Yerba mate

Iulia Vlad
Câteodată, chiar și cele mai sigure diete de slăbit par să nu mai funcționeze, ori - din diverse mo­tive, ne este greu să mai ținem un regim "ca la carte".

În cazul când tocmai căutați o alternativă, încercați și câteva rețete mai puțin cunoscute, bazate pe ierburi și condimente, puse în valoare la maximum de firmele producătoare de elixiruri pentru slăbit. Unul dintre aceste re­medii foarte pro­mițătoare este Yerba mate, consi­de­rată "ceaiul verde al Ame­ricii de Sud", unde crește și este procesată. Cunos­cută din vre­muri străvechi, frunzele acestei plante ajută nu doar la pierde­rea în greutate, ci și la scăderea ape­titului și reducerea oboselii. Yerba mate acționează asupra metabolismului grăsimilor, scade ab­sorb­ția grăsimilor alimentare și crește sațietatea, prin încetinirea golirii sto­macului. Cofeina conținută de yerba mate ajută la arderea depozitelor de grăsime. O altă calitate a acestei plante este că e diuretică - extrage apa aflată în exces din țesuturi.

Cum se utilizează: sub formă de infuzie de yerba mate, sau ca extract, comercializat ca supli­ment alimentar.

Mod de preparare: se pune o cană de apă pe foc, când dă în clocot, se trage deoparte, se lasă 3-4 minute, apoi se toarnă peste 2 lingurițe de frunze de ceai de yerba mate. Se lasă la infuzat 5 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 cești pe zi, între mese, întotdeauna proaspăt preparate.