Salată de ridichi pentru talie subțire

Iulia Vlad
Cine vrea să slăbească n-ar tre­bui să lase primăvara să treacă fără să consume, alături de alte ver­dețuri, și ridichi "de lună" (ridichi roșii).

Sunt ideale pentru slăbit, prin conținutul lor ridicat de minerale, vita­mine și fibre, care odată ajunse în tubul digestiv, se comportă ca o veri­ta­bilă sugativă de gră­simi, toxine și apă în exces. Sunt asimilate mai pu­ține calorii decât consu­măm, digestia este sti­mu­lată, iar metabo­lismul activat. Rezultă kilogra­me "pe minus", într-un timp scurt, o piele mai curată și celulita re­dusă.
Cum se face o cură cu ridichi? Con­sumați, de 2 ori pe zi, o porție de salată de ridichi, înaintea meselor. Pe lângă efectele sus amintite, ridichile vă vor face și să vă simțiți "sătul", mân­când mai puțin.
Durata curei este de 3-4 săptămâni. Ri­dichile trebuie să fie proaspete, iar salata se consumă imediat, nu se păstrează la frigi­der.

Salata de ridichi

Ingrediente: 3-4 ri­dichi roșii, mari și proaspete, 4-5 foi de salată verde, pă­trun­jel, ceapă verde după gust, suc de lămâie, câteva picături de ulei de măsline.
Tăiați ridichile în felii subțiri, adău­gați și amestecați salata verde, pă­trun­jelul și ceapa mărunțite, sucul de lă­mâie și uleiul.