"Dosul" trebuie să fie la fel de seducător ca și fața

Iulia Vlad
- Sfaturi pentru un popou reușit -

Statul în exces pe scaun sau în fotoliu, alimentația bogată în dulciuri, grăsimi și sare, lipsa spor­tului, a mersului pe jos, se văd "cu ochiul liber" pe trupul unei femei, dar mai cu seamă pe fese: pernuțe de grăsime, piele aspră și cu impurități, formă "lăsată". Jale mare, când îți privești spatele în oglindă. Cu toate astea, există speranțe de redresare și pentru popou. Dacă îi acordăm atenție câteva minute pe zi, situația se poate schimba radical, fesele își vor regăsi fermitatea, iar celulita va da înapoi.

Masaj cu peria uscată

Aveți nevoie de o pe­rie confecționată din păr natural, de formă ovală. Dimineața și seara, îna­inte de a face duș, ma­sați-vă timp de câteva mi­nute fesele și șoldu­rile, cu mișcări circulare, de jos în sus.
Rezultat: circulația sân­gelui este stimulată, țesuturile sunt mai bine irigate cu sânge, astfel celulita se di­minuează.

Masaj cu cafea și sare

Ingrediente: o jumătate de ceașcă cu zaț de cafea (proaspăt), 3 linguri de sare grunjoasă sau sare de mare, apă. Se amestecă zațul și sarea cu apă, până la consistența unei creme groase, după care se masează pe fese, cu mișcări circulare, timp de câteva minute. Se clătește cu apă rece.
Rezultat: cofeina din cafea și sarea elimină umflăturile cu rețineri de apă, reduc celulita și depozitele de grăsime, lasă pielea netedă și întinsă. Se rea­li­zează și o exfoliere, o curățare a pielii. Practicat de cel puțin trei ori pe săptă­mână, acest tratament este cu adevărat miraculos.

Tratament împotriva coșurilor de pe fese

Se recomandă să vă spălați fesele cu săpun cu sulf și să tamponați zonele cu probleme, cu tinctură de propolis sau ulei de arbore de ceai (tea tree), în fiecare seară, după duș.

Mască împotriva coșurilor de pe fese

Ingrediente: 3 linguri argilă, ceai con­­centrat de mușețel și coada-șorice­lului.
Amestecați ingredientele și întin­deți pasta pe fese. Când s-a uscat, în­de­părtați-o cu aju­to­rul unui pro­sop înmuiat în apă. Re­petați procedeul de cel puțin trei ori pe săptă­mână.
Rezultat: încăpățânatele coșuri de pe fese dispar da­că tratamentul este urmat cu consecvență.

Sport pentru un popou frumos

Se știe - din bătrâni - că "mer­sul pe jos face poste­rio­rul frumos". În plus, nu pregetați să urcați și să coborâți scările de câte ori aveți ocazia, să săriți coarda și să mer­geți cu bicicleta.
Iată un exercițiu pentru "sculptat" fesele:
Stând sprijinită pe brațe și în ge­nunchi, cu spatele drept - paralel cu solul, ridicați câte un picior, cu genun­chiul îndoit, până coapsa ajunge în continuarea trunchiului, iar între gam­bă și coapsă se face unghi de 90 de gra­de. Repetați alternativ cu fiecare picior, în 4 serii, de câte 10 ori.
Rezultat: exercițiul pune la treabă toți mușchii și astfel remodelează, ri­di­că și dă fermitate feselor.