentru dvs. nu prea contează. Nu aveți preferințe, și din cau­za asta ați putea locui pes­te tot. Totuși, nevoia de libertate o să vă facă să alegeți o casă inde­pen­dentă. Să fie o casă sau o ca­ba­nă la munte? Nu tocmai, pentru că detestați singu­ră­ta­tea. Locul dvs. ideal ar fi o casă înconjurată de o gră­dină, într-un cartier liniștit, la marginea orașului sau chiar în provincie, pentru a vă putea bucura de pace și de o libertate totală, fără a fi complet izolați de restul lumii.
Decorul. Din punct de vedere al decorului, veți miza pe originalitate, combinând materiale foarte diferite, cum ar fi lemnul și sticla, de exemplu, pentru a da în același timp o impresie de căldură și de mo­dernism. În același stil, puteți să combinați mobilierul de avangardă cu cel de epocă. Pentru tapițerii și covoare, veți alege culori vii, ba chiar violente, și țesături strălucitoare. Dacă vă place pictura, atunci pe pereți vor apărea pânzele unor artiști contemporani, pe care le veți prezenta cu mândrie musafirilor.
De la vis la realitate. În cazul când casa viselor dvs. nu corespunde realității, puteți recurge la ame­najări. Dacă locuiți într-un bloc zgomotos, de exem­plu, încercați să faceți economii pentru izolarea fonică a apartamentului. Cel puțin, nu va trebui să suportați zgomotele vecinilor, lucru ce vă sporește agre­si­vi­tatea. În plus, amenajați un colț cât de mic pentru sport, chiar dacă este vorba doar de o bicicletă er­gometrică.

TAURUL

Sunteți o zodie de pământ, cu rădăcini pu­ternice și care ține la tra­diții. Conduși de Ve­nus, planeta dra­gostei și a senzualității, sunteți deosebit de sensibili la locul și la ambianța în care tră­iți. Așadar, casa este o pro­blemă capitală pentru dvs. Un loc de înrădăcinare, dar și lo­cul în care puteți să vă înconjurați de tot ceea ce vă încântă sim­țurile.
Locul visat. Visați dintot­deauna să vă mutați la țară. Veritabilă zodie de pământ, sunteți legat de el și de tot ceea ce crește pe el, copaci, flori, animale. Pentru dvs., a trăi permanent la oraș devine, la un moment dat, un calvar. Sunteți rupți de natură și, astfel, chiar de viață. Ideal ar fi să cumpărați o casă ascunsă undeva într-un sat, în­conjurată de dealuri, de păduri și de pășuni pe care pasc turme de oi.
Decorul. În interior, gustul pentru confort nu exclude as­pectul rustic, pus în valoare de obiectele din lemn pe care le-ați ales. Fotolii mari și o canapea moale sunt dispuse în fața șemineului în care arde un foc mare. Pe jos, covoare groase, ba chiar blănuri, care vor ac­cen­tua ambianța rustică. În sufragerie tronează o masă imensă, accesoriu indispensabil pentru ospețele pe care le veți organiza împreună cu prietenii. Cât despre dormitor, el este destul de simplu, dar patul va fi mare, lenjeria plăcută la atingere și pernele cât mai moi, pe gustul voluptuosului care sunteți.
De la vis la realitate. Vă chinuiți într-un oraș poluat și fără niciun copac? Pentru a vă compensa dorul de verdeață, nu trebuie decât să cumpărați cât mai multe plante verzi, pentru ca apartamentul dvs. să semene cu o pădure virgină. Chiar dacă nu aveți bal­con, puteți așeza pe pervazul ferestrei ghivece cu ierburi aromatice. Iar privindu-le, puteți să visați la viitoarea dvs. grădină adevărată.

