Răspuns pentru GHEORGHE NEAGU - Pitești, F. AS 1205 - "Caut orice fel de tratament pentru leucemia limfoidă cronică"

Redactia
Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară și reflexoterapie - Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: mirceapeia@yahoo.com

Evoluția leucemiei limfatice cronice variază mult și, de aceea, efectuarea de teste ulte­rioare pentru stabilirea subtipurilor limfocitare afectate este uneori nece­sară. Rezultatele acestor teste pot ajuta la precizarea duratei de evoluție a bolii și la determinarea modului de instituire a tratamentului.
Datorită faptului că limfocitele sunt mature și funcționale, cei care au această afecțiune pot supraviețui timp îndelungat fără tratament. La unii, însă, boa­la poate progresa mai rapid, necesitând un tratament precoce.
Ghidurile terapeutice actua­le recomandă să nu se facă tra­ta­ment dacă singura anomalie este o creștere a numărului de lim­fo­cite sau dacă singurul semn clinic este prezența adenopa­tiilor. To­tuși, în stadii mai a­vansate, trata­mentul implică uti­lizarea chimio­terapiei. De ase­menea, în cazul în care leucemia limfatică cronică se asociază cu manifestări hemora­gice sau cu trombocitopenie este necesar tra­tamentul.
Tratamentul clasic al leuce­miei limfatice cronice utilizează trei clase de chimioterapice. Aces­tea includ agenți alchilanți, cum ar fi clorambucilul, antimeta­bo­liți, ca fludarabina, și anticorpi monoclonali, ca ritu­xi­mabul. În unele cazuri, chimioterapia poate in­clu­de medicamente corticosteroidiene, ca prednisonul.
Îndepărtarea chirurgicală a splinei (splenectomie) este rareori necesară și se practică, în general, dacă splina devine uriașă sau dacă produce probleme, cum ar fi complicațiile imune ce interferează cu tratamen­tul medicamentos.
Tratamentul naturist complementar al leucemiei limfatice cronice și al altor tipuri de leucemii presu­pune utilizarea următoarelor remedii:
* Acidul retinoic, derivat al vitaminei A, prezent mai ales în morcovi (suc), are capacitatea de a con­strânge celulele leucemice să își regăsească funcțiile normale.
* Consumarea de orz sau arpacaș pisat și în­muiat cu zer de lapte, la care se adaugă un gălbenuș crud și semințe de dovleac.
* Consumul de sucuri de mere, morcov, sfeclă, păpădie, gulie, lăptucă, spanac.
* Extractul din muguri de viță-de-vie (3x50 pică­turi/zi, înainte de mese).
* Seleniu organic - 400 micrograme/zi, în cure de 90 de zile, cu 30 de zile pauză între ele.
* Salvestrol Platinum - supliment natural realizat din plante și fructe cultivate organic, util în procesul curativ al diferitelor condiții patologice neoplazice.
Să auzim numai de bine!


Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72

"Ce pot face pentru a scăpa de amigdalită?"
(Răspuns pentru DANIELA - Cluj, F. AS nr. 1199)


Faringo-amigdalita este inflamația amigdalelor, a mucoasei faringiene și a întregului inel limfatic Wal­dayer (amigdale palatine, tubare, faringiană și lin­guală). Cauzele cele mai frecvente sunt: adenoviru­surile, streptococii și Haemofilus Influenzae, cu trans­mitere aerogenă. Rolul normal, fiziologic, al inelului Waldayer constă în dezvoltarea sistemului de apărare imunitară a copilului/adultului. Dacă este suspectată o infecție streptococică (febră, depozite alb-gălbui pe amigdale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confir­ma diagnosticul prin testul rapid (one step diagnostic), pentru Strep­tococul grup A beta-hemolitic și va iniția schema de moldaminizare.
O problemă importantă în diag­nos­tic o reprezintă etichetarea amig­dalelor bolnave drept focar de infecție (pe baza unor criterii clinice și paraclinice), respon­sabile de unele complicații: reumatism articu­lar acut, glomerulonefrită, determinări cardiace etc. În acest caz, indicația operatorie (amigdalectomia), ca mijloc de tratament în amigdalita cronică focar de infecție se va pune cu mult discernământ, de către medicul specialist ORL. În cazul dvs., vă recomand corecta­rea limfantismului, a carențelor de vitamine și imu­nitate, după următoarea schemă de tratament:
* Dezobstrucție nazo-faringiană, cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie, individualizată) și ulei de cătină: 3x2 picături/zi, în nas.
* Hidratare corespunzătoare și gargară cu ceai călduț din: mușețel, salvie, gălbenele și tătăneasă.
* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau glicerină iodurată (atenție la alergia la propolis sau iod!).
* Apiterapie (miere de albine cris­ta­lizată, fagure de miere căpăcit sau Pro­posept: 3x1 tablete/zi).
* Susținerea terenului imunologic cu Imunorezis­tan Forte sau Sirop Imu­nitate - Fares (un extract din Echinacea purpurea).
* Tonsilotren (homeopat) - 3x1 ta­bletă/zi.
* Decasept (conține ulei de eu­calipt, cedru, cimbru și mentă) - 2x1 ta­bletă/zi.
* Administrarea a 10-15 ședințe de aerosoli salini în stațiunile Ocna Si­biului și pulverizații/inhalații la domi­ciliu cu "Ocnasept" spray (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale aromatice).


VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Există tratament pentru porfirie intermitentă acută?"
(Răspuns pentru DAN - Brăila, F. AS nr. 1180)


Afecțiunea dvs., de natură ereditară, împiedică sinteza în condiții optime a "hemului" (componentă a hemoglobinei), cauzând acumularea în organism a unor substanțe numite "porfirine". Transmiterea ge­nei anormale se face chiar dacă un singur părinte este purtător al bolii. Boala evoluează sub formă de crize și dureri abdominale, însoțite uneori de tulbu­rări psi­hice (depresie, anxietate și confuzie), vărsă­turi, hi­ponatremie, constipație etc.
Porfiria intermitentă acută - ereditar/hepatică, are ca factori declanșatori alcoolul și unele medica­mente antibiotice (Clo­ramfenicol, Tetracicline), anal­gezice (Pentazocină), hipoglicemiante orale, aneste­zice (barbiturice), stresul etc.
Dacă apar unele complicații de or­din neurologic (afectarea nervilor ce controlează organele de simț, semi­pa­re­ze ale feței, scăderea forței muscu­lare, ne­vrite peri­ferice, febră ușoară, hipokaliemie, leuco­citoză etc.) adre­sați-vă imediat medicului, iar în tim­pul unei cri­ze, colectați urina, care poate deveni com­plet roșie, și trimiteți-o la un laborator, ca probă pen­tru nivelul de "porfobilinogen" (compus de sinteză al hemului).
Bolnavul trebuie să semnaleze medicului, de fie­care dată când merge la consult, că suferă de porfirie, pentru a evita prescrierea unor medicamente contra­indicate.
În cazul dvs., se recomandă infuzia intravenoasă de masă eritrocitară, lichide (clorofilă), pentru a corecta balanța hidroelectrolitică.
Tratamentul mai cuprinde "perfuzarea" unei soluții de glucoză și hemină (Normosang), eliminarea factorilor declanșatori, administrarea de promazină (în caz de grețuri), aspirină - pentru dureri, Diazepam - pentru convulsii.
În caz de atrofie musculară, faceți fizioterapie. Zilnic, timp de 6 luni, seara, beți o cană cu infuzie de coada-șoricelului și urzică. Consumați produse care conțin clorofilă, IP 6 Optimizer, Curcumin 95, AFA Stem, Afa Stem Complex, Chlorella.
Multă sănătate!


Ing. VICTOR BOGDAN - specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie - București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

"Am glaucom la ambii ochi și vreau să-mi păstrez vederea"
(Răspuns pentru ILEANA - București, F. AS nr. 1203)


Stimată doamnă, pentru a vă menține vederea cât mai mult și pentru a o îmbunătăți, vă recomand ur­mătorul tratament naturist, bazat pe recomandările marelui specialist care a fost ing. VALERIU POPA.
* Regimul alimentar se ține de la începutul tra­tamentului și până la vindecarea suferinței. El se suspendă doar pe perioada regimului BG1.
* Alimente recomandate: orez, grâu, legume cu ulei (ulei de floarea soarelui presat la rece) sau un­tură, produse lactate, toate fructele, ouă (două gălbe­nușuri crude pe săptămână - lunea și joia sau marțea și vinerea), sparanghel, spanac, sucuri dulci de fructe, zahăr, miere de albine, sare în cantitate mică.
* Alimente interzise (otravă în cazul suferinței dvs.): carne, pește, băuturi alcoolice, toate intoxi­can­tele, fasole, băuturi fierbinți ca ceai sau cafea, oțet, usturoi, ceapă, praz, alimente uscate ca porumbul, mei, ovăz, condimente iuți, ardei iute.
Alimentele nemenționate în cele două grupe sunt interzise pe perioada tratamentului.
Administrarea de sucuri de legume
Între orele 7-11, este recomandat să se consume 250 ml-500 ml suc de legume. Acesta se va consuma prin înghițituri mici (20-30ml) la intervale de 3-5 minute..
Rețetele de preparare a sucului de legume sunt redate mai jos. Puteți bea același suc mai multe zile la rând sau puteți să le intercalați. Cantitatea de suc obținută din fiecare legumă o veți cântări cu mare precizie înainte de a le amesteca. Pentru asta aveți nevoie de un cântar de precizie.
Rețeta I : 283 ml suc de morcov, 170 ml suc de spanac.
Rețeta II: 340 ml suc de morcov.
Rețeta III: 283 ml suc de morcov, 85 ml suc de sfeclă, 85 ml suc de castraveți.
Rețeta IV: 226 ml suc de morcov, 142 ml suc de țelină, 57 ml suc de pătrunjel.
* Automasajul. Pentru a obține tabelul cu zonele de masat, modul în care se face și planșele cu zonele reflexogene, vă rog să mă sunați la tel: 0723/74.23.98, seara între orele 20-22.
Rețete naturiste
* Boli de ochi: În fiecare seară se pune în ochi o picătură de miere diluată cu ser fiziologic (1:1). * Se consumă alimente bogate în vitamina A și C.
* Glaucom: * O lingură de fenicul și o lingură de pătrunjel se fierb în 100 ml apă, până scade la jumă­tate. Cu acest lichid se pun 3 comprese pe ochi într-o zi. * O lingură de rostopască se fierbe în 100 ml apă până ce rămâne cam o lingură de lichid. Mai întâi se pune pe ochi compresa înmuiată în decoctul de fenicul și pătrunjel și se lasă 5 minute, apoi se pun câte două picături din ceaiul de rostopască în fiecare ochi. De obicei, după 12 zile, vindecarea este completă.
Notă: Rețetele se fac pe rând.
Vă doresc multă sănătate și mult succes în efec­tua­rea corectă a tratamentului.