Pielea și sânii: HAMEIUL
De sute de ani se știe că florile de hamei sunt un stimulent hormonal. Cu mult înainte de culturile industriale de azi, el creștea în grădina cu flori, îmbătându-le pe femei cu aroma sa nu tocmai înmiresmată, dar foarte stimulativă. Nu-i de mirare, având în vedere că hameiul conține 100 mg de fitoestrogen la kilogramul de flori.
Efecte: extractele din flori de hamei întăresc pielea și dau fermitate sânilor. Iată o rețetă "istorică" prin vechime și prin efect: dacă vreți să aveți sâni frumoși, beți zilnic o cană mare de bere și ungeți-vă sânii de trei ori pe zi cu spuma ei.
Pentru ten: preparați un ceai concentrat din conuri de hamei. Ștergeți-vă fața și gâtul seara și dimineața, după ce v-ați demachiat și spălat. Când stați acasă, repetați procedeul și peste zi. În plus: amestecați o linguriță de ceai concentrat în crema dvs. obișnuită.
Obraz tânăr și ferm: OVĂZUL
Sissi, celebra împărăteasă austriacă, își aplica zilnic măști de ovăz: 1/2 cană de fulgi de ovăz se amestecă bine cu 1/2 cană de lapte și se pun să dea un clocot pe flacără foarte mică, până se obține un terci mai gros (eventual, poate fi subțiat cu lapte). Se lasă să se răcească puțin, apoi se adaugă 2 linguri de apă de trandafiri. Se întinde cald pe față, pe gât și pe decolteu. După 15 minute, se spală și se unge fața cu o cremă.
Efecte: ovăzul întărește țesutul, limpezește și liniștește tenul. Substanțele pe care le conține formează un soi de peliculă protectoare care acționează ca un blitz-lifting.
Ridurile: SOIA
În Japonia, soia reprezintă alimentul de bază. Mulți oameni de știință văd în faptul acesta explicația pentru rata scăzută de cancere din Țara Soarelui Răsare, dar și pentru tenul extrem de întins al japonezelor.
Efecte: uleiul de soia și măștile din semințe încolțite de soia stimulează puternic metabolismul pielii și reduc ridurile de pe obraz.
Rețetă: o dată pe săptămână aplicați pe față, pe gât și pe decolteu comprese de tifon cu ulei de soia încălzit pe baie de aburi. Puneți deasupra un celofan sau o folie subțire de plastic și un prosop. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi spălați-vă cu apă călduță, dar fără săpun. Tapotați-vă cu un prosop curat.
Atac la pistrui: CREȚIȘOARA
Vechii germani nu foloseau crețișoara doar pentru forța vindecătoare pe care o are în bolile ginecologice. Ei știau că sucul din frunzele plantei (azi se obține în centrifugă) șterge pistruii, iar ceaiul de crețișoară strânge porii și potolește inflamațiile ochilor.
Efecte: ceaiul de crețișoară împiedică distrugerea colagenului, întărește țesuturile vătămate prin sarcină, cure de slăbit și deregări hormonale.
Rețetă: Intern: faceți o cură de ceai de crețișoară (o linguriță de plantă la o cană de apă) o săptămână din fiece lună. Extern: umpleți o sticlă de un sfert de litru cu frunze proaspete de crețișoară. Turnați deasupra alcool de 90° și lăsați să se macereze o săptămână. Strecurați și puneți extractul într-o sticlă curată. În fiecare dimineață și seară, femeile care au pori dilatați și diverse pete pe piele să se șteargă cu un tampon îmbibat în extractul de plantă, diluat cu puțină apă distilată.