GEMENII

Așezați sub influența lui Mercur, planeta inteligenței și a comunicării, aveți o nevoie vitală de dialog. În schimb, Mercur, care este și zeul călătoriei, nu vă leagă prea tare de casă. Zo­die de aer, ce sunteți, vă place libertatea și aven­tura. O casă sau un apartament al dvs.? Se poate, dar cu condiția să nu vă simțiți claustrați în el.
Locul visat. Nu are rost să vă faceți planuri le­gate de o căsuță co­chetă, în care să petreceți zile mi­nunate alături de ale­sul inimii. Un Gea­măn obligat să tră­ias­că acest gen de vis ar înnebuni. Pentru dvs., viața sunt ceilalți, cei cu care puteți să vor­biți. Și cum aveți fără încetare nevoie să vă înnoiți stocul de prieteni, de cunoștințe și de activități, nu pu­teți trăi fericiți decât în oraș. Mai degrabă într-o capitală decât în provincie.
Decorul. În pri­mul rând, vor avea pri­oritate absolută ve­selia și culorile. Gea­muri foarte mari vor lăsa să intre lumina în fluvii. Fiecare cameră are acces la o terasă imensă, care înconjoară întregul aparta­ment. Ați aranjat o grădină superbă, cu câțiva copaci care vă protejează de privirile curioșilor când doriți să stați la soare sau să beți un pahar de vin, sea­ra. În interior, doar câteva mobile, pentru a vă respecta ne­voia de spațiu. În primul rând moderne, cu predi­lecție pentru metal și sticlă, materiale care accen­tuează impresia de lejeritate și de transparență.
De la vis la realitate. Aveți atâta nevoie de înnoire, încât vă petreceți timpul mutându-vă, dacă vă permiteți acest lucru. Dacă nu, pentru a compensa, schimbați în mod regulat locul mobilelor în aparta­ment. Având spiritul inventiv și fiind experți în a găsi cumpărături de ocazie cât mai avantajoase, veți găsi posibilitatea de a transforma, din când în când, deco­rațiunile interioare ale casei dvs.

RACUL

Luna, planeta care vă guvernează zodia, este astrul copilăriei, al maternității și al imaginației. Este și pla­neta vieții intime și a casei. De aceea, din tot zo­diacul, sunteți cei mai legați de locul unde trăiți. A cum­păra o casă și a o amenaja este vital pentru dvs.
Locul visat. Pentru dvs., casa este simbolul concret al atașamentului față de rădăcini, de familie și de țara în care trăiți. Nu ezitați: alegeți să locuiți la țară, feriți de lume. Fie că este vorba despre o casă pe malul lacului, la marginea pădurii, lângă o moară de apă sau pe un vârf de deal, important este ca ea să fie autentică, ancorată foarte solid în tradiții.
Decorul. Casa din visele dvs. conține în mod obligatoriu un pod, o mansardă, o veri­ta­bilă peșteră a lui Ali Baba, în care să vă ascundeți claie peste grămadă toate co­mo­rile, de la jucă­rii­le din copilărie, până la bibelourile și o­biec­tele vechi, de ca­re nu vă puteți des­părți, pentru că v-au fost oferite de per­soa­ne dragi. În ca­me­re, ferestrele sunt acoperite direct de draperii, prin care să pătrundă ușor lumina, parchetul este lustruit perfect, iar dulapurile sunt pline de lenjerie parfumată cu lavandă. Din bucătărie (una dintre camerele prin­cipale pentru dvs.) vine un miros minunat de pâine coaptă în cuptor. Culorile naturale, pernele puse peste tot și covoarele vechi, populare, puse pe pereți, accen­tuează ambianța intimă. De asemenea, va fi nelipsită și o grădină în care florile cresc după cum vor ele, bucu­rându-se de soare și de ploaie. Și, nu foarte de­parte, curge un râușor.
De la vis la realitate. Chiar dacă locuiți într-un mic apartament modern, în inima unui oraș, puteți să recreați ambianța intimă și tradițională de care aveți nevoie. Privilegiați bucătăria și faceți din ea punctul de adunare al întregii familii. Prietenii și rudele vor veni la dvs. cu plăcere pentru a sta de vorbă în timp ce le gătiți mâncăruri minunate.

