Concertele mari se desfășoară fie în prăfuita Sală a Palatului, fie în atât de neospitaliera Piață a Constituției, iar concertele mici, în cluburi. Inaugurată în urmă cu 55 de ani, Sala Radio face o excepție: are o acustică bună, este construită pentru concerte și a devenit un loc prietenos nu doar pentru iubitorii muzicii clasice, ci și pentru cei de jazz. De trei ani, aici se desfășoară seria lunară de concerte "Jazz pe românește", prezentată de neobositul promotor al acestei muzici, Florian Lungu. Concertele sunt susținute de Big Bandul Radio, condus de Ionel Tudor, ce are, la fiecare ediție, un invitat, o personalitate consacrată sau un tânăr în plină ascensiune din lumea jazz-ului românesc. Cea mai recentă ediție a avut în prim-plan trio-ul Decebal Bădilă - Petrică Andrei - Vlad Popescu. În afara acestui proiect, Sala Radio va găzdui în primăvară o serie de alte concerte de jazz, având ca protagoniști muzicieni români, dar și nume importante ale jazz-ului mondial. Primul dintre acestea, "Legends of Jazz: CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE Tribute", se va desfășura în ultima seară a lunii martie. Cinci muzicieni de marcă ai noului val autohton vor aduce un omagiu celor doi monștri sacri ai jazz-ului american, saxofonistul Charlie Parker (1920-1955) și trompetistul Dizzy Gillespie (1917-1993), ambii compozitori de marcă și creatori de stiluri muzicale. Cei ce le vor interpreta muzica vor fi saxofonistul, stabilit în Olanda, Cătălin Milea, trompetistul Sebastian Burneci, component al Big Bandului Radio și lider al "Bucharest Jazz Orchestra", pianistul Sorin Zlat, câștigător al ediției de anul trecut al concursului "Jacksonville Piano Jazz Competition", Adrian Flautistu la bas și Iulian Nicolau la baterie. Concertul va fi organizat de "Jazz Syndicate Live Session", care va prezenta în următoarea perioadă, în aceeași sală, două concerte cu reputați artiști internaționali.
Saxofonistul american Kenny Garrett a mai concertat, anul trecut, în România, la București și la Cluj, el urmând să revină pe scena Sălii Radio pe 21 aprilie. După ce a debutat în "Duke Ellington Orchestra", Garrett și-a făcut ucenicia alături de alte legende ale jazz-ului, precum Miles Davis sau Art Blakey. Însă, cu toate turneele și discurile proprii, nu a uitat niciodată lecțiile primite de la marii maeștri. "Seeds from the Underground", albumul său din 2012, dublu nominalizat la premiile Grammy, reprezintă un omagiu adus acestora. "Fiecare piesă de pe acest disc este dedicată cuiva. Aceste «semințe» muzicale au fost depuse în memoria mea de-a lungul anilor, direct sau indirect, de acești muzicieni pe care vreau să-i omagiez. Ele m-au făcut ceea ce sunt astăzi". "Pushing the World Away", cel mai nou album al său, pe care îl va prezenta pe 21 aprilie la București, continuă tributul adus mentorilor săi. "Nu am plănuit să duc mai departe ideea precedentului album. Am continuat, pur și simplu, să scriu cântece. Asta fac tot timpul, chiar dacă sunt mai mereu pe drumuri. De pildă, într-o călătorie în Guadelupe, am compus un ritm, o piesă veselă despre Caraibe, și am numit-o «J'ouvert», numele creol pentru Carnaval, o trimitere la Sonny Rollins. Sper ca lui Sonny să-i placă."
Următorul concert din această serie se va desfășura pe 14 aprilie și va propune o colaborare de excepție între doi artiști cu experiență, ce și-au început carierele cu studii de conservator. Italianul Paolo Fresu, ce cântă de la 11 ani la trompetă și are la activ 19 albume solo, face echipă cu chitaristul american Ralph Towner, un inovator, un instrumentist în continuă căutare. El va reveni pe scena Sălii Radio, după ce a strălucit aici, alături de trupa Oregon.