Ucigașii volumului
* Șampoanele 2 în 1 (care conțin și conditioner) cuprind adesea substanțe de întreținere în exces, ceea ce face ca părul să devină uscat sau moale și lipicios.
* Prea multe chimicale - permanentul și vopsitul atacă structura părului. Renunțați la unul dintre ele sau practicați-le o dată la două luni. Atenție: un permanent excesiv poate face părul poros. Urmarea: se rupe la pieptănat.
* Elasticele prinse în păr îl rod și îl rup. Cine poartă prea des coadă de cal (la mare modă) vatămă și rădăcina părului. Urmări nedorite: o posibilă cădere a părului pe anumite zone.
* Plaja în exces atacă pigmenții de culoare ai părului, îl decolorează, usucă firul. Important: vara, folosiți produse de îngrijire capilară cu protecție contra razelor ultraviolete.
* O cură pentru păr după fiecare spălat (împachetări, aplicarea de substanțe pentru regenerare etc.) reprezintă un exces al cărui rezultat e părul unsuros și lipit. Folosiți conditioner-ul o dată pe lună.
* Folosirea foehnului prea fierbinte distruge stratul exterior al părului. Ideal ar fi să-l lăsați să se usuce la aer sau să folosiți foehnul la treapta de jos.
* Pieptănatul părului ud întinde firul în exces și acesta își pierde elasticitatea. Dacă e necesar, folosiți un pieptene cu dinții rari, pe partea interioară a părului (pe dedesubt).
Sfatul specialiștilor
* Părul lung nu trebuie tăiat mai scurt ca să dobândească volum. Soluția ideală sunt șuvițele de lungimi diferite.
* Fixativul spumant se aplică mai întâi pe pieptene și după aceea pe părul umed. Se întinde uniform și se evită excesul.
* Spray-ul de păr trebuie aplicat numai la rădăcină, cel mai bine atunci când îl puneți pe bigudiuri. Nu îl pulverizați niciodată pe tot capul. Coafura devine lipicioasă și grea.
* Cheratina lichidă, pulverizată pe părul ud, îl întărește și în interior, și în exterior.
* Șuvițele mai deschise, alternând cu culoarea de bază a părului, dau impresia de volum.
* Puneți fixativ doar pe vârfurile degetelor și cât părul e încă umed, masați-l, dar numai la rădăcină, cu mișcări de ridicare.
* Folosiți bigudiuri mari. Când le puneți, ridicați vertical șuvița de păr.
Spălatul corect
* Vegheați ca părul să fie ud peste tot înainte de folosirea șamponului, altfel nu se curăță bine.
* Nu aplicați șamponul direct pe păr, ci mai întâi în mâinile umezite. La început, frecați rădăcina, apoi tot părul, spre vârf.
* Spălați-vă pe cap cu apă călduță, dar la urmă clătiți-vă bine cu apă rece. Răceala comprimă suprafața firului, dându-i strălucire și volum.