LEUL

Cu Soarele, ca șef al zodiei dvs., sunteți obișnuiți cu visele de măreție. Când vă gândiți la locul ideal, în care ați vrea să trăiți, este vorba absolut sigur despre un castel sau o proprietate somptuoasă, care se materializează în fața ochilor dvs. Nu există nimic mai bun pentru a vă epata anturajul, a suscita invidia adversarilor și pentru a vă satisface nevoia de frumos.
Locul visat. De fapt, puteți alege unde vreți, important este să fie un loc modern, scump, frecventat de personalitățile din show-biz.
Decorul. Rar, scump, prețios. Aceste trei cuvinte definesc decorarea casei dvs.. Dar puteți să optați și pentru modern, pentru accesorii de la designeri. În plus, ce bucurie să vă lăudați în fața prietenilor uluiți cu colecția dvs. de tablouri și de obiecte de artă! Dacă unul dintre ei vă spune că se crede în­tr-un muzeu, va fi cel mai frumos compliment pentru dvs.
De la vis la realitate. Dar acum a venit vremea să coborâți din nou pe pământ și să vă întoarceți în mediul dvs. co­tidian. Pu­teți să vi­sați în con­ti­nua­re, cum­pă­rând un Fe­rra­ri de ju­că­rie, sau li­pind postere cu staruri și vilele lor, deasupra pa­tului dvs. Dacă nu vă permiteți un jacuzzi, puteți să faceți de fie­care dată o baie cu multă spumă relaxantă.

FECIOARA

Născută dintr-o zodie de pământ exactă, metodică și corectă, aveți idei foarte clare despre casa din visele dvs. De aceea, veți construi această locuință ideală, piatră cu piatră, exact la locul ales de dvs. O să stați în permanență în spatele arhitecților, pentru a verifica dacă v-au respectat toate indicațiile.
Locul visat. Fiind dintre oamenii cărora li se pare inutil să își caute fe­ricirea departe, nu sunteți atrași de alte orizonturi. Și cum rămâneți cu picioa­re­le pe pă­mânt chiar și a­tunci când visați, veți ho­tărî să vă instalați la ma­xi­mum 50 de ki­lo­metri distanță de orașul unde mun­ciți. Suficient de aproape pentru a nu pierde ore în­tregi cu mijloacele de transport, dar destul de departe pentru a scăpa, totuși, de nebunia marelui oraș.
Decorul. Decorațiunile interioare vor fi sobre dar elegante, amestecând câteva mobile frumoase sau covoare vechi, moștenite de la bunici, cu un mobilier mai nou, dar tot clasic. Întreg ansamblul va degaja o impresie de claritate și de curățenie. Și ca să scăpați de o atmosferă prea rece, veți alege țesături precum catifeaua sau mătasea, în tonuri de bej, roz, verde blând, dar și câteva picături de portocaliu sau roșcat, pentru a încălzi întreg ansamblul.
De la vis la realitate. Chiar dacă nu aveți mijloacele de a vă realiza visul, dacă vă pricepeți cât de cât la bricolaj, o să găsiți idei foarte interesante. Pro­fitați de ele pentru a schimba ambianța interio­rului. Din două scânduri și patru cuie, puteți meșteri o etajeră pentru câteva cărți și un bibelou, care vor "învia" un perete.

BALANȚA

Venus, planeta care vă guvernează semnul natal, vă dăruiește un simț estetic desăvârșit, precum și bucuria de a fi gazde perfecte pentru rude și prieteni apropiați. Rafinați și generoși, aveți arta de a orga­niza petreceri de neuitat, și chiar dacă vă place și dvs. să ieșiți în oraș, vă sim­țiți foarte bi­ne acasă. A­ici este locul unde puteți să vă as­cun­deți și să scă­pați de vio­len­ță și de urâ­țenia lu­mii.
Locul vi­­sat. Vă pla­­ce doar liniștea și armonia, peisajele aride nu vă atrag defel. Și nici agitația și poluarea marilor orașe.
Decorul. Acesta este domeniul dvs. privilegiat. În materie de decorațiuni, debordați de idei și puteți să vă dați curs liber simțului dvs. artistic. Cu toate acestea, cum sunteți puțin snobi, veți apela pentru casa viselor dvs. la un profesionist de renume. Sigur, puteți să îi sugerați câteva lucruri, mai ales cerându-i să creeze o ambianță rafinată. Tonurile pastelate și mobilele stil vor fi preferatele dvs.
De la vis la realitate. Nu vă permiteți serviciile unui decorator de interior sau ale unui arhitect? Nu-i nimic! Pentru că sunteți foarte pricepuți la cusut, confecționați-vă draperiile singuri, cuverturile de pat și macrameurile de pe servante. Cu gustul care vă caracterizează, puteți să găsiți și servicii de masă frumoase, la un preț abordabil, pentru a vă uimi prietenii.

