ZODIACUL ANIMALELOR

Andrei Cheran
V-ați hotărât să adoptați un animal? Poate fi un lucru minunat, care să vă facă ex­trem de fericiți, cu condiția să știți cum să alegeți. La fel ca și noi, unele animale sunt timide sau, din contră, extrovertite, curioase sau temătoare, jucăușe sau gânditoare, afectuoase sau independente. Unele au nevoie de spațiu larg, în timp ce altele pre­feră viața de apartament. La aceste probleme, zodia în care este născut animalul ne poate oferi ajutor. Mai ales când preferințele noastre se îndreaptă spre câini și pisici, trebuie neapărat să alegem un animal cu un caracter compatibil cu al nostru, altfel vom fi, și el, și noi, nefericiți. Astrologia ne poate ajuta: un animal Vărsător se va lipi de un stăpân Săgetător, dar nu se va înțelege niciodată cu un Pește. În sfârșit, dacă avem deja un animal și îi cunoaștem semnul astrologic, zodiacul care urmează o să ne permită să ne înțelegem mai bine cu el.

Zodia BERBECULUI

Turbulent, nerăbdător și agresiv, mâța sau câi­nele dvs. vă fac să trăiți cu o sută de kilometri la oră. A venit timpul mâncării sau al plimbării? Nici vorbă să îl faceți să aștepte, pentru că își va cere drepturile lătrând sau mieunând. Pentru a vă mo­nopoliza atenția, Berbe­cul patruped este gata de orice, riscând să facă gesturi care îi amenință viața. De aceea trebuie să fim atenți și să ținem departe de el tot ceea ce ar putea să îi declanșeze entuziasmul excesiv.
Cuceritor prin esență, micul Berbec cu gheare și cu mustăți va încerca să câștige avantaj în fața dum­nea­voastră. De aceea, dacă doriți să fiți respectați, arătați-i cine este stăpânul în casă.

Zodia TAURULUI

Ce îi place în mod special? Să deguste cea mai bună mâncare pentru animale, să doarmă pe perne moi și, bineînțeles, să îl mângâiați cât mai mult cu putință. Pașnic și ascultător, nu o să vă facă pro­ble­me, atâta timp cât îi res­pec­tați liniștea și tabieturile. În caz contrar, pregătiți-vă pentru re­presalii! Companionul dumnea­voas­tră atât de cuminte poate fi cuprins brusc de o furie oarbă și poate face praf covorul sau per­de­lele, după care, ca prin minune, se liniștește ca și cum nimic nu s-ar fi în­tâmplat. În plus, mai trebuie știut că urăște să călăto­rească.
Nici împărțitul nu este punctul lui forte, fie că este vorba despre mâncare, jucării sau, mai ales, mân­gâieri. În plus, o să fie extraordinar de credincios și o să vă iubească, chiar dacă lipsiți de acasă ani de zile.

Zodia GEMENILOR

Jucăuș și alintat, când sociabil, când refractar, distant și calin, în același timp, iată un animal alături de care nu o să vă plictisiți niciodată. Cu con­diția să nu vă îmbol­nă­veas­că de nervi, din cauza poz­nelor în care este ex­pert. Pentru că nu există prostie pe care să nu o facă, tocmai din dorința de a vă dis­tra. A-l certa nu aju­tă cu nimic. O ia de la capăt, până ce vă predați.
În ceea ce privește ali­men­tația, este mai degrabă capricios, capabil să mănânce cu poftă într-o zi ceva ce îl va face să strâmbe scârbit, din mustăți, în ziua următoare. Dar nu trebuie să vă lăsați intimidați. Fantezist în comportament, acest animal se ma­ni­festă la fel și în ceea ce privește ritmul de somn: îi sunt suficiente mici sieste pentru a se păstra proas­păt și a se putea juca în timpul nopții, chiar dacă vă trezește. Lui i se pare nostim. Mai trebuie să fiți de acord și dumneavoastră!

