Săptămâna 25 septembrie - 2 octombrie

Tana Rosca
Eclipsa totală de Lună din Berbec, de pe 28 sep­tembrie, vine să încheie șirul celor patru eclipse ale acestui an și o face într-o manieră spec­ta­cu­loasă. Ea în­su­mează de două ori energia lui Marte (prin decan și prin zodie) și funcționează ca o ra­che­tă care o por­nește de pe loc cu o forță teribilă. Pentru că este vizi­bilă în Europa, efectele pot fi așteptate și la noi și se vor întinde pe o perioadă de circa cinci săptămâni. Focul este un element greu de stăpânit, deci din punct de vedere al sănătății, putem să ne aș­teptăm la apa­riția bruscă a unor stări febrile. Apoi, ar trebui să avem mai multă grijă cu sursele de foc, de exemplu să nu lăsăm lumânări nesupravegheate. Pentru că este o eclipsă de lună, emoțiile ne pot pot lua prin sur­­prin­dere, prin vehemența lor, dar din fericire eclip­sa for­mează un binevenit aspect la Sa­turn, ma­rele malefic, care, în acest caz, are un aspect mo­de­rator, datorită căruia putem lăsa în urmă ferm și fără regrete poveri din trecut, care nu ne mai folo­sesc la nimic. Micul malefic Marte, în Fecioară, cel atât de prezent în economia eclipsei, se găsește în cva­dratură cu Saturn în Săgetător, deci trebuie să ne ferim de accidentări (mai ales la nivelul capului și al genunchilor).

Semnele cardinale:

BERBECII
au nevoie să dea atenție spo­rită sănătății și relațiilor cu colaboratorii. Protejați-vă capul, dacă faceți sport, dar mai bine nu faceți eforturi timp de cinci săptămâni. Repu­tația dvs. depinde mult de felul în care se re­glează acum relațiile de muncă.
RACII fac parte dintre zodiile cele mai vizate de efectul eclipsei, fiind semnul guvernat de Lună. Sunt de așteptat pro­bleme legate de autorități sau de bărbații din viața dvs. - poate fi vorba despre tați ori frați. Evitați mâncarea acidă. La volan vă recomandăm precauție.
BALANȚELE doresc să se impună asupra femeilor care le-au creat probleme în urmă cu circa două săptămâni, dar care acuma au ajuns la mâna lor. Dați dovadă de îngă­du­ință și veți avea mai mult folos decât dacă v-ați răz­bu­na. În plus, nu vă veți face dușmani ascunși.
CAPRICORNII pot câștiga meciul purtat (probabil fără să știe) cu un inamic nevăzut, cineva care le tot punea, din umbră, bețe-n roate. Chiar dacă nu aflați exact cine a fost persoana respectivă, important e că i-ați dejucat pla­nu­rile timp de cel puțin cinci săptămâni.

Semnele fixe:

TAURII
ar putea deveni vulnerabili la intrigile țesute din umbră împotriva lor, mai ales dacă își încredințează secretele, care-i fac vulnerabili, unor femei. În special dacă acestea au de-a face cu afaceri ori cu vreo aventură.
LEII care au de dat examene, inter­viuri sau trebuie să plece în străinătate ar trebui să fie atenți. Tendința de-a fi tem­pe­ramentali vă dăunează. Dacă reușiți să fiți mo­de­rați, aveți numai de câștigat.
SCORPIONII sunt tulburați de energia eclipsei mai mult ca alte zodii, deoarece Marte e una dintre planetele lor guver­na­toare și se pot trezi cu un exces de energie marțiană, nervoși, puși pe harță. Aveți grijă să nu vă stricați relațiile cu cei cu ajutorul cărora câștigați bani.
VĂRSĂTORII tind să fie nervoși la volan în pe­rioa­da eclipsei și pot avea mo­mente de condus im­prudent, timp de cinci săptămâni după producerea acesteia. Sunt posibile și certuri cu cei din anturajul dvs.

Semnele mutabile:

GEMENII
au nevoie de multă răbdare în relațiile cu prietenii. Vedeți că prietenii dvs. bărbați pot avea tendința de-a fi autoritari, poate de-a dreptul dominatori, în timp ce prietenele dvs. se simt oropsite. Sâmbătă e bine să nu vă certați cu cei din familie și să nu bricolați.
FECIOARELE poartă deja povara micu­lui malefic Marte, guverna­torul eclipsei, care intră sâmbătă în semnul lor zodiacal. Vă poate veni foarte greu să vă stăpâniți nervii, mai ales cei legați de o persoană mai autoritară din familie.
SĂGETĂTORII, cu marele malefic Sa­turn intrat în semnul lor, vor să con­troleze riguros ce se întâmplă în viața și cariera lor, dar riscă să intre în conflicte cu șefii. Eclip­sa vă poate afecta relațiile de dragoste sau cele cu copiii.
PEȘTII se pot trezi într-un talmeș-balmeș legat de bani, din pricina eclipsei, dacă se apucă să ia decizii impulsive. Nu cheltuiți bani pe care încă nu-i aveți. O discuție cu șefii dvs. vă poate ajuta să deveniți mai realiști.