Rețete cu avocado și pepene galben

Redactia
Mască de față cu avocado

Tăiați un avocado în jumătate și dați-l cu coajă cu tot pe răzătoarea ma­re. Amestecați-l cu o jumătate de banană, o linguriță de smân­tână și o linguriță de miere. Lăsați să acțio­neze vreme de 15 minute, apoi spălați-vă cu apă căl­duță. Înviorează tenul și face pielea nespus de catifelată.

Soluție pentru curățirea tenului .

Curățați un avocado de coajă și sâm­­bure și băgați-l în mixer, pentru a-l trans­forma în piure. Amestecați-l cu sucul unei jumătăți de lămâie. Împă­turiți produsul obținut într-o bucată de tifon și tamponați-vă cu el toată fața, bine curățată înainte. Dacă îl folosiți dimineața, uitați-l pe obraz vreme de o oră sau două, după care spălați-vă cu apă minerală stătută sau apă simplă. Dacă folosiți seara pasta de avocado, lăsați-o toată noaptea pe față. Curăță te­nul de toate impuritățile și adună porii deschiși.

Cataplasme cu pepene galben pentru curățirea spatelui și-a obrazului

Tăiați un pepene gal­ben în două, cu­­răța­ți-i semințele din mijloc, apoi tăiați-l din nou în feliuțe cât mai subțiri. Mai întâi, trata­ți-vă fața, acope­rind-o cu "cataplas­me" de pepene, apoi așe­zați-le și pe spa­te. Lă­sați-le să acționați un sfert de oră, apoi clătiți-vă cu vin alb, diluat cu pu­țină apă simplă sau minerală. (Pe spate ștergeți-vă cu un tampon bine îmbibat.) Lăsați lichidul să se usuce pe piele, apoi clătiți-vă din nou cu apă obișnuită. Suc­ces!