ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE

Tana Rosca
BERBEC

Amânări

Pe perioada următorilor doi ani, vă vor fi testate cunoștințele, iar dacă acestea nu sunt temeinice, repu­tația dvs. va avea de suferit. Al­tor Berbeci, credința le va fi pusă la în­cer­care, de către marele malefic Saturn. În alte cazuri, planuri făcute cu ceva vreme în urmă, cu privire la călătorii, studii în străinătate, vor trebui amâ­nate, căci ar putea fi pline de obs­ta­cole. În jurul datei de 7, vă puteți da seama în care dintre aceste domenii așteptările dvs. sunt realiste sau nu. S-ar putea să vă ener­vați dacă vă dați seama că v-ați făcut iluzii, dar e mult mai bine să luați lu­crurile așa cum sunt, căci doar ac­cep­tându-ne li­mitele putem, în final, să le depășim.
BANI: Felul în care funcționează echipa în care lucrați la mijlocul lunii, dar mai ales în jurul datei de 24, poate să ducă la un câștig financiar. Sau puteți fructifica un pont primit de la un coleg sau colaborator.
CARIERĂ: Cu condiția să vă ți­neți temperamentul în frâu, în primele trei zile ale lunii și apoi în jurul datei de 7 (când vă puteți alege și cu un dușman), aceasta este o lună în care vă puteți face remarcați prin multe calități: cea de-a lua decizii bune la timp, cea de-a lucra bine cu colegii și de-a interacționa corect cu șefii. Către finele lunii e posibilă o promovare.
DRAGOSTE: Partenerul dvs. poate fi mai ferm și mai au­toritar, până pe 10 inclusiv, și ar fi bine să ascultați cu atenție ce are de spus. Relațiile noi merg foarte bine până pe 8.
SĂNĂTATE: Vă simțiți bine și aveți energie bună, dar apetitul poate fi exagerat.

TAUR
Armonie în doi


La fel ca celelalte semne de pă­mânt, luna aceasta vă merge bine, datorită aspectelor plăcute pe care zo­dia dvs. le primește din partea plane­telor ce traversează Fecioara. Fa­ceți-vă timp pentru familie, până pe 8, pentru că planeta dvs. guvernatoare Venus, se îngrijește de adâncirea fru­moaselor sentimente de rudenie. E o perioadă potrivită pentru a stinge orice conflicte sau de a elimina eventualele tensiuni exis­tente acasă. Vă sfătuim să fiți atenți și față de prietenii dvs. Se poa­­te ca dvs. sau aceștia să înțelegeți gre­­șit niște cuvinte sau o situație. Îna­inte de-a reacționa, ar fi bine să încer­cați să aflați de unde li se trage și vă veți putea da seama că e vor­ba despre o neînțe­legere sau de încer­ca­rea unei a treia părți de-a manipula o situație.
BANI: Primele zile ale lunii pot fi dificile și sunt în mod cert nepotrivite pentru a pune la punct chestiuni bănești. Aspectul tensionat între cei doi malefici Marte și Saturn vă poate face să acționați impulsiv, poate mânați de frica de a pierde un contract pe termen lung.
CARIERĂ: Cele mai potrivite zile pentru a face progrese în carieră sunt primele opt ale lunii.
DRAGOSTE: Pentru cuplurile sta­bile, lucrurile merg spre bine, dacă îi recunoașteți par­te­ne­rului dreptul de a-și manifesta auto­ritatea, după 23. Relațiile de dragoste merg bine, mai ales din 9. Doar pe 17, 23 și 24 pot interveni mici turbulențe.
SĂNĂTATE: Până pe 10 n-ar trebui să vă supuneți articu­lațiile brațelor unor eforturi prea mari. Dureri de cap sunt de așteptat pe 7 și 23.

