Băuturi care ard kilogramele

Iulia Vlad
Un mod sănătos de a ne păstra silueta și după marea ofensivă a meselor de Crăciun și de Revelion este să apelăm la niște cocteiluri de data asta fără alcool - ale căror pro­prie­tăți sunt verificate în timp. Ele facili­tează digestia și stimulează puternic me­tabolismul, ajutându-ne să pierdem în greutate. E vorba de câteva băuturi naturale, preparate în casă, eficiente pentru slăbit și binefăcătoare pentru sănătate.

Grepfruit și oțet de mere

Ingrediente: o ceașcă suc de grep­fruit, o linguriță oțet de mere. Ames­tecați sucul de grepfruit cu oțetul de mere și beți-l înainte de mese, de 3 ori pe zi.

Ceai verde, scorțișoară, lămâie

Ingrediente: o lingu­riță de ceai ver­de, o jumătate de lingu­riță scorți­șoa­ră pulbere, o felie de lă­mâie, o ceașcă de apă. Puneți apa pe foc și când ajunge aproape de-a da în clo­cot, turnați-o peste cea­iul ver­de, scor­țișoară și lă­mâie. Lăsați să se in­fuzeze 5 mi­nute, apoi strecurați. Beți 2-3 cești pe zi, după mese.

Suc de roșii, piper negru, chimen măcinat

Ingrediente: un pa­har suc de roșii, o lin­gu­riță de chimen măcinat, un sfert de linguriță de pi­per ne­gru pulbere. A­mes­tecați sucul de roșii cu piperul și chimenul și beți cocteilul înainte de masă, de 2-3 ori pe zi.

Hibiscus, ceai negru

Ingrediente: 2 lin­­guri de flori de hi­bis­cus, o lingu­riță ceai negru, o ceașcă de apă. Pu­neți apa pe foc. Când ajunge aproape de a da în clocot, o tur­nați pes­te hibis­cus și ceaiul negru. Lă­sați să stea 5 mi­nute, apoi strecurați. Beți 2-3 cești pe zi, după mese.

Suc de ananas, ghimbir, lămâie

Ingrediente: 3 lin­guri suc de ana­nas, 3 linguri suc de lă­mâie, 2 linguri ceai concentrat de ghim­bir, o ceașcă de apă. Într-o ceașcă de apă călduță, a­mes­­­tecați sucul de ananas, de lămâie și ceaiul concentrat de ghimbir (prepa­rați-l proaspăt, din ră­dăcinile ce se gă­sesc în comerț) și beți înainte de masă, de cel puțin 2 ori pe zi.

Suc de grepfruit, suc de ananas, piper negru

Ingrediente: o jumătate ceaș­că suc de grepfruit, o jumătate ceaș­că suc de ana­nas, un sfert lin­guriță piper negru. Ameste­cați sucul de grep­­fruit cu sucul de ananas și piperul. Beți ames­tecul înainte de mese, de 2-3 ori pe zi.

Oțet de mere, lămâie

Ingrediente: 2 linguri de oțet de mere, 3 linguri suc de lămâie, o ceașcă de apă. Turnați oțetul de mere și sucul de lămâie într-o ceașcă de apă călduță și beți îna­inte de mese, de 3 ori pe zi.
La toate rețetele, ingredientele sunt pentru o singură porție.