Trei rețete cu miere

Redactia
- Aurul lichid al albinelor vă transformă pielea în floare -

Încă de pe vremea femeilor egiptene din vechime, mierea de albine a de­venit o sub­stanță de ba­ză în între­ți­nerea fru­museții. Efec­tul său asupra tenului este ex­cep­țional, mai ales dacă o com­binați și cu verdețuri de primăvară. Câ­teva vita­mine proaspete în plus față de fructoza și sărurile minerale conținute în miere fac adevărate minuni.

Mască pentru ten normal, cu brânză de vaci, miere și pătrunjel
Un gălbenuș de ou, o jumătate de linguriță de miere, o linguriță de brânză de vaci proaspătă, o linguriță de unt­delemn de germeni de porumb (poate să fie și de măsline), o jumătate de linguriță suc de lămâie, o linguriță de smântână, trei fire de pătrunjel tocate. Se amestecă toate produsele, se întind pe față, pe gât și pe decolteu ca o mas­că, se lasă să ac­țio­neze 20 de minute, apoi se spală cu apă călduță.

Mască pentru ten uscat, cu iaurt, miere și mărar
O linguriță de iaurt, o linguriță de miere, o linguriță de mălai, trei fire de mă­rar tocate. Se amestecă bine produ­sele și se procedează ca în rețeta expli­cată mai sus.

Mască pentru ten mixt, cu lapte, miere și salată verde
O linguriță făină de porumb, o lin­gu­riță de miere, două frunze de salată verde tocate, puțin lapte cald. Se ames­tecă toa­te ingredientele și se aplică sub formă de mască.