Primăvară în februarie

Redactia
- În calendar este iarnă, dar adierile primăverii se simt. Vreți mai multă prospețime pentru obraz? Mai mult volum pentru păr? Urmați trucurile pe care vi le propunem și primăvara vă va găsi mai tinere ca oricând -

Hrană pentru obraz
Fiindcă nu poate să strige de foa­me, nu înseamnă că obrazul nu trebuie să fie hrănit. Încercați să-i oferiți în fiecare zi alt meniu. Dimineața sau după-amiaza, când vă întoarceți acasă de la birou, cu­rățați-l bine și poftiți-l la ma­să: luni - o mască din miere proas­pătă de al­bine, marți - o mască de argi­lă, miercuri - brânză de vaci ameste­cată cu câteva picături de lămâie, joi - mască de drojdie, vineri - mască de fruc­te (ba­nane, mere, por­tocale zdro­bite și întinse pe față), sâm­bătă - câte­va feliuțe subțiri de carne de vită, bătu­te ușor cu ciocanul și întinse pe obraz. Duminică - ei bine, duminică uita­ți-vă în oglindă și minu­nați-vă ce în­seamnă să nu-ți lași obrazul flămând.

Lifting pentru ochi
Sunteți stresate sau obo­site și aveți per­ma­nent ochii roșii? Pro­ce­dați în felul următor: a­prin­deți o lumânare și concen­trați-vă cu toa­­tă puterea asupra flă­cării, minimum cinci mi­nute. Privi­rea se ac­ti­vează și stră­lu­cește, înlătu­rând sem­ne­le o­bo­selii. Și încă un truc: col­țurile ochi­lor dese­nate cu derma­to­gra­ful în sus dau fe­ței o ex­presie mai dina­mică.

Culorile pastelate împrospătează
Un sfat dat de pro­­fe­sioniști: fo­lo­siți far­du­rile de ochi pas­te­late, dacă vreți ca privirea să fie mai expresivă. Sub punc­tul cel mai înalt al sprân­ce­nei, pu­neți puțină cu­loare roz și întindeți-o cu de­getul, uni­form. Culo­rile pastelate au re­venit în mo­dă.

Un ten natural
Pentru ca pielea obrazului să răs­pân­­deas­că un luciu de odihnă și sănă­tate, folosiți peste zi o cremă colorată Nivea, în ton mai deschis, iar seara, aceeași cremă în ton mai închis. E mai fluidă ca fondul de ten și creează un efect de vacanță. Dacă aveți tenul gras, aplicați deasupra și un strat de pudră.

Oja deschisă întinerește
Mai ales când mâinile încep să îm­bă­trânească, e indicat ca oja aplicată pe un­ghii să aibă culori deschise. O im­presie de tinerețe și prospețime creează oja trans­pa­rentă, în culori ușoare, de bej spre roz.

O îngrijire specială a mâinilor
Mâinile ies la fel de obo­site din iarnă ca și obrazul. Sin­gu­ră, crema nu le vine în ajutor. Curățați-le de celu­lele moarte cu sare grun­joasă sau, și mai bine, fre­cându-le cu nisip, una pe cea­­laltă, du­pă ce înain­te le-ați umezit. Clăti­ți-le, apoi ungeți-le cu cremă.

Tonuri deschise de ruj
În lumina crudă a primăverii, evitați rujurile închise. Sunt extrem de stridente și îmbătrânesc. Din contră: tonurile des­chise (roz, piersică, necta­rină) imprimă obrazului o expresie de puritate. Dacă mai aplicați deasupra și un lac de bu­ze, veți putea concura cu bobocii de tran­da­fir.

Și buzele au nevoie de vitamine
Precauție mini­mă, câștig maxim: puneți zilnic puțină miere pe buze, ma­sând-o ușor, ca să pă­trundă în piele. Lă­sați-o să acționeze 10 minute, fără să o mân­­cați. Urmarea: bu­zele dvs. vor fi ne­te­de și pline de pros­pețime. Ca tratament intensiv: aplicați noap­tea, vreme de o săp­tămână, un balsam special pentru buze, gen "strugurel".

Pomeților le stă bine îmbujorați
Dacă aveți ten uscat, folo­siți un fard de obraz com­pact; dacă aveți tenul gras, folosiți cu încredere fardurile de obraz cre­moase. Dar folosi­ți-le! O urmă de roșu pe curbura pomeților dă un aer de sănă­tate și de bucurie de a trăi.

Tonuri delicate
Fardul de obraz în culoarea caisei, a teracotei sau a petalelor de măceș ac­cen­tuează delicatețea expresiei, ar­moni­zând-o cu primăvara. În general, când lumina anotimpului devine mai clară și mai intensă, culorile tari pro­duc mai de­grabă efecte grotești. Re­zervați-le pentru serile petrecute la lumină de lumânare.

Părul în nuanțe deschise întinerește
Dacă v-ați născut cu plete bogate și ne­gre ca ale zânei piticilor, primăvara n-o să aibă nimic de spus. Dar dacă sunteți o Albă-ca-Zăpada cu părul vop­sit, hotă­râți-vă pentru o nu­an­ță ceva mai des­chisă - spre cas­ta­niu -, fiindcă sub lu­mina re­vărsată a pri­măverii, pă­rul vopsit în ne­gru e cumplit de arti­ficial și de bă­trâ­ni­­cios. Nuanțele mai deschise înti­neresc: castaniul și blon­dul auriu sunt culorile ideale de primă­vară. Le puteți obține acasă, cu mușe­țel, dacă sunteți "des­chi­se de la natu­ră", dar dacă vreți să treceți de la negru la blond, apelați la un coafor.

Șuvițele îmblânzesc
Șuvițele mai deschise pun ac­cent de primăvară în păr. De pre­ferat sunt cele blonde, roșcate sau argintii.

Bretonul scurt întinerește
Așa-numitul breton franțuzesc - "pony" - dă o expresie foarte des­­chi­să obra­zului. El ajunge pâ­nă la jumătatea frun­ții și, pe la­teral, până la tâmple. E ideal mai ales pentru femeile cu părul drept.

Plete de primăvară
Aveți părul lung? Puneți-l pe câteva bigudiuri mari, cât e încă umed, adău­gând pe fiecare șuviță, înainte de înfă­șurare, și puțin fixativ. După ce se usu­că, periați-vă părul peste cap și aran­jați-l apoi spre față, folosind numai vârful de­ge­telor. Veți semăna cu "Pri­mă­vara" lui Botticelli.