Săptămâna 18-24 martie

Tana Rosca
Pe fondul prosperului trigon dintre marele be­nefic, Jupiter, și Pluton, cel plin de resurse, se întâmplă trecerea la noul an. În astrologie, ca și în astronomie, anul începe odată cu intrarea Soarelui în Berbec, mo­mentul debutului unui nou ciclu al roții zodiacului. Anul acesta, echinocțiul de primăvară are loc pe 20 martie. A venit deci momentul să le spu­nem "La mulți ani!" tuturor Berbecilor. Un an pro­pice pentru ei, fiind tocmai sub tutela planetei gu­­ver­natoare a sem­nu­lui lor, Marte cel hotărât. De abia de acum încolo vom resimți cu toții din plin pu­ter­­nica energie pe care o degajă, devenim mai fermi și mai hotărâți în decizii. Tot duminică, micul bene­fic Venus face conjuncție exactă cu Neptun. Cele do­uă planete sunt în armo­nie și ne permit, cu puțin efort, să exprimăm energia marțiană cu moderație și folos. Eclipsa parțială de Lună de miercuri se pe­trece în Balanță și ne poate face să luăm decizii în­țe­lepte le­gate de bani, pe termen lung. Opoziția pe care eclip­sa o face la Uranus în Berbec ne aver­ti­zează însă cu privire la asociați, din pricina sau sub influența cărora lucrurile se pot da peste cap.

Semnele cardinale:

BERBECII
intră în weekend cu multă bună-dispoziție. Ar fi păcat să stați acasă. Marte și Soarele vă turează la maximum motoarele, dar nu vă lăsați prinși în vârtejul acestor energii neglijându-vă odihna și/sau partenerul de cuplu. Ocupați-vă de partener mai ales miercuri.
RACII au idei multe cu privire la carieră. Vă simțiți capabili să le duceți pe toate la capăt. V-am recomanda să acționați treptat și să porniți dinspre mic spre mare. În ur­ma eclipsei de miercuri, cineva din familie vă poate schimba perspectiva asupra carierei.
BALANȚELE au de profitat în urma eve­ni­mentelor mondene la care sunt invitate la sfârșitul săptămânii. Vă puteți aștepta ca partenerul să devină (și) mai tempe­ra­men­tal. Venus și Neptun vă asigură simpatia printre co­legi, iar eclipsa vă ascute simțul practic.
CAPRICORNII poartă discuții inspirate cu cei din anturaj. Vă puteți clarifica aspi­ra­țiile artistice sau spirituale. Unii dintre dvs. se pot decide să pună (în fine) în apli­care un plan legat de familie sau locuință, care poate fi afectat însă de eclipsa de Lună de miercuri.

Semnele fixe:

TAURII
sunt disputați de familie și prieteni - toată lumea vă dorește prezența în weekend. Cu puțină grijă, puteți să-i împăcați pe toți. Mai greu e să-i împăcați pe cei care vă invidiază. Pe unii nici nu-i bănuiți. Fiți atenți la sănătate și la re­lațiile cu colegii în preajma eclipsei.
LEII au Luna în semnul lor, de vineri până duminică. Noul influx de energie mar­țiană vă priește dacă nu vă dispersați forțele. Duminică vi se poate ivi o ocazie de afaceri deosebit de bună. În preajma eclipsei amicii pot veni la dvs. cu propuneri interesante.
SCORPIONII se simt întăriți, odată ce Marte își intră pe deplin în drepturi. Pe final de săptămână, puteți fi excesiv de pre­o­cupați de relațiile cu șefii. De duminică, dragostea poate fi mai dulce ca oricând. Eclipsa de miercuri îi poate activa pe dușmanii dvs. ascunși.
VĂRSĂTORII au parte de un partener afectuos la sfârșitul săptămânii. Sufe­rin­țele altora nu vă pot lăsa indiferenți și puteți face mult bine. Una dintre urmările eclipsei de miercuri e că vă puteți îndrăgosti fulgerător, dar du­ra­ta idilei pare limitată.

Semnele mutabile:

GEMENII
se implică din ce în ce mai mult într-un proiect profesional, dar anumite chestiuni casnice sau familiale nu se lasă ig­no­rate. Eclipsa de miercuri afectează relația de dragoste.
FECIOARELE își pot da seama, privind la partenerul lor, ce greșeli să evite. Acesta este modul cel mai productiv de-a vă folosi de experiența eclipsei, pentru a vă limpezi niște chestiuni personale. Schimbarea de atitudine vă poate ajuta să vă duceți creativitatea la cote maxime.
SĂGETĂTORII, ocupați de ambii male­fici, Marte și Saturn, prind curaj odată cu echinocțiul. Apare posibilitatea de-a lua de­cizii importante, pe plan personal și pro­fesional. În urma eclipsei de miercuri se pot schim­ba raporturile cu anumiți prieteni.
PEȘTII beneficiază de frumoasa con­junc­ție Venus-Neptun, care-i face să viseze fie la proiecte artistice, fie spi­ri­tua­le. Prietenii vă pot fi de mare folos în concretizarea aces­tor frumoase aspirații. În urma eclipsei de miercuri, e bine să fiți foarte prudenți cu banii.