GEMENI
Dizarmonii sentimentale


Vă vine greu să vă adunați și să vă concentrați asupra unui sin­gur lucru, până pe 10 (de fapt, în mod special pe 10), cât timp pla­neta dvs. guvernatoare, Mercur, se gă­seș­te în mișcare retrogradă. Dar vă poate veni mai ușor să aveți răb­dare până atunci, pornind de la ideea liniștitoare că e vorba despre ultima retrogradare a lui Mercur din anul acesta. După 10 ați scăpat și vă revin, atât abilitatea de-a mâ­nui cuvintele și ideile, cât și agilitatea, buna coordonare a mișcă­ri­lor. La în­ceputul lunii, mai ales în jurul datei de 7, în familie pot apărea certuri, însă după data de 9, vă veți simți mi­nu­nat alături de familia extinsă. Se poate să primiți vizite și din partea rudelor prin alianță și să primiți cadouri multe.
BANI:12-17 și 24 sunt zilele cele mai promițătoare din punct de vedere al câștigului financiar. Aceia dintre dvs. care au început recent o afacere de familie s-ar putea să fie plă­cut surprinși de câștiguri.
CARIERĂ: La început de lună, dar mai ales pe 7, puteți in­tra în încurcături cu șefii. Fie că aceștia v-au dat o însăr­ci­nare și dvs. ați înțeles alt­ce­va, fie șefii dvs. sunt confuzi și vă zăpăcesc. Aveți grijă să vă asigurați că ați înțeles exact ce vi se cere.
DRAGOSTE: În cuplu nu e bine, la în­ceput de lună, vă percepeți partenerul ca fiind distant și exigent față de dvs. Relațiile de dragoste o pot lua în orice direcție, până pe 11.
SĂNĂTATE: Mobilitatea vă revine după 10. Începând din 23, cardiacii ar face bine să ia măsuri de precauție, căci pot avea palpitații.

RAC
Întâlniri plăcute


Discuțiile cu familia, mai ales cu membrii cei mai tineri ai aces­teia, n-au rost, până pe 10, decât în măsura în care vreți să îi lă­mu­riți ce anume v-a de­ranjat la ei în trecut. Poa­te fi vorba despre lucruri petre­cute cu circa trei luni în urmă. De abia după 11 ar fi însă cazul să vorbiți despre viitor și să vă asigurați că lucrurile au fost înțelese și nu se vor repeta. Tot până atunci se va ale­ge, într-un fel sau altul, cine va exercita autoritatea în familie, în urmă­torii ani. În jurul datei de 7 v-am sfătui să conduceți cu ma­xi­mă prudență. Ideal ar fi să folosiți trans­portul în co­mun, căci puteți avea re­flexe încetinite. Vă simțiți grozav în prezența antu­ra­ju­lui dvs., în continuă creștere, din 9 începând. Se întrevăd întâlniri plăcute și puteți lega noi pri­e­tenii foarte repe­de, trecând peste timi­ditatea dvs. obiș­nuită.
BANI: Alegerile cele mai bune le faceți în primele opt zile ale lunii, chiar dacă semnarea unor con­trac­te nu este indicată înaintea zilei de 11.
CARIERĂ: În jurul datei de 12 ar fi bi­ne să evi­tați între­ve­derile di­recte cu șe­fii. Se poate să vă duceți la ei cu o pro­blemă curentă și să fiți certați pentru o greșeală din trecut.
DRAGOSTE: În cuplurile sta­bile se pro­duce o ar­monizare din ce în ce mai perceptibilă, în cea de-a doua jumătate a lunii. Zilele în care ar trebui să vă faceți cât mai mult timp pentru voi doi sunt 12-17 și 24.
SĂNĂTATE: Încheieturile dvs. au tendința de-a se rigi­diza, atât cele ale brațelor (dar acestea își revin după 10, dacă le îngrijiți), cât și cele ale picioarelor.

LEU
O lună prosperă


Ați petrecut mai bine de un an în compania celor doi benefici, mai întâi a lui Jupiter și apoi a lui Ve­nus. Jupiter v-a spus rămas-bun în au­gust, iar acum, pe 8, a ve­nit vre­mea ca și Venus să plece că­tre alte zodii, care-i așteaptă cu nerăb­da­re pre­zența. Iată de ce ar fi bine să vă lu­ați câteva zile li­bere, să vă bucu­rați pur și sim­plu de viață, de lu­cru­rile fru­moa­se pe care le oferă ea. Vă veți re­în­tâl­ni cu Venus în luna iulie a anului viitor. Eveni­mente sem­ni­ficative pot avea loc în cir­cumstanțe banale, cum ar fi deplasările dvs. zil­nice. Unele vor fi ex­plicite, în alte ca­zuri poate fi vorba des­pre semne pe care, dacă le citiți co­rect, vă așezați mai bine pe linia des­ti­nului dvs. Casa și fa­mi­lia încep să trea­că în prim-plan din 23.
BANI: Jupiter și Venus se regăsesc unul pe altul în Fecioară, unde, din 9, încep să creeze bunăstare. Întreaga perioadă este bună, dar când cele două planete ale prosperității sunt mână-n mână, e ușor să-ți umpli buzu­narele. Asta se întâmplă pe 26. Marte contribuie la rândul său să luați decizii curajoase și înțelepte.
CARIERĂ: Multe depind de felul în care știți să lucrați cu echipa. Zilele în ca­re puteți avea rezultate remar­cabile sunt 12-17 și apoi 24. Pru­denți ar trebui să fiți pe 7 și pe 23.
DRAGOSTE:
Simțiți că ați investit destul și, după 8, aș­tep­tați ca ceilalți să înceapă să se poarte la fel de frumos cu dvs., cum v-ați purtat și dvs. cu ei.
SĂNĂTATE: Sunteți în formă, doar pe 7 și 23 e cazul să vă fe­riți de infecții.

