SĂPTĂMÂNA 11-17 DECEMBRIE

Tana Rosca
Luna nouă în Săgetător marchează începu­tul acestui interval, iar energia ei ne poate face să înțelegem ce studii ne sunt necesare pentru a ajunge acolo unde ne dorim să fim. Pentru cei care au depășit perioada studiilor, această Lună nouă poate reprezenta un îndemn de a-și lărgi ori­zon­tul prin lecturi, prin participarea la eveni­men­te cul­turale sau călătorii îndepărtate. Planeta co­mu­ni­cării, Mercur, intră în Capricorn, favorizând dis­cu­țiile cu șefii sau autoritățile, precum și în­che­ierile de contracte, eventual cu instituții oficiale. Riscul de accidente scade, dar tot e bine să fim a­tenți și să evităm, pe cât posibil, să mânuim obiec­te metalice ascuțite sau să lucrăm cu surse de foc, măcar în pri­ma jumătate a săptămânii. În relațiile de prie­te­nie ne putem trezi cu surprize și nu din cele plă­cu­te. Dar aspectele plăcute care o leagă pe Venus de Neptun și apoi de Chiron ne asigură un fond emoțional destul de echilibrat.

Semnele cardinale:

BERBECII care cred că totul le este per­mis se pot trezi cu reacții radicale ale unui partener de cuplu sau de afaceri a cărui răbdare s-a terminat definitiv. Puteți face, în schimb, niște plasamente inspirate, poate ca urmare unor sfaturi primite în secret.
RACII ar face bine să fie pregătiți pentru schimbări de ultim moment, pe care șefii sau autoritățile le pretind, și cărora nu li se pot sus­trage. În familie pot apă­rea con­flicte cu bărbații. În dragoste, în schimb, micul bene­fic Venus se ocupă să vă meargă bine.
BALANȚELE tună și fulgeră, ceea ce îl surprinde pe partenerul de afaceri, care știe că modalitatea lor de-a rezolva conflictele este prin diplomație. Financiar s-ar putea să aveți o surpriză plăcută, poate o bonificație de sfâr­șit de an, dacă nu chiar o promovare.
CAPRICORNII sunt pistonați, pe de o parte, de niște șefi nervoși și autoritari, pe de altă parte, acasă au loc tot felul de pro­ble­me neprevăzute, poate în urma unor ches­tiuni neduse până la capăt. Noroc că prietenii au în vedere faptul că aveți nevoie de sprijin.

Semnele fixe:

TAURII
au posibilitatea de-a începe o nouă afacere după Luna nouă, dar e bine să o ia încet și să întoarcă pe toate părțile termenii contractuali. În acest caz, poate ieși foarte bine. Aveți însă grijă de sănătate (capul și gambele) și fiți prudenți în relațiile cu colegii.
LEII se bucură de familie și pot să se ocupe ­cu succes de înfrumusețarea casei în vederea sărbătorilor. Aveți însă grijă ca relațiile cu rudele dvs. mai îndepărtate și cu vecinii să nu devină încordate. Deosebită atenție vă re­co­man­dăm la condus.
SCORPIONII sunt răsfățați de Venus și se pot aștepta, dacă sunt disponibili, la în­­ceputul unei frumoase povești de dra­goste. La serviciu e posibil să întâmpinați tot felul de pro­bleme de neînțeles din pricina unor intrigi de care nu aveți habar.
VĂRSĂTORII sunt priviți cu ama­bi­litate de șefi și, dacă nu se lansează în di­ver­se idei fanteziste, s-ar putea să se tre­zeas­că cu vreun spor salarial. În trafic puteți fi tare ner­voși sau vă pierdeți ușor răbdarea cu cei care vă înconjoară. Încercați să vă temperați.

Semnele mutabile:

GEMENII
încep să-și revină treptat după săptămâni întregi de tensiuni mocnite. Dar aveți mult mai puțină răbdare pentru ha­chi­țele persoanei iubite sau sucelile prietenilor. Mai bine vă înțelegeți, în perioada asta, cu colegii de serviciu.
FECIOARELE încep să facă oarecare progrese în rezolvarea chestiunilor casnice și familiale. Deocamdată, nimic spec­ta­cu­los, dar e un început. Amicii sau rudele de gradul II și III își pot oferi ajutorul. Cu banii n-ar trebui să întreprindeți nimic în acest interval.
SĂGETĂTORII pot începe un nou capi­tol, după Luna nouă din semnul lor. Pu­teți negocia cu succes contracte pe termen lung. Atenție să nu vă certați cu prietenii, din cauza comportamentului bizar al persoanei iubite.
PEȘTII simt nevoia unor noi certitudini, a unei noi direcții în viață, dar pentru a ajunge acolo au nevoie să se informeze și să se instruiască. Atunci pot face și un pas înainte în carieră. Chestiunile financiare n-ar trebui abordate deloc pe parcursul acestui interval.