SCORPIONUL

Guvernați de Pluton, planeta interiorizării, ba chiar a angoasei, aveți o puternică înclinație către solitudine. Când nu vă simțiți bine sau nu se întâmplă nimic cum vă doriți în viață, preferați să vă ascundeți în vizuină. Dar după ce vă reîncărcați bateriile, plecați din nou să cuceriți lumea...
Locul visat. Chiar dacă spiritul dvs. competitiv este foarte ascuțit și dorința dvs. permanentă de a câștiga vă diferențiază de Rac și de Pești, sun­teți, totuși, un semn de apă, la fel ca și ei. Prin urmare, elementul lichid vă atrage ca un magnet. De aceea, casa viselor dvs. se va situa negreșit la marginea apei. Dar nu chiar oriunde. Într-un loc izolat și misterios, dar și fascinant, toto­da­tă. Într-un cuib de vultur aflat în vârful unei fa­leze, de exemplu, sau într-un far, de unde vă puteți hrăni cu emoții puternice, contemplând valu­rile și furtuna pe mare.
Decorul. Cum aveți o personalitate foarte com­plexă, veți decora fiecare cameră într-un stil radical diferit, corespunzând fiecăreia dintre fațetele firii dvs. Camera zen, de exemplu, absolut goală pentru a facilita meditația, camera erotică, cu picturi libertine pe pereți... Iar în sufragerie, unde veți primi câțiva intimi aleși pe sprânceană, veți alege o decorațiune foarte modernă, ba chiar futuristă, un alt aspect destul de necunoscut al personalității dvs..
De la vis la realitate. A decora în manieră diferită camerele apartamentului dvs. vă este perfect la îndemână, chiar dacă nu dispuneți decât de un buget mic. Timp de câteva luni, strângeți un pic cen­tura, pentru a putea cumpăra un acvariu cu pești co­lorați. Veți avea astfel impresia că locuiți de-a dreptul în mare.

SĂGETĂTORUL

Nativi ai unei zodii de foc, dinamici, aflați per­manent în mișcare, nu sunteți adepții dădăcelii. Dar, totuși, nu sunteți chiar dezinteresați de locul unde locuiți. Când vă în­toar­ceți dintr-una din numeroasele dvs. călătorii, simțiți ne­voia să aruncați an­cora într-un loc în care vă simțiți bine. Dacă nu vă place, nu rezistați mai mult de 24 de ore.
Locul visat. Vă plac spațiile largi, departe de ora­șele prin care tre­ceți cu plăcere, dar unde nu puteți să locuiți. Ide­alul ar fi o pro­prie­tate pierdută pe un­deva la mar­ginea lu­mii, sau o casă aflată într-o margine de oraș.
Decorul. Vă lăsați ușor impresionați de lucrurile frumoase pe care le vedeți când călătoriți: case, aranjamente de spații verzi, interioare luxoase. Cu toate astea, nu aveți pretenții prea mari. Refuzați partea de "muzeu" sau de "magazin de decorațiuni" a anumitor amenajări interioare care, pur și simplu, vă îngrozesc. Vă trebuie o casă plăcută, în care mo­bilele, la fel ca și cei care locuiesc în ea, să îmbătrâ­nească încet și frumos.
De la vis la realitate. Cumpărați o cuvertură cu imitație de panteră, puneți pe jos câteva covoare din blană sintetică, adăugați câteva trofee de vână­toa­re găsite la o licitație ieftină și veți avea imediat senzația aceea minunată de identificare cu casa în care trăiți. Dacă vă e dor de farmecul unei insule din larg, puneți un hamac pe balcon, cumpărați niște plante exotice și visați.