FECIOARĂ
Protecție maximă


Marele benefic Jupiter a intrat în semnul dvs. zodiacal încă din august, ceea ce majoritatea dintre dvs. au început să simtă deja și să se bucure. Dar din 9, i se adaugă și armonioasa Venus, iar din acel moment, aveți, în­tr-adevăr, șanse maxime ca totul să meargă după placul inimii dvs. Nici mă­­­car nu există riscul să vă simțiți foar­te bine o vreme fără a realiza ceva deosebit. Faptul că energicul Marte se află tot în zodia dvs. nu vă permite să leneviți, ci vă face atenți la oportunități. Deciziile luate în acest context pot fi inspirate și ușor de pus în practică.
BANI: Lăsați lucrurile să meargă de la sine și pliați-vă pe ele, până pe 10 inclusiv. De abia după aceea e cazul să vă apucați să duceți tratative ori să semnați con­tracte. Excepție face doar data de 23.
CARIERĂ: Pro­bleme legate de casă ori de fa­milie pot fi ca un bolovan care vă su­ge din energia necesară pentru a pro­gresa în carieră. Până pe 8, însă, pri­e­tenii vă pot da informații prețioase, care să vă ajute.
DRAGOSTE: La farmecul pe care îl emanați sub influența combinată a lui Jupiter și Venus, e greu de crezut că cineva vă poate rezista sau se poate lua la ceartă cu dvs. Cei care își doresc o nouă relație o pot începe cu succes între 12 și 17 și pe 24.
SĂNĂTATE: Dispuneți de cea mai plăcută energie, cea ge­nerată de Venus, până pe data de 8. Îngrijirea corporală dă rezultate foarte bune acum.

BALANȚĂ
Independență în doi


Pentru dvs., începutul acestei luni se poate dovedi crucial. Asta, pentru că se încheie o perioadă de 18 luni, în care Nodul lunar Nord (sensul vieții) v-a cutreierat zodia. Asta în­seamnă că destinul a intervenit mai activ în viața dvs. ca de obicei și, în același timp, că s-a produs o egalizare karmică pentru ultimii 18 ani din viața dvs. Pe 8 veți fi liberi de datorii karmice, dacă ați înțeles sensul major al acestui tranzit. Și anume, că puteți funcționa ca o persoană de sine stătătoare, fiind în același timp într-un cuplu. Dacă n-ați învățat această lecție, Nodul Nord va reveni în semnul dvs. peste alți 18 ani, dându-vă încă o șansă.
BANI: După perioada aparent nesfârșită de strâmtorare prin care ați tot trecut apar primele semne ale unui reviriment, respectiv din 23.
CARIERĂ: Sunt din ce în ce mai mulți oameni care vă recunosc meritele și v-ar ve­dea pe o poziție mai înaltă, dar deocamdată ar trebui să vă mulțumiți cu o recunoaștere parțială a capa­cităților dvs. Zile propice pentru a ieși în față sunt intervalul 12-17 și ziua de 24.
DRAGOSTE: Ați avut multă răbdare cu fițele făcute de partenerul prea inde­pen­dent, dar butoiul cu răbdare se golește pe 10, și pe 12 pu­teți pune lucrurile la punct, o dată pentru tot­deauna. Sau măcar pentru un timp.
SĂNĂTATE: Energia e bună și multă, totuși nu pier­deți din vedere binefacerile som­nului.