Zodia RACULUI

Având Luna drept planetă dominantă, acest ani­mal este hipersensibil și are nevoie de-a fi iubit. Nu vă ocupați de el cât ar vrea? Ac­tor înnăscut, protejatul dvs. este capabil să se pre­facă bolnav, să miaune to­pindu-ți inima, sau chiar să urle lugubru, pentru a atra­ge atenția. Poate dezvolta chiar și tulburări psihosomatice. La fel de lunatic este și în fața farfuriei, mirosind-o cu neîncredere și mâncând doar ceea ce îi place. Lumea din jurul lui îl te­rorizează. Cineva sună la ușă? Fuge cât îl țin pi­cioarele și se ascunde sub pat. Pentru a dormi, va alege de fiecare dată confortul unei lenjerii proaspăt spălate sau căldura de sub plapumă, chiar dacă este nevoie să o împartă cu dumneavoastră. Iar dacă îl primiți, considerându-l demn de o asemenea intimitate, vă va iubi pentru tot restul vieții.

Zodia LEULUI

Individualist și independent, animalul dvs. se comportă ca un aristocrat, un pic condescendent față de lumea care îl înconjoară. Să alerge după o minge de ping-pong sau să vă as­culte când îi dați o comandă? Nici vorbă de așa ceva. Știindu-se unic, dumneavoastră sunteți cel care trebuie să îl amuzați pe el! Nu îi place deloc să stea întins toată ziua și să doarmă, ceea ce îl încântă este excitația vâ­nătorii, chiar dacă nu are de cheltuit energie în urmă­riri fără rezultate. Considerându-se regele anima­lelor, este foarte atent la felul în care arată. Fie că se descurcă singur, dacă este pisică, sau dacă are nevoie de aju­torul stăpânului, în cazul când este câine, îi place foarte mult ca blana sa să fie strălucitoare. Iar dacă îl foto­grafiați, va poza ca un veritabil top-mo­del.
Regimul alimentar? Bucate alese, desigur, pe care vă va face onoarea să le mănânce cu poftă. Și nu uitați: nu fiți niciodată indiferenți față de el, are nevoie să se simtă admirat, pentru a vă adora.

Zodia FECIOAREI

Precaut, viclean și atent, face tot ce este posibil pentru a-și atinge scopurile. De exemplu: pisica dvs. observă că nu o puteți mângâia din cauza puloverului pe care îl tricotați. Imediat, va ataca ghemul de lână. În cazul când Fecioara dvs. este un câine, și ați ascuns de el biscuiții într-un sertar, ei bine, cu prima ocazie care se va ivi, va ajunge la ei și-i va devora pe ascuns. Îl certați? Îl doare în coadă, important este că a obținut ceea ce voia. Singurul lucru care îl oprește este pericolul. Deviza sa este "siguranța pe primul loc". Dacă aude aspiratorul pornind sau vă intră în casă persoane necunoscute, fuga, la adăpost!
În plus, este un maniac al curățeniei. Nu-i uitați far­furia murdară și nici nisipul din litieră ne­schim­bat, pentru că nu o să vă ierte. În ziua când îl adoptați și vă vede pentru întâia oară, așteptați-vă să vă ob­serve cu un ochi prudent și critic. Dar dacă îi veți plăcea, o să devină cel mai afectuos companion.

Zodia BALANȚEI

Se consideră un star: un nivel de viață cât se poate de ridicat și un mediu rafinat sunt obligatorii pentru animalul dvs. Balanță, dacă nu vreți să facă o depresie. Dar nu vă speriați, nu se răzbună dacă este contrariat. Nu aveți a vă teme că perdeaua sau ca­na­pe­lele vor fi sfâșiate, este mult prea preocupat să își păs­tre­ze in­tact cadrul de viață. În ceea ce pri­veș­te mâncarea, se acomo­dează ușor și acceptă cu plăcere să ter­mi­ne ceea ce rămâne de la masa dum­nea­voas­tră. Adept al armo­ni­ei do­mes­tice, va face totul pentru a se înțelege bine cu stă­pânul său. Mai afectuos într-o zi, mai dis­tant în alta, nu are importanță, este un animal sociabil prin ex­ce­lență. Adoră copiii și acceptă ușor prezența unui alt animal.

Zodia SCORPIONULUI

Nu este chiar ușor să trăiești zi de zi cu el. Exi­gent și agresiv, cu un caracter puternic, nu face decât ce vrea el. A hotărât că fotoliul sau patul îi aparțin? Nu încercați să îl dați la o parte, pentru că se va răz­buna. Dacă nu ați înțeles încă, stăpânul casei e el, iar dvs. sclavul. Îl certați? Va mârâi și va pufni de nemul­țu­mire. Îl lăsați singur aca­să când plecați? Se va plic­tisi repede și își va omorî timpul distrugând diferite obiec­te care se sparg ușor.
Animalul născut în zodia Scorpionului se va simți cu mult mai bine la țară decât într-un apartament de oraș. E o bună ocazie pentru el să se măsoare cu alte animale, să le arate cine este mai tare. Este imposibil să ignori dragostea unui Scorpion. Posesiv și gelos, vă vrea exclusiv și reclamă o atenție permanentă.

