Îngrijirea corpului, primăvara

Redactia
- Corpul dvs. cere la fel de multă tandrețe și îngrijire ca tenul, machiajul și părul. Ieșirea din iarnă trebuie ajutată cu metode specifice -

Taina unui trup îngrijit stă în necesitatea de a i se acorda tot atâta atenție și îngrijire ca și celorlalte atribute ale frumuseții: părul, tenul, ma­chiajul cotidian. Dacă vreți cu ade­vărat ca trupul dvs. să consoneze cu primă­vara, apelați la câteva măsuri de ur­gență:

Și trupul e un fel de obraz
:

Periați-vă sistematic
Frecați-vă pielea dinspre glezne spre umăr și dinspre palme spre brațe cu o perie aspră, din peri naturali, sau cu un burete de tărtăcuță. Curăță pielea și o împrospătează. La început, faceți miș­cări mai blânde, apoi - când pielea de­vine prin masaj rezistentă - puteți să o periați mai puternic. După masajul cu peria, faceți o baie relaxantă, cu un spu­mant uleios.

Peeling-ul
Substanțele pentru peeling-ul cor­pu­­lui sunt mai grosolane decât cele in­di­ca­te pentru ten. Folo­si­ți-le pentru pro­­­tec­ția păr­ților aspre: coate, ge­nunchi, căl­câie, tălpi. Idea­le sunt a­mes­tecurile de tărâțe cu sare sau nisi­pul marin (a­pro­­­viziona­ți-vă când ple­cați în va­can­­ță). După peeling, faceți un duș cu apă caldă și rece. Stimu­lea­ză cir­culația sân­gelui.

Hidratarea corpului
Gleznele, coatele, brațele, coapsele și genunchii au nevoie de o hidratare accentuată. Imediat după ce ieșiți afară din baie, ungeți-vă cu un produs hidra­tant special sau, pur și simplu, cu ulei de măsline. Porii deschiși permit pătrun­­derea rapidă a produsului în piele.