Dieta armatei israeliene

Iulia Vlad
Populară prin anii '70-'80, cunoscută sub numele de "dieta armatei israeliene", cura de slăbire descrisă mai jos este drastică și provoacă rapid pier­derea a 4-5 kg.

Se spune că ar fi fost utilizată de soldați, pentru a dobândi o formă fizică deose­bită, în paralel cu programul intens de antrenament. Este ideală în cazul în care vreți să slăbiți rapid, pentru un eveni­ment, însă kilogramele pierdute se întorc foarte repede, dacă oda­tă cu revenirea la ali­men­tația normală, nu veți avea grijă să mâncați porții mici și să evitați alimentele "periculoase".

Dieta durează 8 zile și per­mite un singur aliment, la dis­creție, consumat câte două zile. Iată cum: zilele 1-2 - mere; zile­le 3-4 - brânză de vaci; zi­lele 5-6 - carne de pui la grătar sau fiar­tă; zilele 7-8 - salată (sa­lată ver­de, roșii, ardei, castra­veți, fără ulei și sare). În fiecare zi, pe lângă alimentul permis, se pot consuma cafea, ceai negru fără zahăr și apă la discreție.