10 porunci pentru frumusețea unei femei

Rodica Demian
La 57 de ani, Sharon Stone nu este doar o femeie extrem de atrăgătoare; ea este și o făptură extrem de inteligentă, frumusețea ei fiind lu­mi­nată din interior. Dar arma secretă a actriței este înțelepciunea. Cu ajutorul ei, Sharon dă rețete de feminitate care se bucură de succes nebun. Iată, mai jos, o listă de 10 porunci extrem de in­te­resante, pe care vi le recomandăm.

1. Moda
O femeie nu trebuie să se supună niciodată dictaturii modei, ci trebuie să se conducă după fantezia și gustul ei. De exemplu: mini-jupul face pi­cioa­rele groase - și mai groase, iar o fustă largă face picioarele subțiri - și mai subțiri. Deci, fusta largă se potri­vește cu pi­cioa­rele mai groase, iar fusta mini, cu picioarele mai subțiri.

2. Pieptănătura
Chiar și o frizură nepotrivită poate urâți un obraz. Părul lins, pieptănat pes­te cap, accentuează un nas prea lung sau o față rotundă. Dimpotrivă, ele vor fi atenuate de o coafură umflată ori de breton.

3. Machiajul
Un machiaj prea accentuat știrbește personalitatea unui obraz și îl face să semene cu o mască. Dimpotrivă: un ma­chiaj discret și decent accentuează individualitatea expresiei.

4. Culori
Culorile veșmintelor au și ele un cuvânt greu de spus. Ele trebuie potrivite în funcție de nuanța părului și a tenului. De exemplu: galbenul nu se potrivește cu o blondă și portocaliul cu o roșcată. Dizarmonia alungă farme­cul. Roșcatelor li se potrivesc nuanțele de bej, maro, verde, iar blondelor, al­bul, negrul, culorile puternice. Brune­telor și femeilor cu păr castaniu li se potrivesc toate culorile, cu excepția ma­roului.

5. Podoabe
Prea multe zorzoane deranjează, în loc să atragă. Nu vă transformați piep­tul în uniforme de generali! Nici ure­chi­le în cuiere! Nici degetele în supor­turi pentru covrigi! Un inel gros, cu piatră mare, face o mână subțire și mai subțire; inelele subțiri și lănțișoarele fine nu se potrivesc cu mâinile late și gâtul gros. Deci, cele mai potrivite bi­ju­terii pentru femeile slabe sunt subțiri și fine, iar femeile plinuțe să poarte bijuterii mari.

6. Decolteuri
Sânii goi, fără sutien, etalați pe sub ro­chiile transparente, nu sunt deloc excitanți. Ei reprezintă un șoc, nu un element de seducție. Decolteul și șlițul unei rochii trebuie gândite cu inteli­gență, astfel ca ele să stârnească, nu să omoare imaginația bărbaților. Evitați, deci, exagerările.

7. Vorbitul
Nu repetați niciodată același lucru de trei ori, asta duce la enervare. Când vreți să convingeți pe cineva, priviți-l în ochi și vorbiți calm și convingător. Asta apropie.

8. Gătitul
Din cauza oboselii și-a lenei, multe femei recurg adesea la mâncare semi-preparată, pe care o servesc în farfurii de bucătărie, desperecheate și cu as­pect ieftin: asta nu ajută nici corpului și nici spiritului. Încercați cât mai des să alcătuiți un meniu nou: pește proaspăt, legume proaspete, gătite la dorința membrilor familiei, măcar duminica. Și serviți mâncarea pe farfurii arătoase, pentru ca masa să vă facă plăcere. E mult adevăr în vechea zicală: Iubirea trece și prin stomac!

9. Soțul
Fiecare bărbat face greșeli, dar să-l bați la cap întruna pentru că a greșit - asta face căsnicia sau cuplul să pârâie. Așteptați mai bine un moment liniștit, în care să-i faceți o observație critică bine argumentată: e mai eficient. Dar, în general, bărbații răspund pozitiv aș­teptărilor unei femei, atunci când sunt lăudați.

10. Cuplul
Privitul "a la longue" la televizor amenință intimitatea cuplului. În loc să-ți trăiești propria experiență, te lași trăit, preluând de-a gata experiențele altora. Știri, emisiuni-magazin, un film bun, urmărite din când în când, e ok. Dar mult mai important decât televi­zorul este să încerci să te apropii mai mult de celălalt. La început, liniștea vă va stingheri. Apoi, veți fi uimiți câte aveți de spus și de ascultat.