Hrană pentru obraz
Fiindcă nu poate să strige de foame, nu înseamnă că obrazul nu trebuie să fie hrănit. Încercați să-i oferiți în fiecare zi alt meniu. Dimineața sau după-amiaza, când vă întoarceți acasă de la birou, curățați-l bine și poftiți-l la masă: luni - o mască din miere proaspătă de albine, marți - o mască de argilă, miercuri - brânză de vaci amestecată cu câteva picături de lămâie, joi - mască de drojdie, vineri - mască de fructe (banane, mere, portocale zdrobite și întinse pe față), sâmbătă - câteva feliuțe subțiri de carne de vită, bătute ușor cu ciocanul și întinse pe obraz. Duminică - ei bine, duminică uitați-vă în oglindă și minunați-vă ce înseamnă să nu-ți lași obrazul flămând.
Lifting pentru ochi
Sunteți stresate sau obosite și aveți permanent ochii roșii? Procedați în felul următor: aprindeți o lumânare și concentrați-vă cu toată puterea asupra flăcării, minimum cinci minute. Privirea se activează și strălucește, înlăturând semnele oboselii. Și încă un truc: colțurile ochilor desenate cu dermatograful în sus dau feței o expresie mai dinamică.
Culorile pastelate împrospătează
Un sfat dat de profesioniști: folosiți fardurile de ochi pastelate, dacă vreți ca privirea să fie mai expresivă. Sub punctul cel mai înalt al sprâncenei, puneți puțină culoare roz și întindeți-o cu degetul, uniform. Culorile pastelate au revenit în modă.
Un ten natural
Pentru ca pielea obrazului să răspândească un luciu de odihnă și sănătate, folosiți peste zi o cremă colorată Nivea, în ton mai deschis, iar seara, aceeași cremă în ton mai închis. E mai fluidă ca fondul de ten și creează un efect de vacanță. Dacă aveți tenul gras, aplicați deasupra și un strat de pudră.
Oja deschisă întinerește
Mai ales când mâinile încep să îmbătrânească, e indicat ca oja aplicată pe unghii să aibă culori deschise. O impresie de tinerețe și prospețime creează oja transparentă, în culori ușoare, de bej spre roz.
O îngrijire specială a mâinilor
Mâinile ies la fel de obosite din iarnă ca și obrazul. Singură, crema nu le vine în ajutor. Curățați-le de celulele moarte cu sare grunjoasă sau, și mai bine, frecându-le cu nisip, una pe cealaltă, după ce înainte le-ați umezit. Clătiți-le, apoi ungeți-le cu cremă.
Tonuri deschise de ruj
În lumina crudă a primăverii, evitați rujurile închise. Sunt extrem de stridente și îmbătrânesc. Din contră: tonurile deschise (roz, piersică, nectarină) imprimă obrazului o expresie de puritate. Dacă mai aplicați deasupra și un lac de buze, veți putea concura cu bobocii de trandafir.
Și buzele au nevoie de vitamine
Precauție minimă, câștig maxim: puneți zilnic puțină miere pe buze, masând-o ușor, ca să pătrundă în piele. Lăsați-o să acționeze 10 minute, fără să o mâncați. Urmarea: buzele dvs. vor fi netede și pline de prospețime. Ca tratament intensiv: aplicați noaptea, vreme de o săptămână, un balsam special pentru buze, gen "strugurel".
Pomeților le stă bine îmbujorați
Dacă aveți ten uscat, folosiți un fard de obraz compact; dacă aveți tenul gras, folosiți cu încredere fardurile de obraz cremoase. Dar folosiți-le! O urmă de roșu pe curbura pomeților dă un aer de sănătate și de bucurie de a trăi.
Tonuri delicate
Fardul de obraz în culoarea caisei, a teracotei sau a petalelor de măceș accentuează delicatețea expresiei, armonizând-o cu primăvara. În general, când lumina anotimpului devine mai clară și mai intensă, culorile tari produc mai degrabă efecte grotești. Rezervați-le pentru serile petrecute la lumină de lumânare.
Părul în nuanțe deschise întinerește
Dacă v-ați născut cu plete bogate și negre ca ale zânei piticilor, primăvara n-o să aibă nimic de spus. Dar dacă sunteți o Albă-ca-Zăpada cu părul vopsit, hotărâți-vă pentru o nuanță ceva mai deschisă - spre castaniu -, fiindcă sub lumina revărsată a primăverii, părul vopsit în negru e cumplit de artificial și de bătrânicios. Nuanțele mai deschise întineresc: castaniul și blondul auriu sunt culorile ideale de primăvară. Le puteți obține acasă, cu mușețel, dacă sunteți "deschise de la natură", dar dacă vreți să treceți de la negru la blond, apelați la un coafor.
Șuvițele îmblânzesc
Șuvițele mai deschise pun accent de primăvară în păr. De preferat sunt cele blonde, roșcate sau argintii.
Bretonul scurt întinerește
Așa-numitul breton franțuzesc - "pony" - dă o expresie foarte deschisă obrazului. El ajunge până la jumătatea frunții și, pe lateral, până la tâmple. E ideal mai ales pentru femeile cu părul drept.
Plete de primăvară
Aveți părul lung? Puneți-l pe câteva bigudiuri mari, cât e încă umed, adăugând pe fiecare șuviță, înainte de înfășurare, și puțin fixativ. După ce se usucă, periați-vă părul peste cap și aranjați-l apoi spre față, folosind numai vârful degetelor. Veți semăna cu "Primăvara" lui Botticelli.