Trucuri de amânat vârsta

Redactia
Scurgerea anilor nu trebuie să se vadă și pe obraz. Există o mul­țime de trucuri care să ne mențină în formă și să ne păstreze frumusețea in­tactă. Experimentați sfaturile pe care vi le propunem și scrieți-ne după aceea, câte complimente ați primit.

O coafură îndrăzneață
Pieptănăturile cu părul prins în creștetul capului ridică optic trăsă­tu­rile feței și îmblânzesc expresia obra­zului. Puneți-vă părul pe câteva bigu­diuri mari, apoi ridicați-l în sus și prin­deți-l cât mai lejer cu câteva clame sau cu doi piepteni mari. Scoateți lateral 2-3 șuvițe unse cu gel.

Șuvițe blonde
Câteva șuvițe de culoare mai des­chisă înviorează și vitalizează aspectul părului. Ele trebuie vopsite ici-colo, doar pe partea superioară a părului, ca și când ar fi decolorate de soare.

Culori blânde
Alegeți culori pastelate pen­tru veș­minte. Ele creează o senzație de finețe și de fe­minitate. Asociați-le un ma­chiaj potolit, în tonuri blânde. Evitați culo­rile închise și vio­lente: negru, maro în­chis pen­tru buze, care - cu toate că sunt la modă - îmbătrânesc și accen­tu­ează ridurile și cutele din jurul gurii.

Un maieu alb
Albul creează întotdeauna un aer de tinerețe și primăvară. Un maieu alb, de bumbac, purtat pe sub un taior, dă un aer lejer și sportiv, fără să strice efectul de eleganță. Nu vă încărcați cu po­doa­be. Oricât ar părea de ciudat, purtate în exces, și ele îmbătrânesc.

Ojă deschisă
Nu purtați unghiile prea lungi. Nici prea strident colorate. Nu există o impresie mai decentă și tine­reas­că de­cât aceea creată de unghiile ovale, de aceeași lungime cu vârful de­ge­tului, bine întreținute și date cu ojă deschisă. Oja închisă îmbătrânește și asprește feminitatea. Sunt efecte op­ti­ce pe care trebuie să le știți și să le stă­pâniți.

Masarea regulată a obrazului
Dimineața, înainte de a vă machia, și seara, după demachiere, după ce apli­cați pe față crema obiș­nuită, masați bine obrazul și gâtul cu mișcări circu­lare. La sfârșit, loviți-vă fața ușor cu palmele, până se înroșește. După o lună de exer­ciții cotidiene, veți rămâne ui­mite de felul în care arătați.