SCORPION
Corvoada a încetat


Încă o povară vă este ridicată de pe umeri pe 10, a doua după plecarea lui Saturn din semnul dvs. de luna trecută. Este vorba despre ieșirea Nodu­lui lunar Nord din semnul Balanței, ceea ce pen­tru dvs. a însemnat că timp de un an și jumătate a trebuit să faceți, sub o formă sau alta, sacrificii, fără să vi se întoarcă binele făcut. Asta nu înseamnă că fap­tele bune nu s-au înregistrat unde trebuie, ci că dvs. le-ați datorat persoanelor respective aceste bi­ne­faceri. De acum începând, s-a terminat cu cor­voada. Viața dvs. socială devine din ce în ce mai plăcută și mai diversă din 9, când ambii benefici, Ve­nus și Jupiter, precum și Marte, unul dintre stă­pânii zodiei dvs., și Nodul lunar Nord, vă vor aduce contexte plăcute și prieteni cultivați, de calitate.
BANI: E foarte important să nu vă pierdeți în­crederea în capacitatea dvs. de a face rost de bani. Acest lucru se poate întâmpla din pricina faptului că Saturn, marele malefic, v-a înscris la un curs practic despre eficientizarea resurselor, care durează până în decembrie 2017.
CARIERĂ: Relațiile cu șefii funcționează cel mai bine până pe 8, deci până atunci se poate să vă evidențiați sub o formă sau alta.
DRAGOSTE: Suferințele din dragoste se vor ameliora sau, în anumite cazuri, vor dispărea cu totul, în ultimele zile ale lunii, data de 31 se poate dovedi chiar cea mai frumoasă.
SĂNĂTATE: Durerile inexplicabile pot dispărea după 10, dar inima nu trebuie forțată până pe 23.

SĂGETĂTOR
Șeful familiei


Saturn în semnul dvs. vă face să luați foarte în serios responsabilitățile. Aces­ta poate fi un dezavantaj către finele lunii, când puteți avea de-a face cu ires­pon­sabilitatea unor membri ai familiei dvs. S-ar pu­tea să fie nevoie să reparați hibe ascunse, care ies la suprafață acum, în imobilul în care locuiți. Cele mai probabile sunt legate de igrasie sau de țevile din pe­rete. Chiar dacă pe moment nu există probleme vizi­bile, n-ar fi o idee rea să faceți verificări în acest sens. Sau ar putea fi vorba despre vicii ale membrilor familiei dvs., care să iasă acum la suprafață. Probabil vreo dependență. În orice caz, toată lumea se uită înspre dvs. ca fiind persoana cea mai aptă să rezolve aceste probleme. Poate fi destul de enervant. Co­mu­nicarea cu prietenii se îmbunătă­țește semnificativ din 11 încolo.
BANI: Octombrie se poate dovedi o lună pro­duc­tivă sub raport material. Zielele opti­me pentru a vă angaja sau pentru a obține venituri su­plimentare sunt 12-17 și apoi 24. Zile mai puțin faste sunt 7 și 23.
CARIERĂ: Dacă până acum ați dorit să vă dez­vol­tați mai mult și n-ați putut, acum puteți s-o faceți în mai multe direcții, dar vă vine greu să vă decideți de unde să porniți. Combinația energiilor celor doi benefici, Jupiter și Venus, Marte și Nodul lunar Nord, vă asigură protecția și bună­voința autorităților, mai ales din 9.
DRAGOSTE: Către sfârșitul lunii, vă poate copleși un sentiment de singurătate.
SĂNĂTATE: După data de 23 este posibil să sufe­riți de aritmii cardiace.

CAPRICORN
Mai mult prestigiu


Stările apăsătoare generate de prezența puter­nicului Pluton în semnul dvs. devin mai ușor de suportat începând din data de 9. Unii dintre dvs., mai ales cei născuți la începutul zodiei, pot depăși cu totul anu­mite suferințe produse din 2008 încoace, mai ales dacă au revelații privind utilitatea acelor încer­cări. În intervalul 12-17, poate avea loc o vindecare la nivel profund și vă puteți dezvolta noi fațete ale per­sonalității, fără a vă mai lăsa fascinați de cicatricele trecutului. O altă zi foarte bună poate fi cea de 24. Dar pe parcursul întregii luni, perspectiva dvs. asupra vieții devine mai optimistă. Ca re­zul­tat, prestigiul dvs. crește. Oamenii încep să-și dea seama mai bine ce puteți să le oferiți, nu doar la nivel de cunoștințe, ci și la nivel inspira­țional.
BANI: Dacă aveți de făcut investiții sau afaceri, perfectați-le la nivel verbal până pe data de 8, dar nu semnați documentele aferente înainte de data de 12.
CARIERĂ: Acolo unde ați ajuns până acum, acolo și trebuie să fiți. N-are sens să vă agitați să faceți altceva decât faceți acum, dacă e să fie schimbări, ele se vor produce de la sine, cel mai probabil până pe data de 11. Relațiile cu șefii vă vor spune foarte precis, până pe 23, unde vă aflați.
DRAGOSTE: Sunteți interesați mai mult de apre­cierea și admirația publicului, decât de cea a unei persoane anume.
SĂNĂTATE: Sistemul osos, în special genunchii, dinții și pielea, v-ar putea da de furcă înspre sfârșitul lunii.

