Trei masaje anti-stres

Redactia
Pentru a ne simți mai bine și a ne des­tinde, nu există nimic mai bun decât mici masaje, pe care ni le putem face singuri. Iată trei gesturi foarte simple, care pot fi practicate în orice moment al zilei.

Relaxarea cefei și a umerilor
Apucați mușchiul umărului cu mâna opusă și frământați-l cu palma, mutând presiunea dins­pre baza gâtului spre articulația umărului. Cio­că­niți de trei ori cu pumnul, pe traseul masat. Re­pe­tați exercițiul cu cealaltă mână. Masați apoi ceafa în profunzime, alternând mâna dreaptă cu mâna stân­gă. La sfârșit, încrucișați-vă de­ge­tele în spatele cefei și faceți o mișcare de du-­te-vino, ca și cum v-ați freca cu un pro­sop.

Relaxarea feței
Frecați-vă cu putere palmele, până ce simțiți căldura care se degajă din ele. Li­piți-le de față. Mângâiați-vă apoi obrajii cu dosul palmei, de la nas spre tâmple, ca și cum ați alunga durerea.

Trezirea energiei din rinichi
Frecați-vă palmele una de cealaltă. Când se încălzesc, puneți-le de ambele părți ale coloanei vertebrale și masați coborând spre rinichi. Frecați apoi cu putere zona lombară, de sus în jos, timp de câteva minute, pentru a reîncălzi rinichii.