Întâmplări neobișnuite trăite de cititori

Cititor Formula AS
Vocea de la fereastră

Când am adus-o pe lume, medicii au constatat că are o malformație cardiacă, datorată unei doze exa­gerate de medica­mente pe bază de cortizon, pe care fuse­sem obligată să mi le administrez. Pe scurt, la naștere, fetița avea o culoare al­bastră și inima ei bătea foarte nere­gulat, pom­pând sângele într-o altă direc­ție decât cea normală. Am crezut cu toții că o să moară.
Exact în noaptea când am născut, ma­ma mea, care locuia la Sibiu, s-a trezit brusc din somn, din pricina unor zgo­mote puternice la fe­reastră. Era în iunie, cerul era liniștit și senin, dar sto­rurile se zbă­teau ne­bu­neș­te, ca în timpul unei fur­tuni. Deodată, ma­ma a auzit un glas blând și clar: "Nu-ți fie teamă, Alexandra nu va muri". Speriată, a aprins lumina în casă și a intrat prin toate odăile, crezând că, fără ca ea să-l audă, venise acasă fratele meu (era inginer geolog și lucra pe teren). Dar casa era pustie. Exact în clipa aceea, am sunat-o la telefon pentru a-i spune că mă aflu încă în maternitate, că nu am avut pro­bleme la naștere, dar că fetița, pe care urma s-o botez Alexandra, era bolnavă, în pericol de-a muri.
- Nu-ți fie teamă, mi-a răspuns ma­ma. Alexandra va trăi.
- De unde știi? am întrebat-o intri­gată.
- Nu pot să-ți explic, mi-a spus ma­ma. S-a pe­trecut ceva mai presus de înțe­legerea mea, dar te asigur că puiul tău va trăi.
Prezicerea ei s-a adeverit. Nici n-apu­ca­sem să închid telefonul aflat pe cori­do­rul spitalului, când moașa care mă asis­tase la naștere a venit să îmi spună că, brusc, sănătatea fetiței mele începuse să se în­drepte. M-am repezit cu lacrimi în ochi să o văd. Adunați în jurul pătuțului ei, doctorul cu care născu­sem, secondat de un asistent, se uitau uluiți la Ale­xan­dra: culoarea ei se schimbase, era roz la față, zâmbea fericită, iar inimioara din piep­tul ei de păpușă bătea normal. Feri­ci­tă că mama avusese dreptate, am re­nunțat să mai aflu ce miracol anatomic se petre­cuse, iar peste câteva zile am plecat fericită cu ea acasă. În prezent, are 16 ani, e frumoasă, inte­ligentă și, mai ales, credincioasă. Convingerea ei este că a fost salvată de îngerul ei păzitor.

FLAVIA BOLDOHAN - București

Luna din câmpul de trifoi

Era prin anii 1929-1930. Eram copil, elev în clasa a III-a primară din Tecuci. Mă aflam în vacanța mare și bu­nicul mă luase la el, într-un cartier aflat la mar­ginea ora­șului. A­vea gos­podărie ma­re, frumoasă, cu pomi fructiferi, vie și iaz cu peș­te. Fun­dul gră­dinii dădea în apa Bârladului, care trecea prin Te­cuci. Într-a­co­lo du­cea o alee străjuită de-o par­te și de alta cu cireși și cu piersici, dar și cu flori foarte multe, care te îmbătau cu mireasma lor. Era foarte frumos! Un rai pe pământ.
Prin luna august, într-o noapte, cam pe la orele 2.00 sau 3.00, bunicul mă trezește din somn pentru a merge cu el la cosit trifoi. Pe rouă, coasa prinde mai bine. Trebuia să mergem la câmp, mai departe de casă și de oraș. Deși era tare întuneric afară, bunicul vedea să cosească trifoiul. La un moment dat a găsit în iarbă doi pui de iepure pe care mi i-a dat să-i țin în sân. Erau tare mici și înspăimântați. Nu a apucat bunicul să-și bată coasa și s-o înfigă în trifoi, când, deodată, pe cer s-a ivit o lumină foarte puternică. Se făcuse afară ca ziua. În formă de sferă, lumina aceea se învârtea foarte repede și sfârâia. Ne-am speriat cumplit, și eu, și buni­cul, și ne-am trântit la pământ. Vâlvătaia aceea a tre­cut pe deasupra noastră și apoi s-a îndepărtat cu o vite­ză foarte mare, dispărând în adâncul cerului înstelat. Eu ca eu, dar și bunicul s-a speriat de acest fenomen ce­resc. Întrebându-l ce-a fost, el a spus: "Dragă nepoate, să știi că a murit un mare înțelept al lumii". Așa se cre­dea pe vremea aceea despre luminile care apăreau pe cer. Un copil din ziua de astăzi ar spune că a fost o navă extra­te­restră. Indiferent care ar fi explicația, eu nu voi uita niciodată tulburătoarea ivire a acelui măreț sol ceresc.

STEGARU STERIAN - Galați

De-a Soarele și de-a Luna

Stimată redacție,
În urmă cu trei ani, am dorit mult să fac cursurile de radiestezie gr. I. Am reușit la test, am fost la curs o singură zi, dar fiind obligată să plec în concediu am renunțat cu du­rere în suflet. Am citit mult des­pre acest lu­cru, am re­zol­vat cu ajutorul mâinilor câteva cazuri, dar când am reușit să rezolv un caz mai grav mi-a fost mie rău - probabil că am folosit mult din energia mea, nefiind suficient de încărcată. Atunci, am apelat la ra­zele soarelui. Mă spălam cu apă rece pe mâini, mer­­­geam la fereastră când razele soa­relui erau pu­ternice. Stă­team cu picioarele apro­piate, mâinile întinse, dege­tele mici apropiate și mă ui­tam la soare. Cli­peam de câ­teva ori pentru că soa­rele mă orbea, dar după câ­teva secunde vedeam un cerc de culoare în­chisă, curcubeu în jurul său, care în­cepea să se ro­tească ra­pid. Raze strălucitoare, fier­binți, coborau spre mine. Mâinile se încălzeau, dar când razele se apropiau prea mult de mine mă re­tră­geam, fiindu-mi frică. Cu ocazia eclipsei, fiind aver­ti­zați să nu ne ui­tăm în soare, m-am gândit că nu este bine să mă mai joc cu soarele, chiar dacă îmi făcea plăcere. Acest joc l-am făcut de foarte multe ori. Ace­lași lucru am în­cercat și cu luna. Era o lună plină, m-am concentrat, mâi­nile întinse, a început rotirea care se apropia de mine, dar când am simțit că este foarte aproape, mi-a fost teamă și am fugit în casă (eram la țară). Toate aceste întâmplări am încercat să le po­vestesc unei colege, dar s-a uitat la mine ca și cum aș fi nebună. Și de atunci totul a fost îngropat.
Cu stimă,

ILEANA - Ploiești