VĂRSĂTOR
Defecțiuni de comunicare


Aceia dintre dvs. care studiază sau călătoresc în străinătate la începutul acestei luni pot avea parte de o sumedenie de încurcături, în special până pe 10 inclusiv, pentru că există probleme de co­municare sau de deplasare, din pricina lui Mercur re­trograd. Vă recomandăm răbdare și atenție la detalii. În cazul în care sunteți în străinătate, asigurați-vă că ați înțeles corect ora plecării, că aveți biletele co­res­punzătoare, că v-ați făcut check-in-ul etc. Dacă sun­teți studenți și aveți examene, nu vă grăbiți cu răs­punsurile, iar dacă sunteți puși în situația de a da un interviu, ascultați cu atenție întrebările și gândiți-vă care este substratul lor.
BANI: E posibil să suferiți niște pierderi stupide, care vă pot afecta maxim, deși nu este vor­ba despre sume mari. Vă supără mai mult faptul că ați fost neatenți sau induși în eroare. Nicio grijă, investițiile dvs. vor compensa de multe ori pierderile suferite la capitolul venituri directe.
CARIERĂ: Deși Saturn nu vă mai supune unor exa­mene grozav de severe, Soarele în Scor­pion, din 23, îi face pe șefii dvs. creativi, dar des­tul de autoritari.
DRAGOSTE: Venus vă zâmbește din casa căsă­to­riilor până pe data de 8, asigurân­du-vă căldura și tandrețea partenerului. După aceea e rândul dvs. să oferiți ce ați primit.
SĂNĂTATE: Sistemul imun își poate reveni spectaculos, începând din data de 9. Totuși, pe 7 și pe 23, e bine să vă feriți de infecții.

PEȘTI
Melancolia, bat-o vina!


Încercați să luați măsurile de precauție necesare, pentru a nu pica în butoiul cu melancolie, la sfâr­și­tul lunii. Cu cât vă simțiți mai identificați cu rolul de victimă, cu atât mai mult o să vă atrageți un destin pe măsură. Aduceți-vă aminte că aveți la dispoziție cre­ativitatea și umorul fin, plus sensibilitatea artistică, cu ajutorul cărora vă puteți modifica cu ușurință stările proaste. Vă poate salva și vizibilitatea acordată de Soarele intrat în Scorpion din 23 încolo, când vă veți putea pune în valoare calitățile în ochii publi­cului. 31 este o zi în care puteți deveni deosebit de popu­lari, dacă nu cumva preferați să stați ascunși într-un colț, plân­gându-vă de milă.
BANI: E bine să vă treceți în revistă excen­tricitățile comise în trecut, pentru a le putea repara și a vă putea mobiliza să faceți alți bani. Zilele în care puteți avea un comportament riscant în privința finanțelor sunt cele de 12 și de 26.
CARIERĂ: Superiorii dvs. în plan ierarhic devin din ce în ce mai exigenți față de dvs., lucru pe care îl veți simți cu precădere în ultimele zile ale lunii. Mobilizați-vă și fiți atenți la detalii.
DRAGOSTE: În ciuda cețurilor în care plutiți, nimeni nu poate avea un partener mai afectuos și mai amuzant, mai pa­sio­nal și mai tolerant ca dvs., după data de 9. Res­ponsabili pentru această fericită stare de lucruri sunt beneficii Jupiter și Venus, temperamentalul Marte și Nodul Nord.
SĂNĂTATE: Cele mai plăcute zile, din punct de vedere al energiei, vi le face cadou Ve­nus, armonizatoarea funcțiilor organismului, până pe 8.