Peste 30 de ani - un minus de farduri = un plus de frumusețe

Redactia
Farduri violente de ochi, buze vopsite cu ruj negru sau auriu - ceea ce în prima tinerețe se potri­vea, după o vârstă arată deplasat și stri­­dent.

Există vreo explicație? Tim­pul! Care face ca expresia feței să de­vină mai aspră, trăsăturile să ni se ac­cen­tueze, pielea și buzele să se ofilească, ochii să-și piardă din strălucire... Cu inima strânsă, toate aceste adevăruri trebuie luate în considerație atunci când ne fardăm. Iată câteva sfaturi con­crete, care să vă ajute să arătați în confor­mitate cu vârsta: natural și de­cent.

* Pentru machiajul pleoa­pe­lor folosiți doar culori naturale, deli­cate și transparente. Nu­anțele violente de ne­gru, mov, albastru și verde vă îmbătrânesc cu 100 de ani. Alegeți paleta cuprinsă între bej și maro, griurile deschise, nuanțele pas­telate de bleu, roz, auriu, vernil. Pre­fe­rați fardurile de ochi solide (sub for­mă de pudră compactă sau pulbere), și nu pe cele lichide (care se aplică cu pensu­la), fiindcă ele se lipesc de pleoapă și marchează ridurile mărunte, făcân­du-le cu mult mai vizibile.

* Pentru conturul ochilor, evi­tați categoric eye-linerul (tușul de ochi), care face privirea dură și aspră, pre­ferând creioanele dermatograf. Su­bli­niați cu ele doar colțul din interior al pleoapei de sus și colțul ei exterior, evi­tând să trageți conturul pe toată lun­gimea ei (doar dacă aveți gene rare e necesar un contur complet).

* Rimelul face ge­nele să pară mai vi­guroase și mai lungi. Folosiți-l fără probleme, având grijă doar ca, după ce se usucă, să despărțiți cu o periuță genele lipite între ele. Preferați rimelul maro celui negru. Ac­centuează impresia de natu­ral.

* Buzele dobândesc o formă fru­moa­să și clar conturată da­că folosiți un creion spe­cial pentru buze. A­plicați-l pe partea in­terioară a marginii bu­zelor, desenând cu pu­tere conturul. Aten­ție, însă! Dacă pe mar­gi­nea buzelor aveți mici riduri (crăpă­turi), evitați folosirea creionului, care le accentuează.
Pentru ocaziile festive, de seară, când ieșiți la spectacole sau la un res­taurant, folosiți un ruj de buze mai puternic. Dar numai dacă aveți o gură fru­moasă. Femeile cu buze subțiri să rămână la culorile de ruj lucioase și naturale.
Rujul de buze ideal este cel care se aplică cu pensula. Dacă nu-l găsiți în comerț, alegeți rujurile de buze lu­cioase (ca lacul de unghii), dar în nu­anțe potolite de corai, bej și ma­roniu.

* Fardul de o­braz se aplică ușor (ca un abur) pe po­meți, către tâmple. Pre­fe­rați nuanțele des­chi­se de teracotă (ma­ro­niu roșcat).
Decența machiajului realizat după sfaturile prezentate în revistă vă permite o pată de culoare mai vie. Dar atât și nimic mai mult.