S.O.S. OBRAZUL!

Iulia Vlad
- Reabilitare după Sărbători -

Pe lângă bucuria lor luminoasă și veselă, sărbătorile iernii ne lasă și amintiri neplăcute, mai ales pe obraz: ten cenușiu și obosit, ochi roșii și încercănați, riduri încrețite ca per­ma­nentul, pori dilatați. Dar, deși ce ve­deți în oglindă e deprimant și nepo­tri­vit cu optimismul anului ce tocmai a în­ceput, soluții există. Înainte să vă du­ceți la un cabinet de cosmetică, în­cer­cați să vă dregeți cu rețetele de mai jos.

Împotriva tenului obosit

Rețete cu cafea
Cofeina, care se regă­sește din plin în ca­fea, elimină umflăturile, apa în exces și semnele de oboseală, nete­zește, dă luminozitate și stră­lucire pie­lii, reduce ridu­rile, iar pe termen lung, încetinește îmbătrânirea.

Gheață pentru frumusețe

Preparați o cafea tare, pe care, după ce s-a răcit, o turnați în tăvița de cu­buri de gheață și o puneți în congelator. Când doriți o "reparație" și înfrumuse­țare rapidă, masați tenul cu un cub de gheață, pentru câteva minute. Împros­pătează, întinde pielea și îi dă lumi­nozitate.

Mască cu cafea și albuș
Ingrediente: un albuș, 2 linguri de cafea tare.
Într-un mic bol, combinați 2 linguri de cafea cu un al­buș. Ba­teți bine pâ­nă când amestecul devine spumos. Cu ajutorul unui tam­pon de vată, aplicați preparatul pe față. Lăsați să acționeze 10-15 minute, apoi îndepărtați-l cu aju­torul unui tampon de vată înmuiat în ceai de mușețel. Masca are efectul unui "lifting" natural.

Comprese cu uleiuri esențiale
Înlătură semnele de oboseală și oferă un aspect sănătos obrazului, relaxat și strălucitor.
Încălziți un sfert de pahar de apă, apoi adăugați 6-7 picături de ulei esen­țial de trandafir, de lavandă sau ber­gamotă. Înmuiați un tifon dublu în această emul­sie, stoarceți-l ușor și apli­cați-l pe față. După 6-7 minute, clăti­ți-vă fața cu apă foarte rece.

Miere cu mentă și lămâie
Un amestec revitalizant și răcoritor, care lasă pielea mătăsoasă, ca o petală de floare.
Ingrediente: o lingură de miere, o linguriță de mentă uscată, câteva pică­turi de suc proaspăt de lămâie.
Aplicați pe față un prosop înmuiat în apă fierbinte, și lăsați-l 5-6 minute, pentru a deschide porii. Amestecați mie­rea cu menta și lămâia și întindeți pasta pe față. Lăsați-o să ac­ționeze 10-20 de mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă călduță și în final cu apă rece.

Cearcăne și ochi umflați
Rețetele următoare dezinflamează și întind pielea delicată din jurul ochi­lor, care vor arăta odihniți, iar ridurile și cearcănele se estompează.

Comprese cu cafea
Preparați o cantitate mică de cafea tare. După ce s-a răcit, înmuiați com­prese din tifon în ea și aplicați-le pe ochi și în zona cearcănelor. Lăsați-le să acționeze 15-20 de minute. Repetați metoda mai multe zile, până se estom­pează cearcănele. Pentru fiecare apli­care, se prepară cafea proaspătă.

Ceai verde sau ceai negru
Puneți două pliculețe de ceai într-o ceașcă cu apă fierbinte, lăsați-le să se infuzeze 1-2 minute, apoi scoateți-le și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Aplicați-le pe ochi, timp de 15-30 de minute.

Linguri de metal
Luați 6 linguri de metal și puneți-le în congelator 10 mi­nute. Scoateți apoi două linguri și pu­neți-le cu porțiunea rotunjită pe ochi, apăsând ușor. Când lingurile se încăl­zesc, le înlocuiți cu altele reci.

Felii de cartof
Țineți un cartof (bine spălat) la fri­gider vreme de două ore, apoi tăiați-l în felii groase, pe care le apli­cați pe ochi, timp de 15-20 de minute.