Întrebați-ne, vă răspundem

Redactia
"Am ochii roșii, umflați, fără niciun fel de expresie"

Stau mult în fața calculatorului și îmi suprasolicit ochii. Din cauza asta sunt roșii, umflați, fără niciun fel de expresie. Fiindcă nu-mi pot schimba me­seria, vă în­treb: există vreo soluție pentru mine, fie și parțială?
Claudia - Brașov


Vă propunem un mic program de aju­tor pentru ochi:
* La interval de 2-3 ore, re­laxa­ți-vă ochii, mișcându-i de la stânga la dreapta și de sus în jos, de 10-15 ori pe fiecare direcție. Frecați-vă apoi pal­mele până se încălzesc și așe­zați-le pes­te ochii închiși.
* Împo­triva roșeții: înmuiați două pli­curi cu ceai negru (chi­ne­zesc sau ru­sesc) într-o ca­nă cu apă rece, stoar­ceți-le și apli­cați-le pe pleoape vreme de 5 minute.
* Pen­tru ochi um­flați: aplicați par­tea bombată a unei lingu­rițe ținute la fri­gider pe pleoape. Eficiente sunt și do­uă felii de cartof crud. Spălatul dimi­neața, pe ochi, cu apă călduță, în care s-au dizolvat 2-3 picături de miere, le este ochi­lor de mare ajutor.
* Pentru expresie: fo­losiți un Kajal (creion der­ma­­to­graf de culoa­re albă), cu care tra­sați o dungă pe mar­ginea pleoapei de jos (nu sub ge­ne!). Le con­feră ochi­lor strălucire.

"Îmi ies pete maro pe față"

De la o vreme, am observat că îmi ies pe față niște pete maro. Întâi sunt mici, apoi se măresc, fără să aibă pro­tube­ran­țe. Nu mă supără, dar sunt ines­tetice. Exis­tă vreun antidot?
Simona - Iași


Într-o sticlă de o jumătate de litru se pune o rădăcină de hrean dată pe ră­ză­toare, peste care se toarnă alcool de 90 de grade. Se îngroapă 14 zile în pă­mânt (să nu fie înghețat), apoi se scoate și se ține la loc răcoros. Ungeți-vă cât mai des pe­tele de pe față cu puțin ex­tract de hrean, apli­cat pe un tampon de vată. O altă rețetă: 5 grame de borax se dizolvă în 20 ml apă de trandafiri sau ceai con­centrat de mu­șețel. Se freacă petele cu soluția ob­ținută.