CAPRICORNUL

Guvernați de Saturn, o planetă care vă face în ace­lași timp solitari, dar și un pic mizantropi, vă place să vă țineți la o oarecare distanță de ceilalți. Iată de ce casa dvs. reprezintă un refugiu ideal față de cei care vă deranjează. Vă place de o mie de ori mai mult să citiți o carte bună sau să ascultați muzică, decât să ieșiți în locuri aglomerate, afumate, cu oameni care nu vă inte­re­sează câtuși de puțin. Să nu uităm că sunteți o zo­die de pă­mânt, pentru care nu exis­tă nimic mai solid, sta­­bil și de în­­cre­dere, de­­­cât bu­nu­rile imo­bi­lia­re.
Locul vi­sat. Sigur, la munte, unde aerul este cu­rat, pei­sa­jele îți taie respi­rația, iar zonele sălbatice sunt protejate mai bine ca în alte părți de turiștii din ce în ce mai numeroși.
Decorul. Au prioritate materialele nobile, dar naturale: lemnul, pielea, piatra. Mobile frumoase din acaju, dulapuri impunătoare, canapele de piele, per­dele de mătase în culori închise vor compune an­samblul decorațiunii interioare. Totuși, anumite piese vor avea un aspect un pic mai simplu și mai artizanal: covoare din lână, cuverturi cu motive tradiționale, paturi din fier forjat.
De la vis la realitate. Puteți să creați la dvs. acasă ambianța visată privilegiind mobilele din lemn, chiar dacă acestea nu sunt chiar de esență scumpă. Într-un mic birou, aranjați etajere pentru cărți. Nu mai trebuie decât să îl botezați, flatându-l: "biblio­tecă".

VĂRSĂTORUL

Semn de aer, guvernat de Uranus, planeta vii­torului și a originalității, vă proiectați în mod constant în viitor. De altfel, în majoritatea domeniilor, aveți mai mulți ani avans față de toată lumea. Astfel, casa dvs. este un loc privi­legiat în care puteți testa proiectele dvs. futuriste.
Locul visat. Cu un picior în țară, cu altul în străinătate, pentru a nu cădea niciodată în capcana rutinei și a plic­tiselii. În plus, mer­gând dintr-o țară în alta, aveți sentimentul că vă des­chideți spre alte cul­turi. În mod normal, sunteți atrași de Statele Unite, un creuzet al teh­no­lo­giilor revoluțio­na­re, alegând să vă instalați eventual în Silicon Valley.
Decorul. Știți cum să surprindeți, chiar și în ceea ce privește decorarea locuinței dvs. De inspirație modernă, ea vă rezervă totuși câteva surprize, mai ales din cauza diferențelor de stil, de la o cameră la alta. Astfel, puritatea unei camere în stil japonez, cu paturi așezate direct pe jos, va contrasta cu calmul rafinat al unui mic salon Ludovic al XV-lea și mo­der­nitatea sălii de vizionare, plină de echipamente elec­tronice.
De la vis la realitate. Chiar dacă locuiți într-un apartament modest, de două-trei camere, nimic nu vă împiedică să le mobilați pe fiecare altfel. Dormitorul să fie clasic, comod, sufrageria cu mobile din lemn, în stil țărănesc, și o cameră dedicată echipamentelor informatice. Un întreg univers!

PEȘTII

Semn de apă, protejat de Neptun, planetă a ima­gi­nației și a creativității, căutați prin toate mijloacele să scăpați de o realitate care vi se pare din zi în zi mai pu­țin umană. Astfel, casa dvs. trebuie să fie un ade­vă­rat refugiu, în care vă izolați și vă creați propriul univers.
Locul visat. Sunteți atrași, cu siguranță, de o mică insulă ruptă de lume, ferită de valul modernis­mului.
Decorul. Va reflecta stările dvs. de spirit, de­bor­dante de sen­­sibi­li­tate și im­pre­vi­zi­bil. Cum vă pla­ce să mer­­geți prin an­ti­­ca­riate, veți des­co­pe­­ri o­biecte ra­re, cu pre­țuri in­cre­di­bil de mici. Une­ori, veți face chiar afaceri cu așa ceva. Tot că­u­tând au­ten­ti­citatea, veți pri­vilegia, de ase­me­nea, și ar­ti­za­natul, cu riscul de a cădea în kitsch. Iar a­poi, pentru vi­­sele dvs. erotice, veți avea o ca­meră în genul "O mie și una de nopți".
De la vis la realitate. Sunteți niște adevărați magicieni. Știți să creați o ambianță inimitabilă, chiar într-un apartament mai modest, grație cumpărăturilor inspirate pe care le faceți în tot felul de magazine ce comercializează antichități.