Atacul prostiei și al mistreților

Cititor Formula AS
Pentru a scăpa de căldura sufocantă din orașul Ploiești, de poluarea acustică produsă de motoarele autoturismelor accelerate, deseori inutil, pe un ca­ro­sabil care, din lipsă de bani, este spălat numai când plouă - deci mult praf și gaze nocive mulți oră­șeni și-au construit case de vacanță în satul Hârsa, județul Prahova, un sat (elvețian, aș putea spune) în­conjurat pe toată circumferința sa de păduri: liniște to­tală, aer curat, produse alimentare (legume, lapte, brânză, ouă, găini) ecologice.

Totul ar fi perfect da­că nu ar exista niște legi strâmbe și invazia de porci mistreți înfometați, mistreți care, din lipsa de hrană, intră în grădinile din curțile sătenilor, distrugându-le culturile.
Urmare a unei plângeri adresate de subsem­na­tul primului ministru V. Ponta (înregistrată la Can­ce­laria primului ministru cu nr. 15 D/ 14630/ 20. 01. 2015) sătenii, cărora mistreții le-au distrus gră­di­nile, nu au primit niciun fel de despăgubiri, ci au fost ÎNVINUIȚI că nu au respectat obligațiile ce le revin pro­prietarilor de culturi pentru prevenirea pa­gu­belor - conform H. G. 1679/ 2008. Principalele obli­gații ale proprietarilor de terenuri cultivate, conform legii, sunt: asigurarea pazei în perioada în care cul­turile sunt frecventate de vânat și folosirea mijloa­celor de îndepărtat animalele - adică producerea de zgomote care să sperie mistreții. Legea respectivă nu este însă numai strâmbă, ci și profund DISCRI­MI­NATORIE: țăranii care au culturile departe de păduri, deci acolo unde nu ajung mistreții, nu sunt puși în situația de a-și păzi, noapte de noapte, cul­turile timp de 3-4 luni pe an. Din aceste motive, sute de hectare de teren arabil situat în vecinătatea pă­durilor au rămas necultivate, iar proprietarii plătesc impozite fără să aibă vreun câștig. Legiuitorii, cu mintea lor îngustă, nu au luat în calcul ceva banal: mis­treții atacă noaptea, adică atunci când toată lu­mea ar trebui să doarmă, pentru a se reface fizic și psi­hic pentru o nouă zi de muncă, așa că, abia apuci să adormi, că te și trezești, năuc, din somn, de zgo­motele LEGALE produse de paznicii care bat cu pu­tere în diverse piese metalice. Am încercat varianta cu ferestrele închise, dar nu puteam dormi din cauza căl­durii. Le-am deschis din nou, dar zgomotele me­talice ne alungă somnul, iar noaptea, se știe, tole­ranța la zgomot este mult mai redusă. Probabil că legiuitorii, în gândirea lor "logaritmată", și-or fi zis că zgomotele produse de bieții paznici, în marea lor majoritate pensionari, îi vor deranja numai pe mis­treți. În aceste situații, de tortură legală, nu-ți rămâne decât să... înjuri. Dar această sancțiune nu e su­fi­cientă. Ar trebui ca la alegerile din anul viitor să spri­jinim, cu multă încredere, pătrunderea în Parla­ment a elitelor intelectuale, cunoscute ca fiind fără pro­bleme de moralitate. Nu poți să-i spui DEM­NI­TAR unei persoane care, de cum a ajuns par­la­men­tar, prima sa grijă este să-și găsească o nouă soție, de regulă fosta sa secretară, și să-și recupereze taxa de poziție eligibilă pe tabelul de candidați.
Notă. Dacă aș avea dreptul la două nominalizări pentru funcția de ministru, i-aș propune pe aca­de­micianul Ionel Sinescu, la Sănătate, și pe profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România - la Educație. Motivare: un popor sănătos la trup și suflet și bine instruit prin școli performante nu poate să nu prospere!

Ing. ALEXANDRU DUMITRU - e-mail: joc_matematic@yahoo.com