Zodia SĂGETĂTORULUI

Independență și aventură, aceasta este deviza acestui animal extrem de activ. Nu va trebui ni­cio­dată să-i amintiți de ora plim­bării, câinele dumnea­voastră latră deja în spatele ușii. Iar pisica, dacă nu poa­te să iasă afară, va trezi ve­cinii cu mieunatul ei. Să­getătorilor patrupezi le place la nebunie să călătorească, vă însoțesc cu plăcere în vacanță, explorând noul univers bucuroși.
Având în vedere vivacitatea lor epuizantă, mă­nân­­că cât doi, dar niciodată nu fac nazuri. Locul pre­ferat de dormit? Undeva cât mai aproape de o ieșire, pentru că nevoia de a o întinde de acasă îl poate apuca ori­când. Dar imediat ce simte că libertatea îi este per­misă, că poate să plece și să vină oricând, devine un com­panion adorabil, niciodată agresiv, prietenos și jucăuș.

Zodia CAPRICORNULUI

O inteligență excepțională, aceasta este carac­te­ristica animalului Capricorn. Perseverent, merge până la capăt, fie că este vorba despre jupuitul unui covor sau de a se hârjoni cu câinele vecinului. Inu­til să insistați, nimic din lume nu îl va în­toar­ce din drum, nici cea mai ten­tan­tă mâncare. Totuși, con­ști­ent de pericolele care îl înconjoară, nu își asumă riscuri.
Animalului Capricorn îi place viața liniștită și va găsi în calmul biroului dumneavoastră un loc perfect pentru a medita. Nu vă lăsați înșelat. Aerul său singuratic ascunde de fapt o mare nevoie de afec­țiune, pe care v-o va înapoia însutit, chiar dacă nu este prea demonstrativ. Mănâncă orice, cu con­diția să fie la ore fixe și să fie servit într-o farfurie cu­rată, pentru că este extrem de pedant. Evitați să schimbați prea des locul mobilelor în casă, pentru ca îl perturbă. Punctul său forte? O fidelitate fără cu­sur.

Zodia VĂRSĂTORULUI

Fantezie garantată cu un asemenea animal, care vă va surprinde în permanență. Ba blând, ba agre­siv, poate să vă ceară de mâncare doar pentru a o mirosi, după care se întoarce cu spatele și pleacă. A fi imprevizibil, iată singura stra­tegie pe care o practică la perfecție, știind că astfel devine cen­trul atenției.
Idei? Nu-i lipsesc niciodată, chiar dacă unele sunt un pic mai nebunești. Fiți foarte atenți dacă nu s-a ascuns în mașina de spălat sau în cuptor, înainte de a le pune în funcțiune.
Gusturile sale alimentare variază de la o zi la alta, dar dacă știți cum să îl abordați, totul va fi per­fect. Foarte sensibil la bunele maniere, va accepta să mă­nânce, dacă îl rugați politicos. În ciuda capri­cii­lor sale, vă poartă o admirație fără limite, încercând chiar să facă totul pentru a vă semăna.

Zodia PEȘTILOR

Mimând permanent o atitudine sensibilă și vi­sătoare, aveți a face, de fapt, cu un animal încăpă­țânat, care face doar ce îi place. Inutil de a încerca să-i faci pe plac sau, și mai puțin, să-l contrazici. Pisica dvs. a decis să-și petreacă ziua afară? N-o puteți întoarce din drum, indiferent cu ce delicatesă o ademeniți. Iar dacă are chef să tragă un pui de somn, se va urca în vârful patului, chiar dacă tocmai l-ați așternut. Deși este foarte adaptabil și, în apa­rență, puțin pretențios, știe foarte bine care îi sunt interesele.
Dar gentilețea lui vă fură inima! Căci nu există nimeni mai receptiv decât el la stările dvs. sufletești. Dacă aveți nevoie să fiți consolați, va veni să se frece afectuos de dvs. Aveți chef să vă distrați? Va da un spectacol de dragul dvs. În schimb, așteaptă dovezi permanente de afecțiune. Oferiți-i mân­gâierile de care are nevoie, și va deveni cel mai devotat tovarăș din câți există.